Amikor jön a baba foga

Ha jön a baba foga

helloladies.hu

Szerintem majd minden szülő egyik legismeretlenebb és legfélőbb időszaka az az, amikor a kisbabája fogai elindulnak kifelé. Kisgyermekes szülőként tudom, milyenek is azok az álmatlan éjszakák vagy nyűgös nappalok, amit szinte senki sem vár. Aztán megérkezik és rájövünk, még rosszabb, mint amilyennek hittük. Na jó, biztosan vannak itt is kivételek, akinek (akiknek) babájának észrevétlen, mindenféle „körítés” nélkül jelentek meg a fogacskái. Na de most nem róluk lesz szó!

Kisbaba

A fogak megjelenésével különböző tüneteket észlelhetünk a babán:

 

A babák fogzási időszaka az az, amíg mind a 20 tejfog elő nem bújik. Vannak olyan picurkák, akiknek már három hónaposan megjelennek az első fogacskái, de vannak olyan csemeték is, akiknél ez csak jóval később jelentkezik.  Amennyiben kisbabád első fogai nem jelennek meg egy éves koráig, ajánlott a gyermekorvosnak megemlíteni!


-A pofik kipirosodása, esetleg száj körüli kiütések megjelenése
-Hígabb széklet
-Nyűgösség
-Fokozott nyálzás
-Fehér és duzzadt íny
-Rágási kényszer
-Nyűgös alvás
-Hőemelkedés
-Szopás elutasítása, étvágytalanság
-Többször kap a füléhez a pici – Ha ezt sokszor észleljük a babánál, jobb, ha orvos is látja, mert lehet fülgyulladás előjele is.

 

Hogy mivel segíthetünk a babán?!


-Először is tudnunk kell, olykor nagy fájdalommal jelentkezik az áttörés. Ezért a picik sokszor sírással jelzik nekünk a fájdalom mértékét, melyeket különböző gélekkel és oldatokkal, esetleg ecsetelőkkel kezelhetünk.  A drogériákban és patikákban rengeteg féle szer közül választhatunk.
-Különböző rágókák, melyek választéka megszámolhatatlan. Rengeteg fajtájával találkozhatunk a piacon. Hogy milyen anyagot választunk, az csak az ízlésünktől függ.
-Babafogkefe. Masszírozzuk finom, körkörös mozdulattal a duzzadt ínyt.
-Homeopátiás szerek. Homeopata orvos segítségét kérjük ki!
-Borostyán nyaklánc. Ezt én rábíznám a szülőkre. Sajnos megoszló véleményekkel vannak a használói.


-Sok sok szeretet! heart

 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
Anyaság Baba Kisbaba Tanács