notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Lehet esztétikus a fogtömés?- az esztétikus fogtömések lehetőségei

hirdetes

Lehet esztétikus a fogtömés?

VN

Hosszú éveken keresztül használták a fémes színű amalgám tömést, így nem véletlen, hogy mindenkinek rossz emlékei vannak a tömésekről. Számtalanszor találkozhatunk ezekkel a fémes tömésekkel, ami valljuk be, nem annyira szép, hiszen egyáltalán nem hat természetesen. Azonban ezeknél az elavult szürke töméseknél manapság már sokkal jobb, korszerűbb megoldások is vannak.

Lehet esztétikus a fogtömés?

A fémes fogtömések ideje lejárt

A fémes amalgán tömések ideje már lejárt, ez a technika, alapanyag már egyáltalán nem korszerű. Nem az az egyetlen probléma vele, hogy nem esztétikus, hanem az is, hogy nem biztonságos. Bár éveken át gyakorlatilag csak ezt használták fogak tömésére. Manapság sokan vélik azt, hogy az amalgán tömések ártalmasak az egészségre hosszú távon, higanytartalma miatt, azonban nincs megalapozott tudományos bizonyíték arra, hogy az amalgámtöméseknek toxikus mellékhatásaik lennének. Ha bár ezzel kapcsolatban egyelőre nem jutottak dűlőre a szakemberek, azt laikusként is kijelenthetjük, hogy ezek a tömések egyáltalán nem esztétikusak, zavaróak, és ronthatnak a megjelenésen. 

Vannak esztétikusabb fogtömések?

hirdetes

Ahogy a tudomány napról-napra fejlődik, jelennek meg új, modern, korszerű eljárások, úgy a fogászat területén is jelennek meg újdonságok. A Lévai Dentál fogászaton már lehetőség van a legkorszerűbb, és egyben legesztétikusabb fogtömések alkalmazására. Ezek már nem fémes színűek, hanem igazodnak a fogak színéhez, illetve ezzel egyidőben teljesen biztonságosak is. Az esztétikus fogtömések annyira igazodnak a fogak színéhez, hogy egyáltalán nem feltűnőek, szabad szemmel szinte teljesen észrevehetetlenek. Ugyanis nem egyszerű fehér anyagról van szó, hanem es speciálisan kikevert színről, ami tényleg feltűnésmentesen passzol az eredeti fogak színéhez.

hirdetes

Mit kell tudni az esztétikus fogtömésekről

Az esztétikus fogtömések nagyon biztonságosak, és az eddigi tapasztalatok alapján tartósak is. Használatukkal kapcsolatban semmiféle ellenvetés nem született, nem úgy, mint az amalgán tömésekkel kapcsolatban. Ráadásul az esztétikus fogtömés során alkalmazott anyagok allergiás reakciót sem okoznak. Lyukas fogak esetében tehát tökéletes választás, ami a tökéletes mosolyhoz járul hozzá. Ezeknek az esztétikus töméseknek az alkalmazása is ugyanúgy történik, mint a fémes töméseké, a beavatkozás teljesen fájdalommentes, hiszen helyi érzéstelenítés mellett történik. Az eljárásról további részleteket a Lévai Dental honlapján olvashatsz, pontosan itt: esztétikus fogtömés.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Egészség Egészséges életmód Életmód Érdekességek Szépségápolás