notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Legszebb európai úti célok ősszel. Pénztárcabarát európai úti célok. Európa legkedveltebb úti céljai ősszel.

hirdetes

Európa legszebb őszi úti céljai

Viki

Ősszel a nappalok rövidebbek lesznek, a hőmérséklet csökken, és az élet ritmusa egy kicsit visszaesik. Akár a nyarat szeretné meghosszabbítani, akár a főszezoni tömegeket szeretné elkerülni, akár csak alig várja, hogy az aranyló levelek elkezdjenek hullani, kiválasztottuk a legjobb úti célokat, amelyek káprázatosak az ősz ragyogásában.

Európa legszebb őszi úti céljai

Bledi-tó, Szlovénia

A Bledi-tó Szlovénia leglátványosabb kilátását kínálja, és itt található az ország egyetlen természetes szigete. A tó körüli séta körülbelül 1,5 órát vesz igénybe, így bőven van ideje megcsodálni a pompás bronz- és aranyszínű leveleket. Bár a víz az őszi hónapokban túl hideg ahhoz, hogy úszni lehessen benne, még mindig bérelhet evezős csónakot, és átevezhet Bled szigetére. Csak ne felejtsd el feltölteni a telefonodat, mert ez a hely minden látószögből gyönyörű és érdemes megörökíteni.

 

Utrecht, Hollandia

Ősszel a sárga, a vörös és a narancssárga árnyalatai díszítik Utrecht ősi csatornáit. A 12. századra visszanyúló csatornák a rakpartjaikkal és rakpartpincéikkel egyedülállóak a világon. A rakpartokat azért építették be, hogy egy belső városi kikötőt hozzanak létre, így a hajók közvetlenül a gyalogosjárdákkal ellátott rakpartok pincéibe tudtak kikötni és kirakodni az árukat.

hirdetes

Napjainkban a rakpart pincéit hangulatos kávézók, bárok, éttermek és üzletek alakították át. Ezt a holland csodát a legjobban hajóval lehet megnézni. Béreljen csónakot, és evezzen végig a színes csatornákon. Ha kicsit hűvös lesz, útközben megállhat egy meleg italra.

 

Sevilla, Spanyolország

A szigetszerű, 40 °C-os időjárás miatt a sevillai nyarat a közeli strandokon, például Matalascañasban érdemes tölteni - de ha egy-két hónappal későbbre tervezi az utazását, akkor a legkedvezőbb időpontot találja el. Az utcák narancsvirág illatúak, az árnyas terek tele vannak hűtött sört ivó és tapasokat falatozó helyiekkel, az éjszakák pedig hosszúak és kellemesek.

hirdetes

A város kompakt történelmi központja és sík vidéke tökéletesen alkalmas arra, hogy a színházi kultúrában és az arab örökségben gyönyörködve sétálgasson.

Cikkünk további részében mutatunk még néhány kihagyhatatlan őszi desztinációt.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Család Tanács