notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk hogyan készíthetsz otthon fagyit fagyigép nélkül és fagyigéppel, Amáspités és epres házilag elkészíthető fagyi recept, Fagylalt, jégkrém készítése

hirdetes

Fagylalt receptek, amiket imádni fogsz!

helloladies.hu

Nincs is jobb, mint egy kis fagyi desszertre, igaz? Ha pedig házi készítésű, még jobb, hiszen pontosan tudjuk mi kerül bele, így a minőség és mennyiség is a mi kezünkben van. Ma két szuper receptet mutatunk nektek, az egyik elkészítéséhez szükség van fagyigépre, de a másikat anélkül is elkészítheted. Egy dolog viszont közös bennük: isteni finomak és különlegesek!

Almáspités fagyi fagylaltgéppel

Almáspités fagyi


Hozzávalók


•    250 milliliter tej
•    6 tojássárgája
•    150 gramm cukor
•    ¼ teáskanál só
•    500 milliliter habtejszín
•    ½ teáskanál őrölt fahéj
•    2 evőkanál vaj
•    4 kisebb alma meghámozva, felkockázva


Elkészítés

  1. A tejet öntsd egy közepes tálba. Egy másik tálban keverd össze a tojássárgákat, 100 gramm cukrot és a sót. Tedd egy edénybe a fahéjat és tejszínt és főzd fel lassan.
  2. Folyamatosan keverve add a forró krémet a tojássárgás keverékhez apránként. Öntsd vissza az edénybe és folyamatosan keverve addig főzd, amíg kicsit be nem sűrűsödik – nagyjából 3-4 perc kell hozzá (ha a fakanállal húzol bele egy csíkot és az megmarad, akkor kész).
  3. Egy apró lyukú szűrőn keresztül öntsd a sodót a tejhez. Fedd le folpackkal és tedd a hűtőbe legalább 12 órára, egy üres püspökkenyér formát pedig a fagyasztóba, hogy lehűljön.
  4. hirdetes
  5. Egy nagy serpenyőben olvaszd meg a vajat, add hozzá a maradék 50 gramm cukrot és időnként megkeverve addig főzd, amíg aranybarna nem lesz (2-3 perc). Add hozzá az almát és addig főzd, míg az alma puha nem lesz, a keverék pedig sima (2-3 perc). Teljesen hűtsd ki.
  6. Ezután öntsd a hűtőből kivett sodót fagyigépbe és kövesd a gyártó utasításait a használatát illetően. Ha elkészült, 1/3-át kanalazd át a hideg püspökkenyérformába, tedd rá az almás keverék 1/3-át és ezt ismételd meg még kétszer. Egy késsel húzz bele csíkokat, majd fedd le folpackkal és tedd a fagyasztóba legalább 6 órára.


Sült epres fagyi


Hozzávalók


•    1 vaníliarúd
•    2 bögre eper félbevágva (vagy negyedbe, ha nagy)
•    1 evőkanál cukor

hirdetes
•    1 evőkanál vaj
•    250 milliliter édes sűrített tej
•    ¼ teáskanál só
•    500 milliliter habtejszín felverve


Elkészítés

  1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Vágd félbe a vaníliarudat, kapard ki a magját és tedd egy kisebb tepsibe, tedd mellé az epret, cukrot és vajat, keverd össze, majd tedd a sütőbe 35-45 percre, időnként megkeverve, míg szirupos nem lesz. Hagyd teljesen kihűlni.
  2. A kihűlt keveréket öntsd egy nagy tálba, keverd össze a sóval és a sűrített tejjel, majd óvatosan add hozzá a felvert habtejszínt is. Tedd egy püspökkenyérformába, fedd le folpackkal és tedd a fagyasztóba legalább 8 órára. Hagyd egy pár percig szobahőmérsékleten, mielőtt tálalnád.
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Csajos Család Gasztró Konyha Otthon Recept