notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk milyen etikett és illemszabályokat kell elsajátítaniuk a legkisebb gyerekeknek is, Illemszabályok gyerekeknek, Etikett, amit a gyerekeknek is ismerniük kell

hirdetes

Ezeket az illemszabályokat tanítsd meg a gyerekednek!

helloladies.hu

Az etikett nagyon fontos, nem számít hány éves valaki. Szülőként a te felelősséged, hogy megtanítsd a gyerekedet a megfelelő viselkedésre. Így nem csak te kímélheted meg magad kellemetlen helyzetektől, de a gyereknek is csak előnye származik belőle. De mik azok a szabályok, amiket minden szülőnek meg kellene tanítania?

Illemszabályok, amiket a legkisebb gyerekeknek is tudniuk kell

Köszönünk és mondjuk a másik nevét


Ha nem emlékszel valaki nevére, bátran kérdezd meg, emiatt nem fog kevesebbet gondolni rólad, sőt valószínűleg örülni fog, hogy megkérdezted. Tanítsd meg a gyerekedet, hogy köszönéskor a másik nevét is mondja ki: „Csókolom, … néni!”


Illem


Ha valaki meghívja a gyerekedet enni vagy játszani, tanítsd meg, hogy ezt köszönje meg és mutassa ki a háláját. A felnőttek lehet, hogy meglepetten fogadják, hogy a gyerek tudja, hogy ezt így illik, pedig ennek természetesnek kellene lennie.


Kérek…


Ki nem hallott még egy gyereket ordítani, hogy „akarom vagy kell”? Pedig még a legfiatalabb gyerekek is képesek kimondani, hogy kérem. Szerepjátékkal például könnyen meg lehet tanítani erre.


Köszönöm

hirdetes


A hálával mutatjuk ki mások számára, hogy fontosak számunkra. Egy hálás gyerekből pedig hálás felnőtt lesz. A hálát, köszönetet pedig meg kell tanítani. A köszönöm egy olyan egyszerű szó, amit szintén nagyon könnyű megtanítani szerepjátékokkal.


Az asztalnál


hirdetes
Tanítsd meg a gyereket, hogy ahelyett, hogy átnyúlna az asztalon, kérje, amire szüksége van. Például: „Elkérhetem a sót?” Ezenkívül fontos, hogy ne álljon fel evés közben, ne mással foglalkozzon, hiszen az is illetlenség.


Köszönöm, azt nem szeretem


A gyerekek nem szeretnek mindent, amit feltálalnak nekik és nem is kell szeretniük. Ugyanakkor fontos, hogy megtanítsuk, hogyan utasítsa vissza illedelmesen. Kisebb gyerekek esetében egy egyszerű „köszönöm, nem kérek” is megteszi, de nagyobbak mondhatják, hogy „köszönöm, nem kérek, nem igazán szeretem”. Itt felvetődik a kérdés, hogy a gyerekeknek meg kell-e enniük mindent, amit a tányérjukra tesznek. Ez igazából rajtad múlik, viszont néhány falatot mindenből enniük kellene.


Félbeszakítás


A gyerekeknek sok kérdésük van, ezért meg kell tanítanod, hogyan tehetik fel őket. Még a legkisebb gyerek is megtanulhatja, hogy melléd álljon és várjon. Vagy óvatosan megérintse a karodat (ne rángasson) és amikor ránézel, azt mondja: „Bocsánat, csak…” Gyakorlást igényel és nehezebb azon gyerekek estében, akik türelmetlenek, de meg fogják tanulni.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Ezekre a pénzügyi szokásokra tanítsd meg a gyerekedet, hogy sikeres legyen felnőttként!

2020-06-10

Ezekre a pénzügyi szokásokra tanítsd meg a gyerekedet, hogy sikeres legyen...

Mi az a pénzügyi tudatosság? Egy fenntartható módja, ahogy a pénzünkkel bánunk. Ha azt akarod, hogy a gyereked sikeres legyen felnőttként, akkor érdemes már korán megtanítani erre, hozzászoktatni néhány dologhoz a pénzzel kapcsolatban. Ebben a cikkben megmutatjuk, mik azok a fontos módszerek, elvek, amikre mindenképp tanítsd meg a gyerekedet!

Könyvek gyerekeknek, több korosztályban

2020-06-25

Könyvek gyerekeknek, több korosztályban

Az olvasás remek időtöltés, akár magától olvas valaki, akár felolvasnak neki. Ebben a cikkben gyerekeknek való könyveket gyűjtöttem össze, több korosztályban!

Így küzdd le a szülés utáni depressziót, természetesen!

2020-06-10

Így küzdd le a szülés utáni depressziót, természetesen!

A szülés utáni depresszió az újdonsült anyákat sokkal nagyobb számban érinti, mint gondolnánk. Teljesen normális, ha szülés után te is rossz kedvű vagy, azonban ha ez hetekig elhúzódik, muszáj tenned valamit ellene. Ha gyógyszerek nélkül szeretnéd átvészelni ezt az időszakot, fordulhatsz természetes megoldásokhoz is!

Őszinte okok, amik miatt komolyan el kell gondolkodni azon, hogy nem vállalsz gyereket

2020-07-01

Őszinte okok, amik miatt komolyan el kell gondolkodni azon, hogy nem vállalsz...

Egyre több az olyan nő, aki nem vállal gyereket. Ez lehet, hogy meglep néhány újdonsült anyukát, aki épp egy izgő-mozgó babáról gondoskodik, de a valóság az, hogy tudományos szempontból ha valaki úgy dönt, hogy nem lesz gyereke, igazából jó ötlet. Ha ezt az oldalát megértetted és áttérünk a személyes szempontra, még több értelme lesz.

Mennyire hagy majd mély nyomot ez az időszak a gyerekeinkben?

2020-05-20

Mennyire hagy majd mély nyomot ez az időszak a gyerekeinkben?

A gyerekeink nem fognak emlékezni bizonyos leckékre, amit tanítottunk nekik, vagy bizonyos veszekedésekre, ami ezen időszak alatt történt, arra viszont kétségtelenül emlékezni fognak, hogyan érezték magukat, ebben pedig a szülőknek nagy szerepük van.

Anyai tanácsok - Így éld túl az életet!

2020-05-11

Anyai tanácsok - Így éld túl az életet!

Az anyukánk sok hasznos, bölcs tanácsot ad nekünk. Ő az első, aki megtanít arra, hogy milyen is, ha szeret valaki, felkészít arra, hogy magunkban is elboldoguljunk a világban és megadja az eszközöket, amik szükségesek ahhoz, hogy túljussunk a nehéz időkön. Nehéz időszakok pedig határozottan vannak…

Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
47 405
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
2 514 329
Anya Anyaság Apa gyerek Gyereknevelés