notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Nem éppen azt tartalmazza az étolajas flakon, mint amire számítasz, egyszerűen botrányos

Mit találunk valójában az étolajas flakonban?

helloladies.hu
hirdetes

Sokan hiszik még mindig azt, hogy az étolaj elengedhetetlen kelléke a sütésnek főzésnek, azonban nem is sejtik, hogy mit is tartalmaz valójában. A következő cikkben sorra vesszük azokat a dolgokat, amik rádöbbentenek arra, hogy hanyagolnod kellene az étolajat.

Az étolaj lett minden napunk mérge, hihetetlen, hogy mit tartalmaz az étolajas flakon

Sokszor találkozunk azzal a problémával, hogy valakinek az egészsége leromlik, hirtelen és minden látható ok nélkül. Ilyenkor az illető általában elmondja, hogy nem iszik, nem dohányzik, ésszerűen táplálkozik és nincs elhízva. Talán még sportol is, ha nem többet, de hetente egy órát. Az életmódjában nincs semmi szélsőséges és még vitaminokat is szed. 

 

Miért lett beteg?

 

Mitől gyulladt be egyik-másik testrésze, mitől lett allergiás vagy éppen pajzsmirigy alul vagy túlműködése? Nem egyszerű az ilyenre válaszolni, mert néha olyan helyről éri támadás immunrendszerünket vagy sejtjeinket, ahonnét teljesen biztonságban éreztük magunkat… Például az ismert egészségesnek hitt étolaj flakonjából…Egy élelmiszer mérnökolvasó küldött egy levelet és két képet.

 

Ezeket szeretném megosztani veletek, mert számomra megdöbbentő volt, pedig azt hittem, én már mindent láttam az élelmiszeriparban. A finomított étolajról kellene, hogy tudjunk pár dolgot, mielőtt lelkesen azt mondanánk, hogy “El se tudnám képzelni, hogy mással főzzek!”

 

Tudod hogyan készül egy flakon olaj, amit a TV reklámokban úgy tálalnak nekünk, hogy a faágak végén lógó bogyóból közvetlenül az üvegbe csepeg a drága nedv? Hát nem egészen így. A közelmúltban egy közeli falu olajpréselő üzemében voltam, ahol hosszabban sikerült beszélgetnem a főnökkel. Megmutatta az eljárást elejétől a végéig, majd csodálkozott, hogy én az olajprésből kifolyó, általa használhatatlannak minősített olajból vettem egy üveggel. Azt mondta, hogy a feleségem ki fog dobni vele együtt, mert zavaros és rossz a szaga. Abban igaza volt, hogy zavaros, de az illata olyan volt, mint a friss napraforgó magoké. Nagyon kellemes.

hirdetes

 

Nagyjából úgy készült, ahogy az ábra mutatja. Rövid beszélgetés után felajánlotta nekem az olajpréselő gépet eladásra, mert azt mondta: nincs ebben üzlet. Amikor az után érdeklődtem, hogyan készül az a csillogó változat, amit üvegekbe töltenek, csak homályos magyarázatokat adott, de már akkor sem voltam vevő erre a változatra.

 


 

Az alábbi képen látható ábra megmutatja, mit vesz Ön a boltban, amikor a megszokott, csillogó repce, napraforgó vagy olíva olaját szerzi be. Egy kémiai labor teljes arzenálját bevetik annak érdekében, hogy sikerüljön 20% extra olajat kinyerni a magból, amit korábban a takarmányba kevertek. Ennek érdekében például a képen jól látható, hogy a hexánnal kezelt őrlemény maradéka tisztítatlanul kerül a takarmányba.

 

 

Az olajat aztán mindenféle módon “kezelik”, hogy olyan legyen, amit a háziasszony szeme elvár. Savazzák, lúgozzák, színtelenítik, szagtalanítják, és megpróbálnak belőle minden méreganyagot kiszedni, amit előtte pár perccel belekevertek. Sikertelenül.

hirdetes

 

Mire használják ezt a szennyezett olajat?

