notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A tanárok gyermeknevelési tippjeit Te is hasznosíthatod otthon szülőként!

hirdetes

Érdekes tippek tanároktól a szülőknek

helloladies.hu

A tanároknak és tanárnőknek egy egész seregnyi gyereket kell nap mint nap felügyelniük, oktatniuk és nevelniük. Érthető, ha ez gyakran nem könnyű feladat. Az évek során ötletek sorát gyűjtik össze, amelyek alkalmazásával gyorsan és egyszerűen nyugtathatják vagy jutalmazhatják meg a kicsiket. Ismerj meg 8 olyan tippet tanároktól, amik szülőként is segítségedre lehetnek!

Tippek a gyerekneveléshez tanároktól

A suttogás ereje

Mary  Satchwell, Chicago: “Ha azt szeretnéd, hogy a gyermekek odafigyeljenek rád, akkor ahelyett, hogy felemelnéd a hangodat, kezdj el egyre halkabban és halkabban beszélni. Ez összpontosítást kíván tőlük. Majd mond nekik szinte suttogva: ‘Ha hallasz engem, fogd meg az orrod.’ Egy kis idő múlva mindegyik lurkó megteszi.”


Próbáld ki otthon: A trükköt könnyedén bevetheted egy szülinapi bulin, vagy valamilyen családi eseményen, ahol egy tucat kisiskolást kell felügyelned és összeterelned.

Beszéld ki magadból

Melissa Louise Page, Philadephia: “Ha a gyerekeknek nem tetszik valamilyen feladat, amit adok nekik, akkor előveszem az órám. Adok nekik pontosan egy percet a panaszkodásra, hogy elmondják, mi a problémájuk. Ha az egy perc letelt, akkor ideje nekiállni a munkának!”


Próbáld ki otthon: Nem állíthatsz be minden egyes alkalommal időmérőt, amikor a csemetéd nem szeretne megtenni valamit. Néha azonban mégis alkalmazhatod ezt a trükköt nagyjából figyelve az egy perc leteltét. Ha a gyerek csak 60 másodpercig sopánkodik amiatt, hogy meg kell etetnie a macskát, máris könnyebb dolgod lehet.

 

 

Apró odafigyelés

Claire Webb, Nashwill: “Azok a gyerekek, akik nem használják az íráskészségüket az iskolai alatt, veszítenek precizitásukból. Ösztönözzük őket, hogy legalább egy néhány mondatos egyszerű szöveget írjanak le naponta!”


Próbáld ki otthon: Ha a csemetéd vonakodik az írástól, tedd szórakoztatóvá azt számára. Hagyjatok egymásnak apró mókás üzeneteket cetliken, tegyétek azokat a párnára, a tükörre, vagy olyan helyekre, ahol esetleg nem is számítana rá, és meglepetésként éri a szülőtől kapott néhány sor.

Tündér

Elizabeth Mazzurco, New Jersey: Nálunk az iskolában van egy Asztal Tündér, aki ellenőrzi a gyerekek asztalát, ha nincsenek a teremben. Matricát, vagy valamilyen apró meglepetést hagy az asztalon, ha az szépen rendezett és tiszta. A gyerekek soha sem tudhatják, hogy mikor jön a Tündér, így mindig rendben kell tartaniuk a helyüket.”

hirdetes


Próbáld ki otthon: Van olyan kényes pont a rendrakás vagy az elvégzendő feladatok terén, amit a gyerek nem szívesen csinál meg? Esetleg nehezen megy a beágyazás, vagy a ruhák elpakolása? Ellenőrizd a munkát a Tündér segítségével!

Előzd meg a panaszkodást

Sara Lynne Schiwal, New York: “A gyerekek kevésbé hajlamosak a nyafogásra és panaszkodásra akkor, ha érzik, hogy nekik is van beleszólásuk a dolgokba, nem csupán elszenvedői egy-egy döntésemnek. Ezért olyan választási lehetőségeket kínálok nekik, amiknek az eredménye ugyanolyan elfogadható számomra is.”


Próbáld ki otthon: Rántotta vagy müzli reggelire? Szoknya vagy nadrág? Csak győzödj meg róla, hogy olyan választási lehetőségeket kínálsz, amelyek számodra is megfelelőek, amik beleférnek az idődbe, vagy egyáltalán megfelelően magvalósíthatóak.

A rendrakás királya és királynője

Susan Kuntz, Ohio: “A padlón vagy az asztalokon gyakran rendetlenség uralkodik kézműveskedés vagy rajzolás után. Ilyenkor a gyerekek feladata az, hogy a holmik között megtalálják a ‘mágikus dolgot’, ami lehet akár egy zsírkréta, vagy egy darab papír. Amikor a padló vagy az asztal tiszta, megnevezem a ‘mágikus dolgot’ és kihirdetem a rendrakás királyát vagy királynőjét, aki megtalálta azt.”


Próbáld ki otthon: Ezt a tippet akkor is hasznosíthatod, ha egy gyerkőc van a családban. Kérd meg, hogy találja meg a szobájában a ‘mágikus dolgot’ és tegye azt a helyére. A tárgyak szépen lassan a megfelelő helyre fognak kerülni. Jutalmazd őt a rendrakás királya vagy királynője címmel, vagy engedd neki, hogy kiválassza, hogy mi legyen aznap a vacsora.

