notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

4 tipp, hogy fényben ússzon az otthonod

hirdetes

4 tipp, hogy fényben ússzon az otthonod

helloladies.hu
4 tipp, hogy fényben ússzon az otthonod

A japán stílusú papírlámpa kis fényt bocsát ki, amit viszont megsokszoroz a lámpa felülete, ezért egy ilyen is jó alternatíva lehet. Ha az otthonod legsötétebb pontjait akarod megvilágítani, válassz olyan LED lámpákat, amik különböző hosszúságban lógnak le, és nem merevek. Ezek nem csak jól mutatnak, de állíthatod úgy, hogy leginkább megfeleljen az adott helyiségnek, és mindenhova annyi fényt biztosítson, amennyi kell.


A szabály, ami különösen fontos a sötét helyiségekben


Minden helyiségben háromféle világításnak kellene lenni. Egynek, ami megadja az alapfényt, egynek, ami elegendő ahhoz, hogy olvassunk, dolgozzunk, vagy takarítsunk, és egynek, ami csak kiemel, hangulatot ad a térnek. Ha kevés lenne a fény a nappaliban, tegyél egy lámpát a kanapé, vagy a tévénézős fotel mellé, és válassz ki egy könyvespolcot, amit könnyedén meg tudsz világítani, akár egy rugalmas LED csíkkal, ami kevés pénzből beszerezhető, cserébe viszont nagyon jól mutat, és különböző színekben variálható.  Ezeknek a csíkoknak nagy hasznát veheted akár a konyhában, akár a fürdőszobában is, amikor a szekrény olyan részeit világítod meg, ahova csak nagyon kevés fény jut. De akár az ajtók, ágy köré is teheted díszítésként. Ha csak bérled a lakást nagyon jó opció egy állólámpa, asztalilámpa, vagy falra szerelhető kislámpa beszerzése, hiszen ha költöznél ezeket magaddal viheted, és utána nincs szükség renoválásra, a beszereléshez pedig villanyszerelőre sem.

hirdetes


hirdetes
Tedd el az akadályokat a természetes fény útjából


Lehet, hogy nyilvánvalónak tűnik, de gyakran mégis megfeledkezünk róla. A sötétítőket és redőnyöket, reluxákat teljesen el kellene húznunk, hogy annyi fényt engedjünk be, amennyi csak lehetséges. A függönytartó rúd legyen szélesebb, mint az ablaküveg, így félre tudjuk annyira húzni, hogy egy kicsit se lógjon az üveg elé, ezáltal elnyelve a fényt. Már néhány centiméter is nagy különbséget jelent. Ha a saját házadban élsz nézz körül kint is, a lehetséges átalakítások végett. A ritkítás, vagy ágvisszavágás azon fák esetében, amik az ablak előtt vannak, segíthetnek, hogy maximalizáld a beáramló fény mennyiségét.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Átalakítás Család Divat Érdekességek Fejlesztő Férfi Kreatív Lakberendezés Otthon Praktikák Tanács