notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ha egy kicsit bátortalan…

Ha egy kicsit bátortalan…

helloladies.hu
hirdetes

1-2 éves kor közötti apróságok számtalan kihívással találkoznak nap, mint nap. Természetesen rettentő nagy odafigyelést igényelnek. Hiszen még nem járnak rendesen, de folyton gyalogolni akarnak, egy szempillantás alatt képesek szem elől tűnni, és folyamatosan rámolnak. Ez egy roppant kimerítő időszak a szülő számára. Azt is folyamatosan figyelnünk kell, hogy hogyan viselkednek ismerősökkel, idegenekkel, a játszótéren, vendégségben, vagy akár a kisebb balesetek után. Ha bátortalannak, ijedősnek látjuk, helyes viselkedésünkkel segíthetjük őt leginkább.

Bátortalan

Kínos helyzetekben maradjunk fesztelenek!


Ha vendégségben a gyermek a beszélgetés alatt elbújt vagy az ölünkbe fúrta a fejét, - ami igen gyakran előfordul - ne feszélyezzük magunkat!  Nyugodtan folytassuk tovább a beszélgetést!  Ha nem érez kényszert, akkor hamarosan a kíváncsiság kerekedik felül benne, s magától előbújik.

 

Teremtsünk elegendő megfelelő alkalmat, hogy átélhesse, nem kell félnie az ismeretlentől!


Gyakran menjünk emberek közé, találkozzunk a barátainkkal, járjunk játszótérre! A játszótéri eszközök, az ottani hangulat és a játékok minden gyerkőc számára kedvet teremtenek majd a közösség felé való nyitásra!

hirdetes

 

Ne kényszerítsük „bátor” viselkedésre!


Ha fél a csúszdától, akkor nem kell feltétlenül csúszdáznia!  Majd idővel magától fogja kezdeményezni, hogy lecsússzon. Semmiképp se ijesztgessük, pláne ne olyannal, amitől egyébként is fél!  Idővel majd magától is elmúlik a félelme.

 

Ne mutassunk ijedtséget, ha valami apró baleset történik vele!


Nem kell rögtön kétségbeesni, ha megüti magát, mert attól csak jobban megijed.   Inkább dédelgessük, nyugtassuk meg!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Mit tegyünk, ha a gyerek fél a fogorvostól?

2018-12-20

Mit tegyünk, ha a gyerek fél a fogorvostól?

Mindannyian átéltünk már fogorvosnál töltött kellemetlen perceket. Mi lehet a megoldás, ha a gyereket kell elvinni hozzá, és ő is ugyanúgy retteg, mint mi?

8 ok, amiért egy apa szerepét senki sem helyettesítheti

2019-07-09

8 ok, amiért egy apa szerepét senki sem helyettesítheti

Egy család kettészakadásakor az esetek többségében az anyukához kerülnek a gyerekek, ami azt jelenti, hogy nagy részük csak ritkán léphetnek kapcsolatba édesapjukkal (ha egyáltalán van erre lehetőség). Természetesen egy jó anyuka mindent megtesz azért, hogy gyermekének hiánymentes nevelést biztosítson, de kétségtelen, hogy a páros nevelésnek olyan

Így javíthatod a közted és gyermekeid közötti kommunikációt

2019-06-15

Így javíthatod a közted és gyermekeid közötti kommunikációt

Habár a mai gyerekek a kommunikáció sokkal több formáját ismerik, mint az előző generációk, gyakran még így is kihívás lehet rávenni őket, hogy megnyíljanak szüleik előtt, és betekintést kínáljanak saját életükbe.

Bababiztos otthon

2019-01-15

Bababiztos otthon

Évente több mint 2 millió gyerek sérül meg a saját otthonában. A te lakásod biztonságos a kisbabád számára? Olvasd el, hogyan teheted biztonságossá otthonodat!

Elválasztás fokozatosan

2019-01-15

Elválasztás fokozatosan

Nincsenek kőbe vésett szabályok, hiszen minden baba más! De egy éves kora körül már meg kell kezdeni az elválasztást fokozatosan. Olvasd el, mit kell tudnod róla!

Az apával töltött idő hatással van az IQ-szintre

2019-01-15

Az apával töltött idő hatással van az IQ-szintre

Egy brit kutatás szerint minél több időt tölt a kicsi az apjával, az annál nagyobb hatással van az IQ-szint, az intelligencia fejlődésére. Persze ez minőségi időt jelent.

Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
414 764
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
414 764
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 205

Átlagos értékelés: 4.7