Még nincs vége a nyárnak! - Strandoljunk babával!

Ha először strandolunk a babánkkal

helloladies.hu

Azt hiszem kijelenthetjük, hogy mindenki kedveli a nyarat, ám a vele járó hőséget már annál kevésbé. Szeretjük vízközelben átvészelni ezeket a forró napokat. De, mi van akkor, ha van egy kisbabánk? Rengeteg kérdés fogalmazódik meg ilyenkor egy szülőben. Mikortól szabad vinni? Nem bántja a pici bőrét a strand klóros vagy a tenger sós vize?...és még sorolhatnám. Leginkább egy éves kor után mennek a szülők strandra, először babájukkal. Ez nem feltétlen jelenti azt, hogy egy fiatalabb gyermeket nem lehet fürdőztetni. Nyugodtan, csak vegyetek számba néhány igen fontos aranyszabályt!
 

Baba a medencében

Válasszunk helyszínt


 
1.)    Először is, mielőtt bárhova is mennétek, nézzetek utána, milyen a fürdőhelyszín vizének minősége! Az is nagyon fontos, hogy tájékozódjatok annak hőmérsékletéről. Rengeteg helyen van kifejezetten babáknak kialakított medence!  A 32 fokos víz, ideális lehet az első strandolók számára. Ennél csak minimálisan lehet hűvösebb! A természetes vizek többsége, már egy éves kor alatt is jó a babáknak.

 

2.)    A nagy hőségben nem ajánlott az egész napos strandolás. Ha már reggel kimegyünk, gondoskodjunk babánknak egy nyugodtabb, árnyékos helyről, ahol zavartalanul pihenheti át a legmelegebb órákat. (11-15 óra)

 

 

Amire a babának szüksége van

 

3.)    Ha strandolni megyünk, a következőket feltétlenül vigyük magunkkal: a baba korának és bőrének megfelelő naptejet, egy számára vékonyabb fejfedőt! Hűsítőt, de semmiképp se cukros italra gondolok, inkább babavízre vagy anyatejre. A babának megfelelő ételt! Ezenkívül szintén fontos: úszópelenka, úszógumi, törölköző, kispléd, lenge, világos ruházat! Ha van strandsátratok vagy napernyőtök, semmiképp se hagyjátok otthon!

 

4.)    Válasszunk a babának megfelelő úszóruhát. A boltokban már faktorszámokkal ellátott uszószetteket is kapni a biztosabb védelem érdekében. 

 

 

Először a vízben

 

5.)    Ha már a fürdésnél járunk. Az első pancsi alkalmával még csak ismertessük a babát a vízzel. Fontos, hogy karunkba vigyük be a picit a medencébe, ezzel biztonságérzetet adva neki! Először csak a lábát lógassuk bele, ezután jöhet a mártózás. Az utóbbi ne tartson fél óránál tovább!

 

6.)    A kórokozók jelentik a legnagyobb veszélyt csemeténk számára, ezért különösen ügyeljünk a pelenkázásra, a vizes ruhanemű cseréjére, a zuhanyzásra és a lábmosásra.

 

 

 7.)    A baba korának megfelelő úszógumit válasszunk. 1 éves kor alatt, amikor már stabilan ül, jöhet a belecsücsülős úszógumi. Egy éves kor után kipróbálhatjátok a karúszót, 2-3 éves kor után pedig a hagyományos úszógumit. Az utóbbi nagyobb odafigyelést igényel!

 

8.)    Utoljára maradt, ami talán a legfontosabb! Soha, de soha ne hagyjátok, még egy percre sem magára a gyereket, hisz igen kevés vízben, nagyon rövid idő alatt megtörténik a baj! 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
Anya Anyaság Apa Baba Család gyerek Kisbaba Kisfiú Kislány Nyár Strand