 

 

Odafigyelés

hirdetes

Barbara Porter, Mississippi: “Felbecsülhetetlen értékű, amikor egy gyerek odafigyel rád, ha valami fontosat mondasz neki. Mindig úgy kezdem: ‘Nézz rám, mert valami olyat szeretnék mondani neked, amit mindenképpen hallanod kell.’ Ez segít megragadni a figyelmét, és elősegíti az odafigyelést.”


Próbáld ki otthon: Ha azt kéred a csemetédtől, hogy figyeljen oda rád, az bizony süket fülekre találhat. Légy ennél kreatívabb! Kérj ennél konkrétabb dolgot, és indokold meg, hogy miért fontos az számodra. Az első lépés az, hogy megragadd a figyelmét valamivel.

Határtalan kreativitás

Sinead Ochinero, Kalifornia: “Hogy kordában tartsam a gyerekek viselekdését, és pozitív megerősítést is adjak, az osztályteremben az asztalomon tartok egy edényt. Ha a tanulók csendben vannak és az éppen aktuális feladattal foglalkoznak, egy üveggolyót dobok az edénybe anélkül, hogy bármit is mondanék. Az edény és a golyó hangja nagyszerű figyelemfelkeltő, így a gyerekek anélkül veszik tudomásul a jutalmazást, hogy azt szavakba önteném és monológgal zavarnám őket a feladatokban. Ha az edény megtelik üveggolyóval, az egész osztályt megjutalmazom valamilyen közös szórakozással.”


Próbáld ki otthon: Figyeld a gyermekek viselkedését otthon is. Amikor azon kapod őket, hogy leckét írnak, hogy ügyesen játszanak, vagy kedvesen bánnak a testvérükkel, adj nekik egy matricát. A hűtőre, vagy egy jól látható helyre készíts egy táblát, amire a gyerekek felragaszthatják a frissen megszerzett matricákat, és jutalmazd meg őket valamilyen kedvességgel, egy fagyival, vagy egy szuper családi programmal, ha bizonyos számú matricát összegyűjtöttek a táblán.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Dolgok, amiket meg kell tanítanod a gyerekednek ahhoz, hogy kedves ember váljon belőle

2020-07-27

Dolgok, amiket meg kell tanítanod a gyerekednek ahhoz, hogy kedves ember...

A szülők hamar rájönnek, hogy milyen nehéz is a gyereknevelés, a gyerekek ugyanis mindent a szüleiktől tanulnak, azt is, hogy hogyan bánjanak másokkal. Lehet, hogy könnyűnek tűnik kedves gyereket nevelni, de sok szülő elmondhatja, hogy korántsem az. Szerencsére van néhány bevált módszer, ami segít abban, hogy a kedvesség végig kísérje a gyerek egés

Így készítsd fel a gyerekedet az iskolakezdésre idén!

2020-08-03

Így készítsd fel a gyerekedet az iskolakezdésre idén!

Ha figyelted mostanában a híreket, lehet, hogy a kezdés után néhány hónappal változik meg a helyzet. Mint minden más esetében, itt is a felkészülés a lényeg, és az, hogy megfelelően tájékoztasd a gyerekedet is arról, hogy mire számíthat ebben az évben!

Így csalogasd ki a gyerkőcöt a kertbe!

2020-07-29

Így csalogasd ki a gyerkőcöt a kertbe!

Gyönyörű az idő, de a gyerek nem akar kint játszani a jó levegőn, hanem bent poshad a szobában? Ezzel a módszerrel garantáltan alig tudod majd beparancsolni!

Ha egyke vagy, biztosan rád is mondták már ezeket a dolgokat...

2020-09-21

Ha egyke vagy, biztosan rád is mondták már ezeket a dolgokat...

Sok ember azt gondolja, hogy az egyedüli gyerekek önzőek, elkényeztetettek és sok sztereotípia él velük kapcsolatban. Azt pedig pontosan tudják azok, akik így nőttek fel, hogy ezeket egyáltalán nem olyan könnyű megdönteni, lássuk tehát, milyen gyakori félreértések van velük kapcsolatban.

Nem bír felkelni a család? Itt a segítség!

2020-09-07

Nem bír felkelni a család? Itt a segítség!

Nyáron általában megváltoznak az alvási szokásaink, ez a nyár pedig még inkább más volt. Ha ti is hozzászoktatok, hogy sokáig fent maradtok, és nyugodtan aludtatok anélkül, hogy 6 órakor szólt volna az ébresztő, most pedig nehéz hozzászokni az új menetrendhez, adunk pár hasznos tanácsot, ami segíthet!

Házi praktikák ízületi gyulladás és fájdalmak kezelésére

2020-09-22

Házi praktikák ízületi gyulladás és fájdalmak kezelésére

Az ízületi gyulladás, illetve fájdalmak nagyon sok embert érintenek és az orvostudomány egyelőre sajnos csak fájdalomcsillapítókkal tud ellene harcolni. Habár ezek működnek, nyilván nem megoldás és hosszútávon sok mellékhatásuk lehet. Az otthoni gyógymódok, valamint a mozgás is nagyon hatásosak. Bemutatjuk a legjobb módszereket, amik csökkentik a f


Anyaság gyerek Gyereknevelés Gyermeklélektan Iskola Tanács