notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Milyen hatással van a gyermekkori bántalmazás a felnőttekre?

hirdetes

Gyermekkoraban elszenvedett bántalmazások

Bettina

Sajnos egyre gyakoribb az eset, hogy a gyermek nem kapta vagy nem kapja meg a kellő szeretetet kiskorában, , amire annyira vágyott, és ez a felnőtkori viselkedést is nagyban befolyásolja.  Vajon mik azok a jelek amikből le lehet szűrni, hogy valaki az őt ért traumák miatt reagál másképp bizonyos dolgokra?

Gyermekkori bántalmazás

Egyre több kutatás foglalkozik azzal, hogy a gyerekeket ért érzelmi bántalmazás vagy  a megfelelő mennyiségű és minőségű érzelmek hiánya miben és mennyire befolyásolja későbbi életünket és viselkedésünket. Sajnos nem fog meglepődésre okot adni a tény, hogy igenis összefügg a nehéz gyermekkor a felnőtkori depresszióval és az alkoholizmussal. Van még jónéhány jel, ami nem ritka azoknál, akik nem tapasztalták meg a feltétel nélküli szeretetet:

 

1#, Gyermekkori bántalmazások hatása

hirdetes

Nehezen köteleződnek el, mert gyerekként is nehezen bíztak meg más emberekben.
 

2#, Gyermekkori bántalmazások hatása

Nem ritka, hogy egyik percről a másikra változik meg a hangulatuk, hiszen már régen is így reagáltak egy egy helyzetre, amivel nem tudtak mit kezdeni. Mivel nem volt meg soha a biztonságérzetük, ezért gyakorta az ő hangulatingadozásuk is.
 

hirdetes

3#,Gyermekkori bántalmazások hatása

Sokszor minden ok nélkül lesznek idegesek, és gyakran szélsőségesek is.
 

4#, Gyermekkori bántalmazások hatása

A dicsérettel nem tudnak mit kezdeni, nem tudnak rá jól reagálni. Tudtad, hogy azt is meg kell szokni, hogy megdicsérnek? A kisgyerekeket általában sokszor megdicsérik, hogy ügyesen teljesítette a feladatát, hogy szépen rajzolt, hogy ügyesen énekel stb. ezért megszokják fokozatosan. Azok a gyerekek akik úgy nőnek fel, hogy ebből kimaradnak felnőttként nem tudják jól kezelni a dicsérő szavakat.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes