Nézd meg, hogy miért nem kedvelnek az emberek!

Ezért nem kedvelnek az emberek (mit tehetsz azért, hogy ez változzon)

helloladies.hu
hirdetes

Bizonyára tudsz róla, hogy a kereskedők minden erejükkel azon vannak, hogy eladják termékeiket, vagy szolgáltatásaikat. Hogy felkeltsék az emberek érdeklődését ezek iránt, és egy pozitívabb képet alakítsanak ki bennük portékájukról, különböző marketingfogásokat vetnek be.

Nézd meg, hogy miért nem kedvelnek az emberek!

Ha szeretnéd magadat eladni másoknak, akkor más benyomást kell keltened. Természetesen nem mondjuk azt, hogy gondolj magadra termékként, de rád is csak akkor lesznek vevők az emberek, ha pozitív fényben látnak. Ennek érdekében pedig nagyon is sokat tehetsz.


 
Mindenek előtt próbálj minél több olyan tulajdonságot hátrahagyni, amelyek esetleg rossz benyomást kelthetnek az emberekben rólad. Nézz a tükörbe és gondolkodj el rajta, hogy milyen ember is vagy – ha az alábbi tulajdonságok bármelyike vonatkozik rá, akkor ideje változtatni rajtuk!


1. Önző vagy


Túl sok ember csak magával törődik – mások pedig könnyen megérzik ezt. Ha csak magadat helyezed középpontba, az emberek kerülni fognak. Az önzőség és önmagad elfogadása között vékony a határ – ha boldogulni szeretnél, akkor muszáj, hogy elfogadd magad olyannak, amilyen vagy, de az önzőség nem kritériuma a sikernek.


 
2. Nem figyelsz oda másokra


Biztosan több olyan emberrel is találkozol, akik szeretnék megosztani veled történeteiket. Ha nem figyelsz oda mondandójukra, akkor ők sem szívesen hallgatják majd végig a te mondanivalódat. Szánj rájuk időt és figyelj oda arra, amit mondanak. Ha nem figyelsz, akkor nem ismerheted majd meg őket és ez gyakran visszatart majd a sikerektől.


3. Mindig az önreklámmal


Volt már, hogy olyasvalakivel találkoztál, aki rögtön önreklámozásba kezdett? Aki a bemutatkozás után azonnal sorolni kezdte, hogy milyen projekteken dolgozott, hol jelentek meg írásai és hogy milyen termékek és szolgáltatások tartoznak a neve alá? Ha valaki túlságosan megpróbálja eladni magát, azzal valójában csak az ellentétét éri el annak, ami valójában a célja lenne. Nem szívesen beszélsz ilyen emberekkel, mert tudod róluk, hogy csak érdekből próbálnak kommunikálni veled. Ne légy olyan, mint ők!

hirdetes


4. Kihagyod a bájcsevejt


A legtöbb beszélgetés egy kisebb csevegésre épül – az időjárás, a család, a munka, vagy a tegnapi meccs mind gyakori példái ennek. Ha szeretnél megismerkedni valakivel, akkor érdemes minél hamarabb valamilyen kapcsolatot teremteni vele. Ha kihagyod ezt és azonnal elkezded reklámozni magad (lásd: 3. pont), akkor sokan túl közvetlennek tarthatják ajánlataidat. Próbálj valami közös témát találni az adott személlyel, amire felépítheted a kényelemérzetet és az ismertséget a bájcsevej alatt.


 
5. Szívességeket kérsz


Ha szívességet kérsz valakitől, akivel most találkozol először, akkor kényszerítve érezhetik magukat mert nem akarnak csalódást okozni. Azonban minél sikeresebb emberekkel kezdesz el beszélni, annál kevesebben lesznek hajlandóak kisegíteni. Miért is tennének meg egy szívességet egy vadidegennek?


6. Sosem adsz semmit


Sajnos sokkal többen szeretnek elvenni, mint adni. Ha egy kapcsolatot (itt bármilyen jellegű kapcsolatról lehet szó) azzal indítasz, hogy semmilyen értéket nem próbálsz belevinni, akkor annak a kapcsolatnak nem lesz stabil alapja. A másik fél előbb-utóbb megunja, hogy ezt csinálod és egyszerűen nem lesz hajlandó többet foglalkozni veled.


