notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Nézd meg, hogy miért nem kedvelnek az emberek!

Ezért nem kedvelnek az emberek (mit tehetsz azért, hogy ez változzon)

helloladies.hu
hirdetes

Bizonyára tudsz róla, hogy a kereskedők minden erejükkel azon vannak, hogy eladják termékeiket, vagy szolgáltatásaikat. Hogy felkeltsék az emberek érdeklődését ezek iránt, és egy pozitívabb képet alakítsanak ki bennük portékájukról, különböző marketingfogásokat vetnek be.

Nézd meg, hogy miért nem kedvelnek az emberek!

Ha szeretnéd magadat eladni másoknak, akkor más benyomást kell keltened. Természetesen nem mondjuk azt, hogy gondolj magadra termékként, de rád is csak akkor lesznek vevők az emberek, ha pozitív fényben látnak. Ennek érdekében pedig nagyon is sokat tehetsz.


 
Mindenek előtt próbálj minél több olyan tulajdonságot hátrahagyni, amelyek esetleg rossz benyomást kelthetnek az emberekben rólad. Nézz a tükörbe és gondolkodj el rajta, hogy milyen ember is vagy – ha az alábbi tulajdonságok bármelyike vonatkozik rá, akkor ideje változtatni rajtuk!


1. Önző vagy


Túl sok ember csak magával törődik – mások pedig könnyen megérzik ezt. Ha csak magadat helyezed középpontba, az emberek kerülni fognak. Az önzőség és önmagad elfogadása között vékony a határ – ha boldogulni szeretnél, akkor muszáj, hogy elfogadd magad olyannak, amilyen vagy, de az önzőség nem kritériuma a sikernek.


 
2. Nem figyelsz oda másokra


Biztosan több olyan emberrel is találkozol, akik szeretnék megosztani veled történeteiket. Ha nem figyelsz oda mondandójukra, akkor ők sem szívesen hallgatják majd végig a te mondanivalódat. Szánj rájuk időt és figyelj oda arra, amit mondanak. Ha nem figyelsz, akkor nem ismerheted majd meg őket és ez gyakran visszatart majd a sikerektől.


3. Mindig az önreklámmal


Volt már, hogy olyasvalakivel találkoztál, aki rögtön önreklámozásba kezdett? Aki a bemutatkozás után azonnal sorolni kezdte, hogy milyen projekteken dolgozott, hol jelentek meg írásai és hogy milyen termékek és szolgáltatások tartoznak a neve alá? Ha valaki túlságosan megpróbálja eladni magát, azzal valójában csak az ellentétét éri el annak, ami valójában a célja lenne. Nem szívesen beszélsz ilyen emberekkel, mert tudod róluk, hogy csak érdekből próbálnak kommunikálni veled. Ne légy olyan, mint ők!

hirdetes


4. Kihagyod a bájcsevejt


A legtöbb beszélgetés egy kisebb csevegésre épül – az időjárás, a család, a munka, vagy a tegnapi meccs mind gyakori példái ennek. Ha szeretnél megismerkedni valakivel, akkor érdemes minél hamarabb valamilyen kapcsolatot teremteni vele. Ha kihagyod ezt és azonnal elkezded reklámozni magad (lásd: 3. pont), akkor sokan túl közvetlennek tarthatják ajánlataidat. Próbálj valami közös témát találni az adott személlyel, amire felépítheted a kényelemérzetet és az ismertséget a bájcsevej alatt.


 
5. Szívességeket kérsz


Ha szívességet kérsz valakitől, akivel most találkozol először, akkor kényszerítve érezhetik magukat mert nem akarnak csalódást okozni. Azonban minél sikeresebb emberekkel kezdesz el beszélni, annál kevesebben lesznek hajlandóak kisegíteni. Miért is tennének meg egy szívességet egy vadidegennek?


6. Sosem adsz semmit


Sajnos sokkal többen szeretnek elvenni, mint adni. Ha egy kapcsolatot (itt bármilyen jellegű kapcsolatról lehet szó) azzal indítasz, hogy semmilyen értéket nem próbálsz belevinni, akkor annak a kapcsolatnak nem lesz stabil alapja. A másik fél előbb-utóbb megunja, hogy ezt csinálod és egyszerűen nem lesz hajlandó többet foglalkozni veled.


