notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

8 ok, amiért egy apa szerepét senki sem helyettesítheti

hirdetes

8 ok, amiért egy apa szerepét senki sem helyettesítheti

helloladies.hu

XXIII. János pápa egyszer a következőt mondta: „Egyszerűbb egy apának, hogy gyermekei legyenek, mint a gyermekeknek, hogy igazi apjuk legyen”.

8 ok, amiért egy apa szerepét senki sem helyettesítheti

A pápák mondanivalója nem mindig kristálytiszta, de XXIII. János szavaiban rengeteg igazság bújik meg. Akinek volt akkora szerencséje, hogy egy olyan férfi nevelte fel, aki ténylegesen kiérdemelte a „Világ legjobb apukája” feliratú pólóját, az tudja, hogy a legjobb apukák jelen vannak, megbízhatók, figyelmesek, lazák, és jó a humoruk.

Egy család kettészakadásakor az esetek többségében az anyukához kerülnek a gyerekek, ami azt jelenti, hogy nagy részük csak ritkán léphetnek kapcsolatba édesapjukkal (ha egyáltalán van erre lehetőség). Természetesen egy jó anyuka mindent megtesz azért, hogy gyermekének hiánymentes nevelést biztosítson, de kétségtelen, hogy a páros nevelésnek olyan előnyei vannak, amelyet egyik szülő sem képes egyedül megadni gyermekeinek.

Vannak olyan esetek is, ahol a család együtt van ugyan, azonban az apuka nem ismeri fel, hogy mennyire fontos is, hogy aktívan hozzájáruljon a gyerekek hétköznapjaihoz, és atyai tanácsokkal lássa el őket.

hirdetes

Puszta jelenlétük is pozitív hatású lehet – a Barnardos egyik kutatása szerint például azok az a gyerekek, akik apukájuk mellett nőnek fel jobb társasági készségeket, kevesebb érzelmi és viselkedési nehézséget, és jobb iskolai teljesítményt tapasztalnak, mint azok, akiket csak anyukájuk nevel.

Íme néhány érdekes tény arról, hogy miért fontos az ember életében egy stabil apafigura!

•    Azok a gyerekek, akik 11 éves korukig rendszeres, közeli kapcsolatot ápolnak az apjukkal kevésbé valószínű, hogy bűnözőkké válnak.


•    A gyerekek jobban teljesítenek az általános iskolában, ha apjuk velük fiatal koruktól kezdve kedvesen, gondoskodóan, és szeretően bánik.


•    A gyerekek szívesebben tanulnak, ha apjuk is érdeklődést mutat a tanulás iránt.

hirdetes


•    A gyerekek a társadalom szorgalmasabb, dolgosabb tagjaivá válnak, ha apjuk is mellettük van.


•    A Floridai Egyetem egyik tanulmánya kimutatta, hogy azoknál a kisbabáknak, akikkel apjuk rendszeresen foglalkozik, kisebb az esélye a szellemi fejlődési rendellenességek kialakulásának.


•    Azok a nők és férfiak, akik egy szerető, támogató emberként emlékeznek vissza édesapjukba sokkal elégedettebbek az életükkel, és az önbizalmuk is magasabb.


•    Azok a gyerekek, akiknek az édesapja jelen volt a felnevelésük során kevesebb mentálhigiénés problémát tapasztalnak (ez különösen – de nem kizárólag – a nőkre vonatkozik).


•    Azok a gyerekek, akikkel az apjuk sokat foglalkozott fiatal korban sikeresebb karriert tapasztalnak meg felnőttként.


•    Azok a gyerekek, akik aktív kapcsolatot ápoltak édesapjukkal hajlamosabbak felnőttként aktívan kivenni a részüket a gyereknevelésből és a családalapításból.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

A korai fogszabályzás 5 legnagyobb előnye- ezt minden szülőnek tudnia kellene

2021-11-22

A korai fogszabályzás 5 legnagyobb előnye- ezt minden szülőnek tudnia kellene

Sok gyerekkori probléma megoldására fiatal korban sokkal egyszerűbb és hatásosabb, így van ez a fogakkal is. Nézzük milyen előnyökkel jár a korai fogszabályzás!

Legjobb 5 szabadtéri játékötlet, amit minden gyerek imádni fog!

2022-06-17

Legjobb 5 szabadtéri játékötlet, amit minden gyerek imádni fog!

Egyre több kütyü jelenik meg a piacon, amely elöl egy kész rémálom elrángatni a gyerekeket, azonban most összegyűjtöttünk 5 szabadtéri játékot, amit imádnak

Ennél cukibbat már elképzelni sem lehet: Így nevet Hajdú Péter tündéri kisbabája

2022-11-29

Ennél cukibbat már elképzelni sem lehet: Így nevet Hajdú Péter tündéri...

Hajdú Péter videóját nekünk többször is meg kellett néznünk, mert ez a tündéri babkacaj szinte teljesen elvarázsolt minket! Biztosan a te napodat is feldobja!

Ha egyke vagy, biztosan rád is mondták már ezeket a dolgokat...

2020-09-21

Ha egyke vagy, biztosan rád is mondták már ezeket a dolgokat...

Sok ember azt gondolja, hogy az egyedüli gyerekek önzőek, elkényeztetettek és sok sztereotípia él velük kapcsolatban. Azt pedig pontosan tudják azok, akik így nőttek fel, hogy ezeket egyáltalán nem olyan könnyű megdönteni, lássuk tehát, milyen gyakori félreértések van velük kapcsolatban.

Sportol a család! – 5 tipp hogyan sportolhattok együtt a gyerekekkel

2022-05-17

Sportol a család! – 5 tipp hogyan sportolhattok együtt a gyerekekkel

Megérkezett a jó idő és hamarosan itt a nyári szünet is, így a gyerekek sokkal több időt igényelnek majd az együttlétre. Így sportoljunk együtt a gyerekekkel!

Fontos tippek egyedülálló szülőknek

2020-02-07

Fontos tippek egyedülálló szülőknek

Egyedülálló szülőként nem mindig könnyű az élet, azonban fontos, hogy ilyenkor se hanyagold el magad és törődj magaddal. Ehhez adunk fontos és hasznos tippeket!


Apa Baba Család Érdekességek Fejlesztő Férfi gyerek Gyereknevelés Gyermeklélektan Kisfiú Kislány