notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Férfias szakmák nőknek: ha pályaválasztás előtt állsz

hirdetes

Férfias szakmák, nem csak férfiaknak: ha egy ütős állásra vágysz

Hiába az egyenlőség, a szakmaválasztás során még ma is uralkodnak a sztereotípiák. Ha úgy érzed, de kitörnél a műkörmös, fodrász és pedikűrös háromszögéből és egy izgalmas szakmát választanál, erre is van ötletünk! 

férfias szakmák nőknek

Még ma is számos olyan szakmát ismerünk, amelyek „férfias” szakmaként kerültek be a köztudatba – pedig a nők is rátermettek lehetnek az adott feladatra. A pályaválasztás során talán Te is találkozol/találkoztál ezekkel a szakmákkal, és talán Téged is megpróbált már valaki lebeszélni róluk, mondván „kislányom, ez a szakma fiúknak való…”. Ne higgy az előítéleteknek, ne add fel az álmaid csak azért, mert a legtöbben az adott szakmából férfiak! 5 olyan pozíciót gyűjtöttünk most össze, amely jellemzően „férfiasnak” van titulálva, azonban Te is kiválóan megállhatod a helyed benne! 

#1 Biztonsági őr

A biztonsági őrökkel kapcsolatban még ma is él a sztereotípia, hiszen valóban többen vannak férfiak ebben a szakmában, mint nők – pedig ennek nem feltétlen kellene így lennie. Főként a fegyveres biztonsági őrök, ill. a kifejezetten vagyonőrként elhelyezkedők között bőven találni nőket is, akik szuperül megállják a helyüket. 


A Vagyonvédelmi Országos Képzési Központtól kapott információink alapján elmondhatjuk, hogy az általuk tartott vagyonőr képzéseken egyre több nő is részt vesz, akiket jellemzően az elhelyezkedés során sem ér hátrány.

Jelentkezz Te is biztonsági őr tanfolyamra, ha szereted:
-    a változatos munkaköröket

hirdetes
-    a mozgalmas, sosem unalmas feladatokat
-    az emberek közelségét
-    a figyelmet, fegyelmezettséget megkövetelő feladatokat
 

#2 Programozó

Programozónak lenni napjaink egyik legfelkapottabb választása, ami nem is csoda. Az internet forradalmával egyre több és több szuper állásajánlatot találhatunk, hiszen ma már szinte minden vállalatnak szüksége van weboldalra, vagy valamilyen applikációra. 


Bár igaz, hogy a programozók között nagyobb számban találunk férfiakat, azonban valójában ezt a szakmát bőven tudjuk mi nők is végezni: akinek van affinitása hozzá, az helyt fog állni.


Tanulj programozónak, ha:
-    irodai környezetben szeretnél dolgozni magas órabérért
-    pontos és precíz vagy
-    kiváló logikus gondolkodással rendelkezel, jó tanulási kompetenciákkal
-    feltalálod magad az online térben

#3 Tűzoltó 

Ha azt mondom tűzoltó, szinte biztos, hogy Neked is egy helyes srác jut eszedbe egyenruhában. Pedig akár Te is lehetnél ott. Ha erőnléted, állóképességed alkalmas erre, és szeretnél egy igazán megbecsült, szerethető szakmát, tűzoltónak állni bizony jó ötlet lehet! 

Tanulj tűzoltónak, ha:
-    vonzz a gondolat, hogy segíthetsz

hirdetes
-    erőnléted és állóképességed megfelelő a szakmához
-    szeretnél egy valóban izgalmas, adrenalindús szakmában dolgozni

#4 Mérnök

A következő tippünk szintén diplomás, magas kereseti lehetőségeket kínáló szakma: a mérnök. 
Még ma is a legtöbben, ha mérnökről beszélünk férfiakat képzelünk el, de a valóságban nagyon sok nő is található ebben a szakmában, ráadásul kiváló eredményekkel! 

Tanulj mérnöknek, ha:
-    kiváló eredményekkel tanulsz,
-    jó voltál matekból, kiválóan megérted a logikai feladatokat

#5 Szobafestő

Ha szereted a lakberendezést, házak felújítását, szépítését, és egy biztos megélhetést nyújtó szakmát keresel, akár szobafestőnek is elmehetsz. A női precizitást, szépérzéket a szaktudással kombinálva szuper eredményeket érhetsz el ebben a szakmában! 

Tanulj szobafestőnek, ha:
-    szeretsz könnyebb fizikai munkát végezni, távol az íróasztaltól
-    precíz vagy és jó kézügyességgel rendelkezel
-    érdekel a felújítás mint témakör
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes