Vajon milyen jelmezt választ a gyerek Farsangra?

Farsangi jelmezek fiúknak... vagy lányoknak?

helloladies.hu

Kicsit furcsa lehet első hallásra, de bizony van olyan kisfiú, akit nem az öldöklős, harcolós, vagy a mostanság hatalmas népszerűségnek örvendő Star Wars-os mindenfélék kötnek le, hanem az érzékeny kis lelkére olykor egy úgymond lányos mese lesz hatással. És ragaszkodik hozzá, hogy márpedig ő csillámpóni szeretne lenni a bálban. Hagyjuk neki, vagy sem?

Mi legyen a fiam Farsangkor?

A legjobb, amit tehetünk ilyenkor, ha kivárunk. Nyilván nem az alkalom előtt két és fél nappal találja ki, hogy ő ezt választaná, hanem van még idő a döntésre, és így mindenki jól jár. Ugyanis két dolog történhet ezalatt: vagy meggondolja magát, és mégis inkább Yoda, Sam, a tűzoltó, esetleg Aladdin és a Skodalámpa lesz, vagy pedig megmarad az eredeti elképzelésénél. Mindkét eshetőségben van fantázia, és egyiktől sem kell tartani.


Mivel a farsangi készülődés kisgyermekes szülőknél olykor komoly agytornát jelent, sokan közelítik meg a dolgot a kényelmes oldalról. Vagy azért, mert nem tudnak varrni, vagy azért, mert nincs hozzá cérnájuk (képletesen értve), vagy mert egyszerűbb és gyorsabb bérelni, esetleg venni valamit, amit aztán majd a tesó is hordhat. Teljesen jók lehetnek ezek a megoldások is, és fikarcnyival sem kell, hogy kevesebbnek érezzük magunkat, ha nem a tűpárnával a csuklónkon szenderültünk álomba a jeles napot megelőző éjjel. A lényeg mindig az, hogy gyermekünknek örömet szerezzünk, és neki tökéletesen mindegy lesz, hogy anya vagy a nagyi varrta-e a jelmezét, vagy esetleg egy profi varrónő. Ő mindössze egyetlen dolgot szeretne aznap: jól érezni magát. Ehhez pedig mi magunk tudjuk biztosítani a hátteret azáltal, hogy nyugodtak és kipihentek maradunk.

hirdetes


Akkor sincsen semmi gond, ha fiú létére most egy lányosnak nevezhető jelmezbe bújna. Hadd tegye, hisz még csak kisgyerek. Majd szépen megtárgyalják a hasonlót választott kislányokkal, hogy mindannyian nézik a mesét, ki a kedvenc, ki a kevésbé szimpatikus, és maga az öltözet abszolút mértékben elsikkad, hiszen el lesznek foglalva minden mással.


A rengeteg rágcsával, innivalóval és sütivel, melyek mellett nagyokat beszélgetnek majd és nevetnek (talán rajtunk, szülőkön is, hogy miért is aggodalmaskodtunk egy póni miatt...). És ez pontosan így lesz jó. Minden a helyére kerül, és mindenki jól érzi magát. Mi pedig biztosak lehetünk benne, hogy a fiunk egyedi ötlete akár még dobogós helyezést is jelenthet a farsangi bálon, és nem azért néznek majd furán rá, mert a fenti igencsak érdekes kitalációt öltötte magára – nyilvánvalóan szülői közreműködéssel.


Összegezve a fentieket, a legfontosabb tehát a gyerek szempontjából az, hogy nyugodt környezetben készülhessen erre az alkalomra. Ne akarjuk mindenáron megváltoztatni az elképzeléseit, ha nekünk esetleg annyira nem tetszik az ő választása. Terelgetni természetesen szabad, de nem kötelező.  

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes
Címlapon Mutatunk néhány igazán különleges, tél inspirálta körmöt!
2018.11.26. Trend és stílus
A legszebb tél inspirálta körmök, amiket imádni fogsz Legújabb cikkek Te tudod, milyen a hormontípusod? Te tudod, milyen a hormontípusod? Csodálatos pasztell körmök
2019.03.21. Trend és stílus
Csodálatos pasztell körmök 11 jel, hogy a kapcsolat a végét járja
2019.03.21. Párkapcsolat
11 jel, hogy a kapcsolat a végét járja
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 108

Átlagos értékelés: 4.9