notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Gyerekkor hatása a kapcsolatokra, Boldogtalan gyerekkor hatása felnőttként, Felnőttként is hordozzuk a boldogtalan gyerekkort magunkkal

A bologtalan gyerekkor hatása kapcsolatainkra

helloladies.hu
hirdetes

Szüleink szeretete természetes kellene hogy legyen, és hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy minden szülő szereti a gyerekét, tudja hogyan mutassa ezt ki, és tudja mi kell a gyerekének. Ez azt feltételezi, hogy minden szülő megfontolt, felelősségteljes felnőtté vált, mindenféle múltbeli érzelmi probléma nélkül, ami hatással lenne rá. Sajnos, nem ez a helyzet minden esetben. A szülők is emberek és követnek el hibákat, megvan a saját képük a világról és az elképzelésük arról, hogy szerintük milyennek kell lennie egy szülőnek. Minden embernek van gyengesége és komoly problémája, valaki viszont mentális betegséggel, függőséggel, személyiségzavarral, érzelmi sebekkel is küzd.

A gyerekkor hatása felnőtt életünkre

Azok a szülők, akik problémákkal küzdenek gyakran magukra hagyják a gyerekeiket, ezért nekik nem csak azt kell megtanulniuk, hogyan kezeljék a szüleiket, de azt is hogyan szocializálódjanak, kezeljék az érzéseiket, saját maguknak kell kialakítaniuk a világképüket és megtanulni mi az, ami erkölcsös és mi nem. Segítség nélkül pedig a világkép könnyen elferdülhet.


A nők általában sokkal érzékenyebbek és sokkal tovább hordozzák magukkal a gyerekkori érzelmeiket, mint a férfiak többsége. Nem azt mondjuk, hogy a férfiakra nincsenek hatással a gyerekkori sérelmek, de ők jellemzően sokkal gyakorlatiasabban közelítik meg őket, ahogy telik az idő. A nők azonban sok-sok évig cipelik a fájdalmat, és ez bizony a kapcsolataikra is hatással van.

hirdetes


5 érzelmi seb, amit a nők visznek magukkal a kapcsolataikba, ha gyerekként nem szerették őket


hirdetes
Elköteleződési gondok


Egy gyerek, aki szerető, támogató szülő mellett nőtt fel az összetartozást jónak és biztonságosnak látja, de az a gyerek, aki olyan szülő mellett nőtt fel, aki nem mutatott szeretetet, érzelmeket vagy időnként volt csak jelen az életében, megtanulja, hogy nem lehet megbízni az emberekben. Megtanulja, hogy a kapcsolatok nem biztonságosak és nem maradandók, kiegyensúlyozottak, gyakran változnak. Egy gyereknek, akinek érzelmi megerősítésre és szeretetre van szüksége, ez lesújtó. Úgy nő fel, hogy folyamatosan keresi a kötődést, mégis megtanulja, hogy csak magára számíthat. A kapcsolatoktól szorongani fog és bizonytalan lesz, mivel mindig elutasításra számít.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

6 tanács, hogy mit viselj az első randin

2019-09-20

6 tanács, hogy mit viselj az első randin

Nyűgözd le a kiszemelt srácot már az első randin. Ilyenkor mindig az a legnagyobb kérdés, hogy mit vegyek fel? Ezek a tanácsok segíteni fognak abban, hogy biztosan leessen majd a kiszemelt srác álla!

Ha ezeket a jeleket tapasztalod, biztosan megcsal a párod!

2019-09-20

Ha ezeket a jeleket tapasztalod, biztosan megcsal a párod!

Nem szabad homokba dugnod a fejed, ha úgy érzed, hogy a párod megcsal téged! Itt az idő, hogy egy kicsit átgondold a dolgokat, és ha ezeket a jeleket tapasztalod, minél előbb add ki az útját!

Hiába küzdesz érte, nem kellesz neki eléggé!

2019-09-20

Hiába küzdesz érte, nem kellesz neki eléggé!

Hajlamosak vagyunk foggal-körömmel ragaszkodni a pasihoz, és a rózsaszín köd miatt gyakran észre sem vesszük, hogy sajnos a szerelmünk viszonzatlan. Ne pazarold a drága idődet, ismerd fel időben a jeleket!

Így segíthetsz a partnereden, ha szorongással küzd

2019-09-20

Így segíthetsz a partnereden, ha szorongással küzd

Sajnos világszerte nagyon sokan szenvednek szorongástól. Ha téged még sosem érintett ez az állapot, nehéz lehet megérteni, min mehetnek keresztül napi szinten azok az emberek, akik ezzel élnek.

Jelek, hogy a partnered más iránt érdeklődik

2019-09-19

Jelek, hogy a partnered más iránt érdeklődik

Ha megcsalnak, az az egyik legrosszabb érzés a világon. A bizalom, elveszik belőled, és úgy érzed, soha többé nem leszel képes újra hinni a szeretetben. Sajnos, a legtöbben átéltük már milyen is ez. Valójában sokkal gyakoribb, mint gondolnánk, főleg fiatalabb korban.

Ilyen az élet, ha egy Skorpiót szeretsz

2019-09-19

Ilyen az élet, ha egy Skorpiót szeretsz

A szerelem az egyik legcsodálatosabb és legnehezebb dolog az életben, a Skorpió pedig az egyik leginkább meg nem értett csillagjegy. Köztudottan könyörtelen, ami sokféleképpen jelentkezhet, de ez nem minden, ugyanis nagyon védelmező is, és ha valami fenyegeti a szeretteit, nem fél harcolni érte. Ha egy Skorpióba szerettél bele, nincs könnyű feladat

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
258 920
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
3 380 328
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 115

Átlagos értékelés: 4.7