notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ha egy kicsit bátortalan…

hirdetes

Ha egy kicsit bátortalan…

helloladies.hu

1-2 éves kor közötti apróságok számtalan kihívással találkoznak nap, mint nap. Természetesen rettentő nagy odafigyelést igényelnek. Hiszen még nem járnak rendesen, de folyton gyalogolni akarnak, egy szempillantás alatt képesek szem elől tűnni, és folyamatosan rámolnak. Ez egy roppant kimerítő időszak a szülő számára. Azt is folyamatosan figyelnünk kell, hogy hogyan viselkednek ismerősökkel, idegenekkel, a játszótéren, vendégségben, vagy akár a kisebb balesetek után. Ha bátortalannak, ijedősnek látjuk, helyes viselkedésünkkel segíthetjük őt leginkább.

Bátortalan

Kínos helyzetekben maradjunk fesztelenek!


Ha vendégségben a gyermek a beszélgetés alatt elbújt vagy az ölünkbe fúrta a fejét, - ami igen gyakran előfordul - ne feszélyezzük magunkat!  Nyugodtan folytassuk tovább a beszélgetést!  Ha nem érez kényszert, akkor hamarosan a kíváncsiság kerekedik felül benne, s magától előbújik.

Teremtsünk elegendő megfelelő alkalmat, hogy átélhesse, nem kell félnie az ismeretlentől!


Gyakran menjünk emberek közé, találkozzunk a barátainkkal, járjunk játszótérre! A játszótéri eszközök, az ottani hangulat és a játékok minden gyerkőc számára kedvet teremtenek majd a közösség felé való nyitásra!

hirdetes

Ne kényszerítsük „bátor” viselkedésre!


Ha fél a csúszdától, akkor nem kell feltétlenül csúszdáznia!  Majd idővel magától fogja kezdeményezni, hogy lecsússzon. Semmiképp se ijesztgessük, pláne ne olyannal, amitől egyébként is fél!  Idővel majd magától is elmúlik a félelme.

Ne mutassunk ijedtséget, ha valami apró baleset történik vele!


Nem kell rögtön kétségbeesni, ha megüti magát, mert attól csak jobban megijed.   Inkább dédelgessük, nyugtassuk meg!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Dolgok, amiket meg kell tanítanod a gyerekednek ahhoz, hogy kedves ember váljon belőle

2020-07-27

Dolgok, amiket meg kell tanítanod a gyerekednek ahhoz, hogy kedves ember...

A szülők hamar rájönnek, hogy milyen nehéz is a gyereknevelés, a gyerekek ugyanis mindent a szüleiktől tanulnak, azt is, hogy hogyan bánjanak másokkal. Lehet, hogy könnyűnek tűnik kedves gyereket nevelni, de sok szülő elmondhatja, hogy korántsem az. Szerencsére van néhány bevált módszer, ami segít abban, hogy a kedvesség végig kísérje a gyerek egés

Ha egyke vagy, biztosan rád is mondták már ezeket a dolgokat...

2020-09-21

Ha egyke vagy, biztosan rád is mondták már ezeket a dolgokat...

Sok ember azt gondolja, hogy az egyedüli gyerekek önzőek, elkényeztetettek és sok sztereotípia él velük kapcsolatban. Azt pedig pontosan tudják azok, akik így nőttek fel, hogy ezeket egyáltalán nem olyan könnyű megdönteni, lássuk tehát, milyen gyakori félreértések van velük kapcsolatban.

Szülés 40 felett? - Milyen előnyei és hátrányai vannak?

2020-03-03

Szülés 40 felett? - Milyen előnyei és hátrányai vannak?

Gyakori kérdés a leendő szülők körében, hogy vajon mikor is érdemes családot alapítani? Ha elmúltál 40, akkor sem kell lemondanod az anyaságról, hiszen a mai világban a gyermekvállalás egyre jobban kitolódik.

Így készítsd fel a gyerekedet az iskolakezdésre idén!

2020-08-03

Így készítsd fel a gyerekedet az iskolakezdésre idén!

Ha figyelted mostanában a híreket, lehet, hogy a kezdés után néhány hónappal változik meg a helyzet. Mint minden más esetében, itt is a felkészülés a lényeg, és az, hogy megfelelően tájékoztasd a gyerekedet is arról, hogy mire számíthat ebben az évben!

Így csalogasd ki a gyerkőcöt a kertbe!

2020-07-29

Így csalogasd ki a gyerkőcöt a kertbe!

Gyönyörű az idő, de a gyerek nem akar kint játszani a jó levegőn, hanem bent poshad a szobában? Ezzel a módszerrel garantáltan alig tudod majd beparancsolni!

Könyvek gyerekeknek, több korosztályban

2020-06-25

Könyvek gyerekeknek, több korosztályban

Az olvasás remek időtöltés, akár magától olvas valaki, akár felolvasnak neki. Ebben a cikkben gyerekeknek való könyveket gyűjtöttem össze, több korosztályban!


Anya Anyaság Apa Baba Család Fejlesztő gyerek Gyereknevelés Gyermeklélektan Kisbaba Kisfiú Kislány Nevelés Tanács