 
7. Csak akkor keresed meg az embereket ha szükséged van valamire


Volt már, hogy egy régi barátod vagy ismerősöd, akivel évek óta nem beszéltél pont akkor keresett fel, amikor egy húzós helyzetben segítségre volt szüksége? Ezek ugyan azok az emberek, akik nem is titkolják a közösségi médián, hogy rendszeresen szórakozni járnak, téged valahogy mégis csak akkor hívnak, ha baj van. Ezt az átlátszóságot senki sem szereti, és ha te is így viselkedsz, akkor egyre több embert taszítasz majd el magadtól – a rossz hír ugyanis gyorsan terjed!

hirdetes


 
Hogyan nyerd meg az embereket?


Az előző bekezdések olyan rossz tulajdonságokat sorolnak fel, amelyek megnehezítik az ismerkedést és az értékes emberi kapcsolatok kialakítását, illetve fenntartását. Fogadd meg következő tanácsokat, hogy minél megnyerőbbé varázsolhasd személyiségedet.


Légy szerény


Az első lépés szerényebbé válni. Ha szerény vagy, akkor az emberek szívesebben beszélgetnek veled és kérdezgetnek majd. Ilyenkor őszintén jobban érdekli őket a mondanivalód.


 
A közösségi médián létezik az úgynevezett „szerény hencegés” jelenség. Azok, akik fényűző körülmények között fényképezgetik magukat és osztják meg ezeket a nagyvilággal nem őszintén szerény emberek.


Légy őszinte


A következő lépés őszintébbé válni. Valójában az őszinteség a szerénység egyik előfeltétele (persze a sorrend nem számít igazán). Ha történeteidet őszintén meséled el, akkor az emberek könnyebben tudnak azonosulni veled és egyszerűbb lesz új kapcsolatokat kiépítened. Ha csak a pozitívumokat meséled mindenkinek, akkor nem mindenki lesz képes kapcsolatot felfedezni kettőtök között.


 
Légy előzékeny


Ne félj a kezdeményezéstől, de légy udvarias és türelmes. Az első benyomásban sokat számít az, hogy miként szólítasz meg valamit, vagy hogy milyen kérdéssel lépsz oda hozzá. Ez a tipp lényegében az összes eddigi pontot kombinálja.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

5 dolog, amit a mamámtól kiskoromban tanultam, de csak most értettem meg igazán

2019-06-12

5 dolog, amit a mamámtól kiskoromban tanultam, de csak most értettem meg...

A mamám az egyik legbölcsebb és legcsodálatosabb nő a világon. Elmesélem mindazt, amit tőle tanultam, és a mai napig igyekszem megfogadni a tanácsait!

10 jel, hogy túl régóta vagy szingli

2019-06-11

10 jel, hogy túl régóta vagy szingli

Összeszedtük azt a 10 leggyakoribb tényt, ami azt bizonyítja, hogy túl régóta vagy egyedül! Talán éppen most van itt az ideje, hogy újra randizni kezdj!

Nehéz dolgok, amikre rá kell venned magad a boldogsághoz

2019-06-05

Nehéz dolgok, amikre rá kell venned magad a boldogsághoz

A boldogság eléréshez néhány igen nehéz dologra kell rávenned magad. Dolgokra, amiket más nem csinál meg helyetted. Dolgokra, amelyek megrémítenek. Amiktől megkérdőjelezed, hogy képes leszel-e kitartani akár egyetlen további másodpercig is, de amiket még így is tovább csinálsz majd.

Ezért kellene törölnöd magad minden közösségi oldalról

2019-06-05

Ezért kellene törölnöd magad minden közösségi oldalról

A közösségi oldalak nélkül a mai fiatalságnak már szinte elképzelhetetlen az élete, pedig a szüleink, nagyszüleink is képesek voltak úgy élni a gyermekkorukat, hogy abban nem szerepelt internet. Manapság már szinte alig találkozhatunk olyan fiatallal, akinek ne lenne egész nap a kezében a telefonja, és ne függne folyamatosan a közösségi oldalakon.

Mi a legnagyobb baj a mai „nőkkel”?

2019-06-03

Mi a legnagyobb baj a mai „nőkkel”?

A mai lányokból rengeteg dolog hiányzik, ami miatt nem lehet őket nőknek hívni. Nézzétek meg, hogy mik ezek a dolgok!

Így bánhatsz jobban az időddel

2019-05-29

Így bánhatsz jobban az időddel

Folyamatosan késésben vagy és irigyled azokat az embereket, akiknek mindenre van idejük? Te is lehetsz ilyen típus, csupán változtatnod kell néhány dolgon az életedben! Pár apróság, amire ha odafigyelsz, komoly változásokat érhetsz el, és végre mindenre lesz időd, amire szeretnéd.

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
130 662
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
2 368 068
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 82

Átlagos értékelés: 4.8