notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezért fontos, hogy soha ne hanyagold el a fogpótlást - komoly problémába is ütközhetsz

hirdetes

Ezért fontos, hogy megfelelően pótold hiányzó fogaidat

TK

Amennyiben Te is foghiánnyal küzdesz, biztosan tudod, hogy az számos kellemetlenséggel járhat együtt. De nem kell aggódnod – ma már ugyanis számos módszerrel találkozhatunk a fogpótlással kapcsolatban. Alábbi cikkünkben most nézzük meg, melyek a legelterjedtebbek közülük, valamint, hogy melyik számodra a legmegfelelőbb, miért érdemes minél előbb kezelésbe venned a problémát!

Egészséges mosoly

Abban az esetben, ha Te is foghiányban szenvedsz, akkor gyakorta nem érezheted magad jól bőrödben, mosolyod is bátortalanná válhat. Éppen emiatt is fontos, hogy megfelelően vigyázzunk nem csak szájhigiéniánkra, de fogaink épségére is. 


De mégis mitől alakulhat ki foghiány? Beszélhetünk a fogak elhanyagolásából adódó egészségügyi problémák kapcsán is foghullásról, akár egy fogkő elharapódzása végett, de történhetnek olyan szerencsétlen incidensek is, hogy egy-egy baleset kapcsán veszítjük el fogainkat. Nem számít, milyen okból történik egy fog elvesztése, az eredmény közérzetünk számára romboló lehet. 


Ilyenkor fontos, hogy minél előbb szakember segítségét kérjük, hiszen egyáltalán nem mindegy, milyen hangulatban töltjük el mindennapjainkat – egy fogpótlással pedig könnyen orvosolni lehet a problémát, ezzel is visszanyerve bátor mosolyunkat!

hirdetes


Miért fontos a foghiány pótlása?


A foghiány nem csak esztétika szempontból probléma, de egészségügyi következményei is lehetnek. Abban az esetben ugyanis, ha sokáig fennáll a foghiány, akkor a szomszéd fogak is elmozdulhatnak a helyükről, ezzel is gondot okozva a fogsor egész szerkezetében – ezek pedig befolyásolhatják a rágást, ami további fogelvesztéshez, és állkapocsfájdalomhoz is vezethet.


Mi mellett érdemes dönteni ebben az esetben?


Már több fogpótlási módszerről is beszélhetünk. Lehetséges, hogy a páciens számára csak egy, de lehet, hogy akár több fogat is kell majd pótolni. Ezeket a szakemberek egy személyes konzultáción fogják megállapítani. 


A fogpótlás híddal akkor számít jó megoldásnak, ha már több fogunk hiányáról beszélünk – ez elvégezhető akár fogimplantátumra helyezve is, annak függvényében, hogy mennyi fogat kell majd pótolni, valamint, hogy azok hol helyezkednek el.

hirdetes


Hogyan néz ki egy fogpótlás?


Amennyiben úgy érzi, hogy ki szeretné kérni egy szakember véleményét, akkor a Móricz Dental személyre szabott megoldásokat nyújt majd egy előzetes konzultáció során, és amennyiben szükséges, a diagnózis megállapítása után kezdődik meg orvosaik által a fogpótlás híddal, fogimplantátummal vagy fogkoronával, melyekről részeletes tájékoztatást kap a páciens, ezzel is segítve, hogy a rendelőbe érkezve a számára legjobb döntést hozza meg.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes