notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk milyen etikett és illemszabályokat kell elsajátítaniuk a legkisebb gyerekeknek is, Illemszabályok gyerekeknek, Etikett, amit a gyerekeknek is ismerniük kell

hirdetes

Ezeket az illemszabályokat tanítsd meg a gyerekednek!

helloladies.hu

Az etikett nagyon fontos, nem számít hány éves valaki. Szülőként a te felelősséged, hogy megtanítsd a gyerekedet a megfelelő viselkedésre. Így nem csak te kímélheted meg magad kellemetlen helyzetektől, de a gyereknek is csak előnye származik belőle. De mik azok a szabályok, amiket minden szülőnek meg kellene tanítania?

Illemszabályok, amiket a legkisebb gyerekeknek is tudniuk kell

Köszönünk és mondjuk a másik nevét


Ha nem emlékszel valaki nevére, bátran kérdezd meg, emiatt nem fog kevesebbet gondolni rólad, sőt valószínűleg örülni fog, hogy megkérdezted. Tanítsd meg a gyerekedet, hogy köszönéskor a másik nevét is mondja ki: „Csókolom, … néni!”


Illem


Ha valaki meghívja a gyerekedet enni vagy játszani, tanítsd meg, hogy ezt köszönje meg és mutassa ki a háláját. A felnőttek lehet, hogy meglepetten fogadják, hogy a gyerek tudja, hogy ezt így illik, pedig ennek természetesnek kellene lennie.


Kérek…


Ki nem hallott még egy gyereket ordítani, hogy „akarom vagy kell”? Pedig még a legfiatalabb gyerekek is képesek kimondani, hogy kérem. Szerepjátékkal például könnyen meg lehet tanítani erre.


Köszönöm

hirdetes


A hálával mutatjuk ki mások számára, hogy fontosak számunkra. Egy hálás gyerekből pedig hálás felnőtt lesz. A hálát, köszönetet pedig meg kell tanítani. A köszönöm egy olyan egyszerű szó, amit szintén nagyon könnyű megtanítani szerepjátékokkal.


Az asztalnál


hirdetes
Tanítsd meg a gyereket, hogy ahelyett, hogy átnyúlna az asztalon, kérje, amire szüksége van. Például: „Elkérhetem a sót?” Ezenkívül fontos, hogy ne álljon fel evés közben, ne mással foglalkozzon, hiszen az is illetlenség.


Köszönöm, azt nem szeretem


A gyerekek nem szeretnek mindent, amit feltálalnak nekik és nem is kell szeretniük. Ugyanakkor fontos, hogy megtanítsuk, hogyan utasítsa vissza illedelmesen. Kisebb gyerekek esetében egy egyszerű „köszönöm, nem kérek” is megteszi, de nagyobbak mondhatják, hogy „köszönöm, nem kérek, nem igazán szeretem”. Itt felvetődik a kérdés, hogy a gyerekeknek meg kell-e enniük mindent, amit a tányérjukra tesznek. Ez igazából rajtad múlik, viszont néhány falatot mindenből enniük kellene.


Félbeszakítás


A gyerekeknek sok kérdésük van, ezért meg kell tanítanod, hogyan tehetik fel őket. Még a legkisebb gyerek is megtanulhatja, hogy melléd álljon és várjon. Vagy óvatosan megérintse a karodat (ne rángasson) és amikor ránézel, azt mondja: „Bocsánat, csak…” Gyakorlást igényel és nehezebb azon gyerekek estében, akik türelmetlenek, de meg fogják tanulni.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Hogyan Legyen Vonzóbb Egy Szálloda a Női Vendégek Számára?

2023-11-20

Hogyan Legyen Vonzóbb Egy Szálloda a Női Vendégek Számára?

Az utazások során a női vendégek igényei kifinomultabbá váltak, és a szállodáknak alkalmazkodniuk kell ezekhez az elvárásokhoz. Lássunk néhány tippet, hogyan lehet egy szálloda még vonzóbb a hölgyvendégek számára.

9+1 trend, ami egy kis esküvőt is varázslatossá tesz

2023-11-14

9+1 trend, ami egy kis esküvőt is varázslatossá tesz

Az esküvői szezon mindig hoz valami újat, és 2024-ben sem lesz ez másképp. Ha egy kisebb, intim esküvőre vágytok, de mégis szeretnétek a nagy napotokat különlegessé tenni, akkor nézzük meg az idei év legfrissebb esküvői trendjeit!

10 Tipp, amivel női cégvezetőként is biztonságosabbá teheted a cégedet

2023-08-04

10 Tipp, amivel női cégvezetőként is biztonságosabbá teheted a cégedet

Az alábbiakban összegyűjtöttünk 10 hasznos tippet, amelyekkel női cégvezetőként is biztonságosabbá teheted a cégedet és megóvhatod azt a lehetséges veszélyektől.

Ennek a 10 dolognak biztosan ott kéne lennie egy szállodai szobában

2023-07-14

Ennek a 10 dolognak biztosan ott kéne lennie egy szállodai szobában

Régebben a szállodát éjszakázási helynek tekintették. Egy ágy és egy fürdőszoba elég volt az ügyfelek elégedettségéhez. De ma a mai utazók igényei megváltoztak!

Ezért stresszesebb a nők – csökkentsd a stresszt a tippjeinkkel!

2023-01-07

Ezért stresszesebb a nők – csökkentsd a stresszt a tippjeinkkel!

A stressz mindenki életében jelen van, ki jobban, ki rosszabbul kezeli, azonban a nőket valamiért többször éri ez az érzés: így küzdj ellene, kövesd a tippeket!

A bőrkeményedésből alakulhat ki szemölcs? - Ezt kell tenned ellene!

2023-10-05

A bőrkeményedésből alakulhat ki szemölcs? - Ezt kell tenned ellene!

Vajon lehetséges, hogy a bőrkeményedések okozhatnak szemölcsöket, és mit tehetünk ezek megelőzésére vagy kezelésére? Ebben a cikkben megtalálod rá a megoldást