notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezért járj évente nőgyógyászhoz!

hirdetes

Ezért járjunk évente nőgyógyászati vizsgálatra – nem szabad elhanyagolni!

NA

Statisztikák alapján a magyar nők csupán 30-40 százaléka tartja fontosnak az évenkénti nőgyógyászati vizsgálatot. Ez a százalék nagyon alacsony és elszomorító, hiszen számos betegség, fertőzés és daganat veszélyeztheti a nőket, amit az évenkénti vizsgálattal könnyen ki lehet szűrni, és megelőzni a még nagyobb problémát, ilyen például a sokszor halálos végkimenetelű méhnyakrák. Ne hanyagold el egészséged, és igenis menj el panaszmentesen is évente nőgyógyászhoz!

Évenkénti nőgyógyászati szűrés

Mi történik egy vizsgálaton, mire lehet számítani?

 

Általában, ha tudjuk, mi vár ránk egy kényelmetlen, kellemetlen szituációban, akkor már alapvetően bátrabban indulunk neki a dolognak. Egy általános nőgyógyászati vizsgálat során a szakorvos megvizsgálja a melleket, megnézi, tapasztal-e bármilyen csomót, elváltozást vagy egyéb rendellenességet. 35 év felett javasolhat mammográfia vizsgálatot is. Emellett megkérdezi, hogy szoktunk-e otthon önvizsgálatot tartani, hiszen fontos, mi magunk is vizsgáljuk rendszeresen melleinket. Szomorú adat, hogy hazánkban évente körülbelül 8000 mellrákos eset van, és ebből 2500 beteg bele is hal a betegségbe. 

hirdetes
A méhnyakrákszűrés során a nőgyógyász a méhszáj felszínéről és méhnyakról gyűjt be sejteket, majd ezeket később laboratóriumban vizsgálják meg. Maga a folyamat nyilván nem kellemes, de pár perc az egész, illetve, ha megbízunk a nőgyógyászban, már sokkal nyugodtabban fekszünk le elé. A szakorvosi rendelő Miskolc egyik kiemelkedő magánklinikája, az ottani nőgyógyász pedig maximálisan tapasztalt. 

hirdetes

Ne hanyagoljuk el az egészségünket

 

A fenti vizsgálat eredményeit szakorvosi rendelőtől függően pár napon-héten belül megkapjuk. Egy átalagos vizsgálat 15-20 percnél tovább biztosan nem tart, szóval évente egyszer bele kell, hogy bele férjen az időnkbe. Az egészség fontos, és ne felejtsük, nem kell panasznak lennie ahhoz, hogy elmenjünk nőgyógyászhoz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes