Hogyan gazdálkodjunk helyesen "fél pénzből"?

Én elmentem a vásárba fél pénzzel…

helloladies.hu

Emlékeztek a kedves gyerekdalra, melyet oly sokszor énekeltünk az óvónénikkel az oviban? Manapság pedig már gyermekeink éneklik, s vidáman mosolyogva utánozzák az állatok hangjait. De vajon hogy lehet, hogy ennyi mindent meg lehet venni „fél pénzen”?

Én elmentem a vásárba fél pénzzel...

Sosem gondolkodtam ilyesmin gyerekként, de felnőtt fejjel az ember egyre inkább törekszik rá, hogy minél kevesebb pénzből minél több dologra tehessen szert, s mindeközben a mai világban nagyon fontos gondolnunk a megtakarításra is!

 

Hiszen, ha minden fél pénzünket elköltjük, akkor mi marad majd a gyermekeinknek, mire felnőnek?

 

Hogyan támogatjuk őket, hogyan indítjuk őket útjukra?

 

Nem beszélve a taníttatás és a felnövekvés költségeiről. S közben ott a házunk, valamint a rengeteg kérdőjelet felvető nyugdíjunk is, amiről lassan sajnos már magunknak kell gondoskodnunk.

 

A mese főhőse azonban nagyon jól gazdálkodik vagyonával. Fél pénzből megvesz egy disznót, egy lovat, egy ludat, egy tyúkot, egy halat, és még ezek után is marad fél pénze egy békára.De hogyan lehetséges mindez?

 

Vajon a mai világban is lehetőségünk nyílik hasonlóan takarékos gazdálkodási formára?

 

Nos, a válasz igen! Ha körültekintően választunk a pénzintézetek és biztosítók kínálataiból, akkor hasonlóan sikeres vásárlásokkal térhetünk haza otthonunka, s még a vagyonunk is megmarad.

 

A titok nyitja egy független szakmai csapat, aki beavat minket a rejtélyekbe, aki felkészülten kalauzol minket a pénz világának útvesztőiben. A Pénznevelde csapatát bátor szívvel ajánlom, hiszen amióta az Ő tanácsaikra hallgatok, nekem folyton megmarad a „fél pénzem”! :)

 

És most lássuk, mi mindent tanulhatunk a meséből! Ez a történet gyermekeinknek is tetszeni fog!

 

Kalandra és énekre fel!

 

„Kárikittyom édes tyúkom, mégis van egy fél pénzem!” 

 

 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
Anya Anyaság Apa Család Fejlesztő gyerek Gyereknevelés Gyermeklélektan Iskola Nevelés Videó