 

 

Amellett, hogy te is ezt veszed meg és ebben sütögeted a pecsenyédet, mert a reklámok szerint egészségesebb mint a zsír, belekerül szinte minden ipari péksüteménybe, ez a margarinok alapanyaga, sőt ebben úsznak a heringek az olajos halas konzervekben. Mivel sokkal kevésbé romlandó, mint a nyers vagy szűz változatai, a konzervipar is ezt használja. Ebből készülnek azok az olcsó “sajthoz hasonlító tárgyak”, amikkel a pizzériák meghintik az ételeiket és amivel az olcsó, házhoz szállított ebédek gyártói is dolgoznak. Még mindig nincs ötlete a felvezetésben említett problémára?

 

Mit mondanak minderről a “szakemberek”?

 

-A Vénusz márka 2001-ben megkapta a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet.
-A Floriol termékcsalád 2004-ben elnyerte a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének szakmai ajánlását.

 

Forrás: Antalvali.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

A teafogyasztás egészségre gyakorolt hatásai

2019-09-02

A teafogyasztás egészségre gyakorolt hatásai

Ha elszürcsölgetsz egy csésze teát, miközben ezt a cikket olvasod, szinte minden szervnek jót teszel a testedben! A cukrozatlan, édesítés nélküli tea gazdag antioxidánsban, ami segít megelőzni a krónikus betegségeket, és segít megújulni a testben lévő sejteknek. Megsemmisíti a testben található szabadgyököket és csökkenti a gyulladást is. Úgyhogy k

A csodálatos méz sokoldalú felhasználása

2019-08-30

A csodálatos méz sokoldalú felhasználása

A méz már hosszú idők óta ismert csodaszer. Régóta tudjuk, hogy nagyon jó hatással van az emberi szervezetre. Ha kíváncsi vagy mi mindenre lehet felhasználni, olvasd el az alábbi cikket.

Gyümölcsök és zöldségek, amiket minden nap fogyasztanunk kellene

2019-08-29

Gyümölcsök és zöldségek, amiket minden nap fogyasztanunk kellene

„Egy alma az orvost távol tartja” – mindenki ismeri a mondást, és nagyon jó tanács, mivel az alma valóban nagyon jó hatással van az egészségre, arra viszont már nem tér ki, hogy ezenkívül mi mást is kellene még ennünk. Lássuk, miért kellene minden nap gyümölcsöket és zöldségeket fogyasztanunk, és miből mennyi az ajánlott mennyiség.

Ilyen tünetei vannak, ha kevés a testedben a C-vitamin

2019-08-15

Ilyen tünetei vannak, ha kevés a testedben a C-vitamin

Mint alapvető és nagyon fontos tápanyag, a C-vitamin védi a testet és az immunrendszert a különböző betegségektől. A testnek szüksége van a rendszeres, megfelelő adag C-vitaminra ahhoz, hogy megelőzze a betegségek kialakulását. Ha a test nem jut elegendő C-vitaminhoz, a tünetek rengeteg formában megmutatkozhatnak. Nézd meg, milyen jelei vannak anna

Cukor detox: Szokj le a cukorról 10 nap alatt

2019-08-08

Cukor detox: Szokj le a cukorról 10 nap alatt

A cukor határozottan az egyik legnagyobb függőséget okozó anyag – nyolcszor nagyobb függőséget képes kialakítani, mint a kokain, annyi különbséggel, hogy a cukor nem „érzelmi szenvedély, hanem biológiai. Azok, akik aránytalanul sokat fogyasztanak belőle, jelentősen megváltoztatják az agy mechanizmusait az öröm, élvezet és jutalmazás terén. Lényegéb

1 csésze kókuszvíz mindennap!

2019-07-30

1 csésze kókuszvíz mindennap!

A trópusi régiókban élő emberek, már évszázadok óta ismerik és alkalmazzák a csodálatos, az egészségre jótékony hatással bíró kókuszvizet.Ez egy finom és frissítő, alacsony kalóriatartalmú ital.

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
258 920
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
3 380 328
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 252

Átlagos értékelés: 4.6