notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Esküvői cipő választás

hirdetes

Esküvői cipők, amelyekben garantáltan egész éjjel lehet majd táncolni – hogyan válasszuk ki őket?

Amikor életünk nagy napjára készülünk, akkor bizony hirtelen azt sem tudjuk, hogy mit válasszunk, ha a esküvői cipőről van szó. Ugyanis egyszerre kellene csinosnak lennie, mégis olyannak, amiben egész éjszakán át talpon maradhatunk állást. Néhány menyasszony inkább csak a csinosság felé hajlik, aztán a nagy napon döbben rá arra, hogy estére bizony már igencsak fáj a lába. Ilyenkor kerül elő a papucs és meg a lapos talpú cipő, ami aztán már nem biztos, hogy hozza is magával a várt eleganciát. Mi a teendő, hogy elkerüljük ezeket a bakikat? Hogyan válasszunk tökéletes egész estés lábbelit magunknak?

Esküvői cipő

A méret a lényeg

Valószínűleg már mindenki tudja, hogy ha egy magassarkú túl magas, az előbb utóbb még az edzett lábakat is csúnyán kikezdi. Ebben az esetben olyan esküvői cipőt kell választanunk, aminek alacsony vagy közepes sarka van, hiszen itt a méret igenis számít. Ráadásul nem csupán a sarokmagasság vízválasztó, a lábunk akkor is megfájdulhat, ha a annak dőlésszögét túl meredekre tették, vagy túl vékony. Ugyanis ilyenkor, még a legalacsonyabb saroknál is, a súlypont kizárólag a lábfejünkre fog terhelődni.

Mi a megoldás tehát? Olyan legyen az esküvői cipő, aminek viszonylag kiegyensúlyozott dőlésszögben helyezkedik el a sarka, ami nem nagyobb 8 centinél és vastag vagy vastagított szárral rendelkezik. Utóbbi esetben nagyon is csinos lehet a fokozatosan vékonyodó sarok. Ezzel megelőzzük a folyamatos és fájdalmas lábterhelést, ami a mennyrezgő utáni tánc miatt még erősebbé fog válni. Márpedig ha a lábunk megfájdul, azon még a sebtében lecserélt váltócipő sem fog segíteni. Mi az legjobb megoldás? Bizonyára mindenki látott már néptáncosokat a csizmáikban vagy cipőikben. Utóbbiakat karaktercipőnek nevezik, amely direkt táncra és több órás talpalásra lett tervezve. Ezeknek a cipőnek csinos sarka van, ami pont annyira magas és annyira vastag, amennyire kell.

hirdetes

Ha ahhoz hasonló dőlésszögű és sarokmagasságú cipőt választunk álmaink napjára, akkor szinte biztos, hogy jó hosszú ideig kényelmesen fogjuk tudni ropni benne a táncot. Ilyen modelleket gyárt a Lasocki, de a Gino Rossinál is fellelhetőek hasonló darabok. A márkák modelljeit a CCC üzleteiben már online is akár kiválaszthatjuk. Online rendelés esetén pedig egyszerűen és díjmenetesen 14 napon belül visszaküldhetjük a terméket, ha mégsem passzolna. Már ha nem vagyunk klubtagok, ugyanis klubtagsággal ez akár 30-120 nap is lehet!

hirdetes

Formabontó problémák

A másik lényeges szempont a menyegzői lábbeli kiválasztásakor a cipő orrának formája. Ha ugyanis az nagyon hegyes és szűk a lábfejünknek, akkor bizony idővel rendkívül kényelmetlen lesz. Még a legfittebb lábak is bedagadnak estére a sok állástól és tánctól, már pedig az ifjú arának ez szinte kötelező – hiszen ki más miatt lennének jelen a vendégek, mint az újdonsült házastársak miatt? Vagyis mindenképp olyan orrú cipőt válasszunk, amiben lesz helye lábunknak kicsit „dagadni”. A csinos ovális vagy kerek orrú cipők tökéletesek erre, valamint az enyhén hegyesek is. Viszont a nagyon hegyes boszi cipellőket lehetőleg inkább mellőzzük.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes