notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Nézd meg, hogy kik voltak a Táncdalfesztivál legjobbjai!

hirdetes

Emlékszel, hogy micsoda tehetségek voltak akkoriban a Táncdalfesztiválon?

Bettina

 1966 és 1994 között a Magyar Televízióban közvetített Táncdalfesztivál, ami gondoskodott arról, hogy a család együtt töltsön időt. Emlékeztek rájuk és a dalaikra, amit mai napig örömmel hallgatunk? Ki volt a kedvenced? 

Táncdalfesztivál

Táncdalfesztivál könnyűzenei verseny a Magyar Televízióban 1966 – 1994

 A magyar televízióban mindenki emlékszik az egyik legnépszerűbb műsorra, ami 1966 és 1994 között volt közvetítve. A Táncdalfesztivál egy könnyűzenei műsor volt. Az első Táncdalfesztivál 1966-ban volt a Magyar televízióban és az elkövetkezendő évtizedekben a ma mindenki számára ismert előadók váltak a műsornak köszönhetően ismertté: Szulák Andrea, Mary Zsuzsi, Szécsi Pál, Cserháti Zsuzsa, Ihász Gábor, Korda György, Hungária együttes, Katona Klári és még sok más. 


A Táncdalfesztivál volt Magyarországon az egyik olyan szórakoztató zenei műsor, ami képes volt milliókat a képernyő elé ültetni, és az ott elhangzott dalokat ma is örömmel hallgatjuk. Hogy felelevenítsem az emlékeket: 1981-ben a Táncdalfesztivált Kudlik Júlia vezetésével lehetett követni, Antal Imre aki meg több nyelven beszélt, pedig villáminterjúkat készített a zsűri francia vendégtagjával.

Rengeteg olyan dal szól mai napig a rádióban, amit a Táncdalfesztivál-on lehetett hallani, és elsöprő sikereket arattak ezekkel a dalokkal. Magyarország legismeretebb zenei tehetségei itt lettek felfedezve, sokan mai napig élnek, és sajnos van olyan is aki már nincs köztünk, de mai napig hallgatjuk a dalait. Ezek a dalok örökre a szívünkbe égtek, hiszen gyönyörűen énekelnek és fiatal korunkra emlékeztetnek. Határozottan merem állítani, hogy a legtöbb ilyen dal mai napig sláger. 

hirdetes
Szécsi PálA szívtipró Szécsi Pál nők millióinak szívét rabolta el, és ezt a dalt én is nagyon szeretem. Sajnos Szécsi Pál nem tudta jól kezelni a hatalmas női rajongást ami körbevette. 1974.04.30-án öngyilkosságot követ el, ekkor még csak 30 éves volt. Van aki szerint az ital miatt lett öngyilkos, de mások úgy gondolják, hogy szerelme, Domján Edit miatt lett az, hiszen követte a sírba...Edit is végzett magával. Viszont ezelőtt is 8 alkalommal próbálta kioltani életet. Nehéz elfogadni azt, hogy egy olyan tehetség akit az ország a tenyerén hordozott, végezzen önmagával. Szécsi Pálra felfoghatatlan siker és csillogás várt volna a hazai zenei iparban, különleges tehetség volt, és nem utolsó sorban jól nézett ki a színpadon. Az egyik legismertebb dalát hoztam el tőle. 

 
Zalatnay Sarolta


Emlékeztek rá? A gyönyörű Zalatnay Sarolta, aki lenyűgözte a zsűrit a csodás hangjával, és azokkal az érzelmekkel teli előadásával, amiből áradt a természetesség és kedvesség. Amikor Sarolta énekelt biztos, hogy minden szempár teljesen rászegeződött. Megkapta érte a jutalmát is, ugyanis második helyezést ért el a Hol jár az eszem című dallal, majd 1967-ben megnyerte a Nem várok holnapig című számmal a Táncdalfesztivált. 

hirdetesKovács Kati
 


Kovács Katiról fontosnak tartom, hogy megemlítsem: minden idők egyik legsikeresebb magyar énekesnője. Sokat árul el, hogy már a több mint ötven éve tartó pályafutása során több állami és szakmai kitüntetéssel ismerték el munkásságát. Kovács Katinak jellegzetes és erőteljes hangja van. Kati nevéhez több ezer sikeres koncert, több millió eladott lemez illetve számtalan sláger köthető. A mindenki által ismert Nem leszek a játékszered című dalt énekelte el tökéletesen a Táncdalfesztiválon. 
Nézd meg ezeket a képeket, felismered, hogy kik vannak a fotókon? 

 

1,

Táncdalfesztivál

2,

Táncdalfesztivál

3,

Táncdalfesztivál

4,

Korda György


5,

Táncdalfesztivál


Helyes válaszok: 
 

  1. Zalatnay Sarolta (Kép forrása Fortepan, Felajánló: Szalay Zoltán , Képszám:190806)
  2. Szécsi Pál (Kép forrása Fortepan, Felajánló: Szalay Zoltán , Képszám:190613)
  3. Koós János ( Kép forrása Fortepan, Felajánló: Szalay Zoltán, Képszám: 190612)
  4. Korda György ( Kép forrása Fortepan, Felajánló: Szalay Zoltán , Képszám:190596)
  5. Harangozó Teri ( Kép forrása Fortepan, Felajánló: Szalay Zoltán , Képszám:190610)
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes