notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Nem véletlen nem működnek a fogyókúrás diéták!

hirdetes

Ezért nem volt sikeres a gyötrő diéta

Bettina

Hol térünk le a jó útról amikor fogyni szeretnénk? Miért nem tűnnek el a plusz kilók? Annyi diéta, annyi próbálkozás után inkább többet mutat a mérleg? Tudd meg, hogy miért nem működik a diétád!

fogyókúra program

A csodadiéták

Az interneten és minden egyes magazinban rengeteg csodadiétáról szerezhetsz tudomást, és biztos találunk köztük egyet-kettőt, amit szívesen ki is próbálnánk. Sajnos sokan nem tudják, hogy ekkor, az első fogyókúra idején pecsételik meg sorsukat, és esnek bele az előbb említett ördögi körbe! Egy ilyen "csodadiéta" alatt ugyanis olyan mértékű tápanyag és energiahiány lép fel a szervezetben, amit extrém lépésekkel tudunk csak kompenzálni...azaz a diéta utáni extrém kajálás, ami a szervezeted már az amúgy is sokk hatást után mégjobban próbára teszi. Ezek garantáltan plusz kilókhoz vezetnek!

Fogyás rövid idő alatt?

hirdetes

Ezen diéták idérik meg, hogy rengeteg kilótól szabadítanak meg nagyon rövid idő alatt. Nem gondoltál még bele, ha ez valóban így lenne, akkor nem lenne ennyi elhízott ember, nem küzdenének ennyien a fogyással és mindenki ezt választaná? Legyünk reálisak, ezek nem egészséges dolgok. Sőt ezek kifejezetten egészségkárosítóak, még bőrünk állapotát is megviseli. Nem utolsó sorban depresszióssá tesz, mert az evés örömét veszi el tőlünk. Az első ilyen fogyókúra még eredményt is hozhat, de elég hamar vissza is tölti szervezetünk a zsírraktárakat, majd dupla annyi kilót fogsz felszeni, mint amit sikerült szenvedve leadni.

hirdetes

 

Mozgás nélkül nem fog menni…

 

Jobb ha tudod!

Egy kilogramm fogyáshoz szervezetünknek 7000 kalóriát kell elégetnie. Vagyis ha a naponta bevitt ételek mennyiségét csökkentjük 500 kalóriával, és hetente 3500 kalóriával többet égetünk (sportolunk), akkor heti 1 kg fogyást érhetünk el. Ez nyílván  nem ennyire pontos, van aki az elején sokkal többet fogy egy hét alatt, mint 1 hónap múlva, aztán megint beindul a folyamat. Ez teljesen természetes, a szervezetnek alkalmazkodnia kell az új helyzetekhez. Legyél kitartó és tűzz ki célokat reális határidőkkel!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes