notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Vajon milyen jelmezt választ a gyerek Farsangra?

hirdetes

Farsangi jelmezek fiúknak... vagy lányoknak?

helloladies.hu

Kicsit furcsa lehet első hallásra, de bizony van olyan kisfiú, akit nem az öldöklős, harcolós, vagy a mostanság hatalmas népszerűségnek örvendő Star Wars-os mindenfélék kötnek le, hanem az érzékeny kis lelkére olykor egy úgymond lányos mese lesz hatással. És ragaszkodik hozzá, hogy márpedig ő csillámpóni szeretne lenni a bálban. Hagyjuk neki, vagy sem?

Mi legyen a fiam Farsangkor?

A legjobb, amit tehetünk ilyenkor, ha kivárunk. Nyilván nem az alkalom előtt két és fél nappal találja ki, hogy ő ezt választaná, hanem van még idő a döntésre, és így mindenki jól jár. Ugyanis két dolog történhet ezalatt: vagy meggondolja magát, és mégis inkább Yoda, Sam, a tűzoltó, esetleg Aladdin és a Skodalámpa lesz, vagy pedig megmarad az eredeti elképzelésénél. Mindkét eshetőségben van fantázia, és egyiktől sem kell tartani.


Mivel a farsangi készülődés kisgyermekes szülőknél olykor komoly agytornát jelent, sokan közelítik meg a dolgot a kényelmes oldalról. Vagy azért, mert nem tudnak varrni, vagy azért, mert nincs hozzá cérnájuk (képletesen értve), vagy mert egyszerűbb és gyorsabb bérelni, esetleg venni valamit, amit aztán majd a tesó is hordhat. Teljesen jók lehetnek ezek a megoldások is, és fikarcnyival sem kell, hogy kevesebbnek érezzük magunkat, ha nem a tűpárnával a csuklónkon szenderültünk álomba a jeles napot megelőző éjjel. A lényeg mindig az, hogy gyermekünknek örömet szerezzünk, és neki tökéletesen mindegy lesz, hogy anya vagy a nagyi varrta-e a jelmezét, vagy esetleg egy profi varrónő. Ő mindössze egyetlen dolgot szeretne aznap: jól érezni magát. Ehhez pedig mi magunk tudjuk biztosítani a hátteret azáltal, hogy nyugodtak és kipihentek maradunk.

hirdetes


Akkor sincsen semmi gond, ha fiú létére most egy lányosnak nevezhető jelmezbe bújna. Hadd tegye, hisz még csak kisgyerek. Majd szépen megtárgyalják a hasonlót választott kislányokkal, hogy mindannyian nézik a mesét, ki a kedvenc, ki a kevésbé szimpatikus, és maga az öltözet abszolút mértékben elsikkad, hiszen el lesznek foglalva minden mással.


hirdetes
A rengeteg rágcsával, innivalóval és sütivel, melyek mellett nagyokat beszélgetnek majd és nevetnek (talán rajtunk, szülőkön is, hogy miért is aggodalmaskodtunk egy póni miatt...). És ez pontosan így lesz jó. Minden a helyére kerül, és mindenki jól érzi magát. Mi pedig biztosak lehetünk benne, hogy a fiunk egyedi ötlete akár még dobogós helyezést is jelenthet a farsangi bálon, és nem azért néznek majd furán rá, mert a fenti igencsak érdekes kitalációt öltötte magára – nyilvánvalóan szülői közreműködéssel.


Összegezve a fentieket, a legfontosabb tehát a gyerek szempontjából az, hogy nyugodt környezetben készülhessen erre az alkalomra. Ne akarjuk mindenáron megváltoztatni az elképzeléseit, ha nekünk esetleg annyira nem tetszik az ő választása. Terelgetni természetesen szabad, de nem kötelező.  

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Dolgok, amiket meg kell tanítanod a gyerekednek ahhoz, hogy kedves ember váljon belőle

2020-07-27

Dolgok, amiket meg kell tanítanod a gyerekednek ahhoz, hogy kedves ember...

A szülők hamar rájönnek, hogy milyen nehéz is a gyereknevelés, a gyerekek ugyanis mindent a szüleiktől tanulnak, azt is, hogy hogyan bánjanak másokkal. Lehet, hogy könnyűnek tűnik kedves gyereket nevelni, de sok szülő elmondhatja, hogy korántsem az. Szerencsére van néhány bevált módszer, ami segít abban, hogy a kedvesség végig kísérje a gyerek egés

Így készítsd fel a gyerekedet az iskolakezdésre idén!

2020-08-03

Így készítsd fel a gyerekedet az iskolakezdésre idén!

Ha figyelted mostanában a híreket, lehet, hogy a kezdés után néhány hónappal változik meg a helyzet. Mint minden más esetében, itt is a felkészülés a lényeg, és az, hogy megfelelően tájékoztasd a gyerekedet is arról, hogy mire számíthat ebben az évben!

Ha egyke vagy, biztosan rád is mondták már ezeket a dolgokat...

2020-09-21

Ha egyke vagy, biztosan rád is mondták már ezeket a dolgokat...

Sok ember azt gondolja, hogy az egyedüli gyerekek önzőek, elkényeztetettek és sok sztereotípia él velük kapcsolatban. Azt pedig pontosan tudják azok, akik így nőttek fel, hogy ezeket egyáltalán nem olyan könnyű megdönteni, lássuk tehát, milyen gyakori félreértések van velük kapcsolatban.

Így csalogasd ki a gyerkőcöt a kertbe!

2020-07-29

Így csalogasd ki a gyerkőcöt a kertbe!

Gyönyörű az idő, de a gyerek nem akar kint játszani a jó levegőn, hanem bent poshad a szobában? Ezzel a módszerrel garantáltan alig tudod majd beparancsolni!

Mennyire hagy majd mély nyomot ez az időszak a gyerekeinkben?

2020-05-20

Mennyire hagy majd mély nyomot ez az időszak a gyerekeinkben?

A gyerekeink nem fognak emlékezni bizonyos leckékre, amit tanítottunk nekik, vagy bizonyos veszekedésekre, ami ezen időszak alatt történt, arra viszont kétségtelenül emlékezni fognak, hogyan érezték magukat, ebben pedig a szülőknek nagy szerepük van.

Ezekhez sosem illene hozzányúlnod más házában!

2020-09-21

Ezekhez sosem illene hozzányúlnod más házában!

Ha látogatóba mész valakihez, az alábbi illemszabályokat illik betartani, hogy te és a vendéglátód se kerüljön kellemetlen helyzetbe! Nézzük, mi az, amihez nem kellene nyúlnod!


Anyaság Apa Érdekességek gyerek Gyereknevelés Gyermeklélektan