 
7. Csak akkor keresed meg az embereket ha szükséged van valamire


Volt már, hogy egy régi barátod vagy ismerősöd, akivel évek óta nem beszéltél pont akkor keresett fel, amikor egy húzós helyzetben segítségre volt szüksége? Ezek ugyan azok az emberek, akik nem is titkolják a közösségi médián, hogy rendszeresen szórakozni járnak, téged valahogy mégis csak akkor hívnak, ha baj van. Ezt az átlátszóságot senki sem szereti, és ha te is így viselkedsz, akkor egyre több embert taszítasz majd el magadtól – a rossz hír ugyanis gyorsan terjed!

hirdetes


 
Hogyan nyerd meg az embereket?


Az előző bekezdések olyan rossz tulajdonságokat sorolnak fel, amelyek megnehezítik az ismerkedést és az értékes emberi kapcsolatok kialakítását, illetve fenntartását. Fogadd meg következő tanácsokat, hogy minél megnyerőbbé varázsolhasd személyiségedet.


Légy szerény


Az első lépés szerényebbé válni. Ha szerény vagy, akkor az emberek szívesebben beszélgetnek veled és kérdezgetnek majd. Ilyenkor őszintén jobban érdekli őket a mondanivalód.


 
A közösségi médián létezik az úgynevezett „szerény hencegés” jelenség. Azok, akik fényűző körülmények között fényképezgetik magukat és osztják meg ezeket a nagyvilággal nem őszintén szerény emberek.


Légy őszinte


A következő lépés őszintébbé válni. Valójában az őszinteség a szerénység egyik előfeltétele (persze a sorrend nem számít igazán). Ha történeteidet őszintén meséled el, akkor az emberek könnyebben tudnak azonosulni veled és egyszerűbb lesz új kapcsolatokat kiépítened. Ha csak a pozitívumokat meséled mindenkinek, akkor nem mindenki lesz képes kapcsolatot felfedezni kettőtök között.


 
Légy előzékeny


Ne félj a kezdeményezéstől, de légy udvarias és türelmes. Az első benyomásban sokat számít az, hogy miként szólítasz meg valamit, vagy hogy milyen kérdéssel lépsz oda hozzá. Ez a tipp lényegében az összes eddigi pontot kombinálja.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2019-09-10

"Ha kicsúsznak az időből, akkor valami meghal, ami meg se született"

A legmélyebb magánügyünk, életünk egyik legintimebb szelete. Mégis szinte állandó a társadalmi nyomás, az elvárás: a nő arra született, hogy anyává váljon.

Aktívan felejteni - hogyan építsük fel az önbizalmunkat válás után?

2019-09-05

Aktívan felejteni - hogyan építsük fel az önbizalmunkat válás után?

Vannak pillanatok az életben, amikor elég nehéz elképzelni, hogy a tükörbe nézve újra (vagy először életünkben) egy boldog, de legalábbis kiegyensúlyozott embert fogunk viszontlátni – és azok mi leszünk.

Tippek kiégett randizóknak

2019-09-04

Tippek kiégett randizóknak

Amikor a fásult, frusztrált társkereső inkább már nem próbálkozik tovább, amikor a lelkesedés helyébe közöny lép, reményvesztettség, bizalmatlanság üti fel a fejét, és az embert rettegés fogja el újabb randi gondolatára.

„Bekerültem a szingli, gyerektelen státuszba”

2019-09-03

„Bekerültem a szingli, gyerektelen státuszba”

Ahány gyermektelen nő, annyiféle történet – látjuk igazolva Tanács Eszter a napokban megjelent, Nők gyermek nélkül című könyvében. Most az interjúkötetből a 38 éves Vera történetét választottuk ki.

Ezek a dolgok történnek, ha elkezdjük szeretni magunkat és törődni magunkkal

2019-08-22

Ezek a dolgok történnek, ha elkezdjük szeretni magunkat és törődni magunkkal

Ha szeretjük magunkat és törődünk magunkkal, az egyszerűen csak annyit jelent, hogy van erőnk, kedvesek vagyunk magunkkal és időt szánunk arra, hogy emlékezzünk is erre. Ez mind elengedhetetlen a boldog és egészséges élethez. Mi lenne ebben az önzőség? Ha elkezdesz erre odafigyelni, változások történnek az életedben…

Soha ne szégyelld magad, vagy ezeket a dolgokat

2019-08-05

Soha ne szégyelld magad, vagy ezeket a dolgokat

A mai kritikus világban, mindenki életét a „normálishoz” hasonlítják. Egészen odáig jutottunk, hogy az embereket megszégyeníthetik, azért, ahogy élik az életüket, és amiatt, kivel élik. Az igazság viszont az, hogy nem kell szégyenkezned az életed miatt, vagy, hogy hogyan éled. Az élet lényege az, hogy boldog legyél. Nem kell amiatt változtatnod, va

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
222 770
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
3 344 178
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 82

Átlagos értékelés: 4.8