notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Nézd meg, hogy miért nem kedvelnek az emberek!

hirdetes

Ezért nem kedvelnek az emberek (és mit tehetsz azért, hogy ez változzon)

helloladies.hu

Bizonyára tudsz róla, hogy a kereskedők minden erejükkel azon vannak, hogy eladják termékeiket, vagy szolgáltatásaikat. Hogy felkeltsék az emberek érdeklődését ezek iránt, és egy pozitívabb képet alakítsanak ki bennük portékájukról, különböző marketingfogásokat vetnek be.

Nézd meg, hogy miért nem kedvelnek az emberek!

Ha szeretnéd magadat eladni másoknak, akkor más benyomást kell keltened. Természetesen nem mondjuk azt, hogy gondolj magadra termékként, de rád is csak akkor lesznek vevők az emberek, ha pozitív fényben látnak. Ennek érdekében pedig nagyon is sokat tehetsz.


 
Mindenek előtt próbálj minél több olyan tulajdonságot hátrahagyni, amelyek esetleg rossz benyomást kelthetnek az emberekben rólad. Nézz a tükörbe és gondolkodj el rajta, hogy milyen ember is vagy – ha az alábbi tulajdonságok bármelyike vonatkozik rá, akkor ideje változtatni rajtuk!


1. Önző vagy


Túl sok ember csak magával törődik – mások pedig könnyen megérzik ezt. Ha csak magadat helyezed középpontba, az emberek kerülni fognak. Az önzőség és önmagad elfogadása között vékony a határ – ha boldogulni szeretnél, akkor muszáj, hogy elfogadd magad olyannak, amilyen vagy, de az önzőség nem kritériuma a sikernek.


 
2. Nem figyelsz oda másokra


Biztosan több olyan emberrel is találkozol, akik szeretnék megosztani veled történeteiket. Ha nem figyelsz oda mondandójukra, akkor ők sem szívesen hallgatják majd végig a te mondanivalódat. Szánj rájuk időt és figyelj oda arra, amit mondanak. Ha nem figyelsz, akkor nem ismerheted majd meg őket és ez gyakran visszatart majd a sikerektől.


3. Mindig az önreklámmal


Volt már, hogy olyasvalakivel találkoztál, aki rögtön önreklámozásba kezdett? Aki a bemutatkozás után azonnal sorolni kezdte, hogy milyen projekteken dolgozott, hol jelentek meg írásai és hogy milyen termékek és szolgáltatások tartoznak a neve alá? Ha valaki túlságosan megpróbálja eladni magát, azzal valójában csak az ellentétét éri el annak, ami valójában a célja lenne. Nem szívesen beszélsz ilyen emberekkel, mert tudod róluk, hogy csak érdekből próbálnak kommunikálni veled. Ne légy olyan, mint ők!

hirdetes


4. Kihagyod a bájcsevejt


A legtöbb beszélgetés egy kisebb csevegésre épül – az időjárás, a család, a munka, vagy a tegnapi meccs mind gyakori példái ennek. Ha szeretnél megismerkedni valakivel, akkor érdemes minél hamarabb valamilyen kapcsolatot teremteni vele. Ha kihagyod ezt és azonnal elkezded reklámozni magad (lásd: 3. pont), akkor sokan túl közvetlennek tarthatják ajánlataidat. Próbálj valami közös témát találni az adott személlyel, amire felépítheted a kényelemérzetet és az ismertséget a bájcsevej alatt.


 
5. Szívességeket kérsz


Ha szívességet kérsz valakitől, akivel most találkozol először, akkor kényszerítve érezhetik magukat mert nem akarnak csalódást okozni. Azonban minél sikeresebb emberekkel kezdesz el beszélni, annál kevesebben lesznek hajlandóak kisegíteni. Miért is tennének meg egy szívességet egy vadidegennek?


6. Sosem adsz semmit


Sajnos sokkal többen szeretnek elvenni, mint adni. Ha egy kapcsolatot (itt bármilyen jellegű kapcsolatról lehet szó) azzal indítasz, hogy semmilyen értéket nem próbálsz belevinni, akkor annak a kapcsolatnak nem lesz stabil alapja. A másik fél előbb-utóbb megunja, hogy ezt csinálod és egyszerűen nem lesz hajlandó többet foglalkozni veled.


 
7. Csak akkor keresed meg az embereket ha szükséged van valamire


Volt már, hogy egy régi barátod vagy ismerősöd, akivel évek óta nem beszéltél pont akkor keresett fel, amikor egy húzós helyzetben segítségre volt szüksége? Ezek ugyan azok az emberek, akik nem is titkolják a közösségi médián, hogy rendszeresen szórakozni járnak, téged valahogy mégis csak akkor hívnak, ha baj van. Ezt az átlátszóságot senki sem szereti, és ha te is így viselkedsz, akkor egyre több embert taszítasz majd el magadtól – a rossz hír ugyanis gyorsan terjed!

hirdetes


 
Hogyan nyerd meg az embereket?


Az előző bekezdések olyan rossz tulajdonságokat sorolnak fel, amelyek megnehezítik az ismerkedést és az értékes emberi kapcsolatok kialakítását, illetve fenntartását. Fogadd meg következő tanácsokat, hogy minél megnyerőbbé varázsolhasd személyiségedet.


Légy szerény


Az első lépés szerényebbé válni. Ha szerény vagy, akkor az emberek szívesebben beszélgetnek veled és kérdezgetnek majd. Ilyenkor őszintén jobban érdekli őket a mondanivalód.


 
A közösségi médián létezik az úgynevezett „szerény hencegés” jelenség. Azok, akik fényűző körülmények között fényképezgetik magukat és osztják meg ezeket a nagyvilággal nem őszintén szerény emberek.


Légy őszinte


A következő lépés őszintébbé válni. Valójában az őszinteség a szerénység egyik előfeltétele (persze a sorrend nem számít igazán). Ha történeteidet őszintén meséled el, akkor az emberek könnyebben tudnak azonosulni veled és egyszerűbb lesz új kapcsolatokat kiépítened. Ha csak a pozitívumokat meséled mindenkinek, akkor nem mindenki lesz képes kapcsolatot felfedezni kettőtök között.


 
Légy előzékeny


Ne félj a kezdeményezéstől, de légy udvarias és türelmes. Az első benyomásban sokat számít az, hogy miként szólítasz meg valamit, vagy hogy milyen kérdéssel lépsz oda hozzá. Ez a tipp lényegében az összes eddigi pontot kombinálja.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Házi praktikák ízületi gyulladás és fájdalmak kezelésére

2020-09-22

Házi praktikák ízületi gyulladás és fájdalmak kezelésére

Az ízületi gyulladás, illetve fájdalmak nagyon sok embert érintenek és az orvostudomány egyelőre sajnos csak fájdalomcsillapítókkal tud ellene harcolni. Habár ezek működnek, nyilván nem megoldás és hosszútávon sok mellékhatásuk lehet. Az otthoni gyógymódok, valamint a mozgás is nagyon hatásosak. Bemutatjuk a legjobb módszereket, amik csökkentik a f

Ezekhez sosem illene hozzányúlnod más házában!

2020-09-21

Ezekhez sosem illene hozzányúlnod más házában!

Ha látogatóba mész valakihez, az alábbi illemszabályokat illik betartani, hogy te és a vendéglátód se kerüljön kellemetlen helyzetbe! Nézzük, mi az, amihez nem kellene nyúlnod!

Jelek, hogy a pasid szerint jó eséllyel rossz barátnő vagy

2020-09-22

Jelek, hogy a pasid szerint jó eséllyel rossz barátnő vagy

Habár a férfiaknak is vannak nagyon bosszantó tulajdonságai és néha nagyon idegesítően viselkednek, a nők is csinálnak olyan dolgokat, amikkel az őrületbe kergetik a barátjukat. Fontos, hogy ezeket felismerjük, hiszen vannak jelei annak, hogy nem igazán vagy jó barátnő a szemükben, így dolgozhatsz rajtuk, mielőtt a kapcsolatodba kerülnének.

Módszerek, amikkel sokat tehetsz az egészségedért és 1 percbe telnek

2020-09-15

Módszerek, amikkel sokat tehetsz az egészségedért és 1 percbe telnek

Ha szeretnénk megőrizni az egészségünket, az sok időt vehet igénybe, hosszútávon azonban mindenképp megéri, sőt az apró lépések is sokat számítanak. Vannak dolgok, amikre 60 másodperc is bőven elég és csodákat művelnek a testtel. Itt van néhány módszer, ami sokat tesz az egészségért és kevesebb, mint 1 percbe telik!

Ha modernizálod a lakást, ezt a négy dolgot érdemes berakatnod!

2020-09-25

Ha modernizálod a lakást, ezt a négy dolgot érdemes berakatnod!

Itt az ideje egy kis lakásfelújításnak? Nagyszerű! Mutatok négy dolgot, ami egyetlen korszerű otthonból sem hiányozhat! A te lakásodban is helyet kapnak?

Fogadalmak, amiket magadnak kellene tenned

2020-09-08

Fogadalmak, amiket magadnak kellene tenned

Miért nem tartjuk be a saját magunknak tett ígéreteket? Az újévi fogadalmakat, hogy egészségesebben étkezünk, lefogyunk, megtanulunk egy új nyelvet – olyan hamar megfeledkezünk róluk, hogy már magunkat kinevetjük, mielőtt belekezdenénk...


Akaraterő Életmód Érdekességek Fejlesztő Tanács