notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezekre a dolgokra meg kell tanítani a gyerekeket!

hirdetes

Hasznos dolgok, amikre meg kell tanítani a gyerekeket!

helloladies.hu

Biztos vagyok benne, hogy te is csupa jó szokásokat akarsz tanítani a gyerekednek. S erre mi a legjobb módszer? Az, ha példát mutatsz!  A gyerekeknek nagyon fontos, hogy jó példát lássanak, hiszen ők utánozva tanulnak. Tehát nagyon figyelj oda, hogy mit és hogyan csinálsz, és feltétlenül tanítsd meg a gyerekeidet a következőkre!

Ezekre a hasznos dolgokra tanítsd meg a gyerekedet!

Jó modor

Az első dolog, amit meg kell tanítani a gyerekeknek, az a jó modor. Nézz körül a világban és látni fogod, hogy manapság sajnos hiányzik a jó modor; nemcsak a gyerekeknél, hanem a felnőtteknél is. Mutass jó példát, s tanítsd meg nekik, hogy használják a „kérem” és „köszönöm” szavakat. Meg fogod látni, hogy gyermekeidből egy nap majd udvarias felnőtt válik.

Higiénia

A legtöbb szülő tudja, milyen nehéz a gyerekeket megtanítani a megfelelő higiéniára. Szóval készen kell állnod, hogy megmutasd, mennyire fontos, a tisztálkodás és a fogmosás.  Hozzá kell szoktatni őket, hogy a napi rutin az arcmosással, fogmosással és fésülködéssel induljon!


Egészséges ételek fogyasztása

Manapság nagy probléma, hogy a gyerekek egészségtelenül esznek, túl sok édességet fogyasztanak, és az elhízás veszélye fenyegeti őket. Persze, hogy azt szeretnéd, hogy a gyerekeid egészségesen étkezzenek, ezért meg kell teremteni az egészséges étkezési szokások számukra. Meg tudod csinálni ezt azáltal, hogy megmutatod nekik, hogy melyek az egészséges ételek. Győződj meg róla, hogy természetes élelmiszereket egyenek chips, hamburger és tartósított élelmiszerek helyett.

hirdetes

Ez nem azt jelenti, hogy soha nem lehet édességet vagy chipset enni.  De gyakrabban fogyasszatok egészséges ételeket! Ha esetleg kikapcsolódni indulunk a gyerekekkel, akár hotelbe, érdemes gyerekbarát szálláshelyet választani, hiszen itt is figyelnek a gyerekek helyes táplálkozására, mivel csupa egészséges finomságot helyeznek az asztalokra.

Sport

Ha nem tetszenek a sportok, akkor ne várd el, hogy a gyereked sportoljon! Adhatok egy tanácsot? Sportoljatok együtt! Így több időt tölthetsz a gyerekekkel, és képes leszel megmutatni nekik az egészséges életmódot. Hát nem nagyszerű? Játszhatsz aktív játékokat a gyerekekkel, mint például a kosárlabda vagy foci, vagy bármi.  Ne erőltesd, csak engedd, hogy csatlakozzon hozzád!


Együttérzés

Minden ember tudnia kell, hogy valaki törődik vele. Tanítsd meg a gyermekeidet, hogy az együttérzés jobbá teszi az életüket. Beszélj a gyerekeknek, kérd meg őket, meséljenek az érzésükről, majd próbálják meg ugyanezen dolgokat más szemszögéből nézni. Ha meg tudod mutatni nekik együttérzést, soha nem fogják elhalasztani a segítségnyújtást, amikor valakinek szüksége lesz rá.

hirdetes


Kedvesség

Szoktasd meg a gyerekeidet, hogy mindenkivel kedvesen és jóságosan beszéljenek.  Ha te sem vagy kedves, akkor a gyerekek a rossz példát tanulják meg.  Így legyél kedves te is mindenkivel!


Felelősség

Még egy nagyon fontos dolog, amit meg kell tanítanod a gyermekeidnek. Felelősséget kell vállalni valamiért vagy valakiért! Például, ha te azt akarod, hogy felelősek legyenek a saját pisztos ruháikért és a saját edényeikért, akkor te is mindig rakd a szennyesbe a levetett ruháidat, és a mosogatóba a tányért magad után. Mielőtt te számon kéred az ő házi feladatait, győződj meg róla, hogy te sem mulasztottad el a kötelességeidet.


Mit gondolsz, a te viselkedésed jó példa a gyerekeidnek? smiley

Forrás: http://en.amerikanki.com/

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Így csalogasd ki a gyerkőcöt a kertbe!

2020-07-29

Így csalogasd ki a gyerkőcöt a kertbe!

Gyönyörű az idő, de a gyerek nem akar kint játszani a jó levegőn, hanem bent poshad a szobában? Ezzel a módszerrel garantáltan alig tudod majd beparancsolni!

Dolgok, amiket meg kell tanítanod a gyerekednek ahhoz, hogy kedves ember váljon belőle

2020-07-27

Dolgok, amiket meg kell tanítanod a gyerekednek ahhoz, hogy kedves ember...

A szülők hamar rájönnek, hogy milyen nehéz is a gyereknevelés, a gyerekek ugyanis mindent a szüleiktől tanulnak, azt is, hogy hogyan bánjanak másokkal. Lehet, hogy könnyűnek tűnik kedves gyereket nevelni, de sok szülő elmondhatja, hogy korántsem az. Szerencsére van néhány bevált módszer, ami segít abban, hogy a kedvesség végig kísérje a gyerek egés

Így készítsd fel a gyerekedet az iskolakezdésre idén!

2020-08-03

Így készítsd fel a gyerekedet az iskolakezdésre idén!

Ha figyelted mostanában a híreket, lehet, hogy a kezdés után néhány hónappal változik meg a helyzet. Mint minden más esetében, itt is a felkészülés a lényeg, és az, hogy megfelelően tájékoztasd a gyerekedet is arról, hogy mire számíthat ebben az évben!

Ha egyke vagy, biztosan rád is mondták már ezeket a dolgokat...

2020-09-21

Ha egyke vagy, biztosan rád is mondták már ezeket a dolgokat...

Sok ember azt gondolja, hogy az egyedüli gyerekek önzőek, elkényeztetettek és sok sztereotípia él velük kapcsolatban. Azt pedig pontosan tudják azok, akik így nőttek fel, hogy ezeket egyáltalán nem olyan könnyű megdönteni, lássuk tehát, milyen gyakori félreértések van velük kapcsolatban.

Könyvek gyerekeknek, több korosztályban

2020-06-25

Könyvek gyerekeknek, több korosztályban

Az olvasás remek időtöltés, akár magától olvas valaki, akár felolvasnak neki. Ebben a cikkben gyerekeknek való könyveket gyűjtöttem össze, több korosztályban!

8 program gyerekeknek a nyárra

2020-06-24

8 program gyerekeknek a nyárra

Ebben a cikkben olyan elfoglaltságokat gyűjtöttem össze, amelyekkel le lehet foglalni a gyerekeket, miközben nem csak szórakoztatja, fejleszti is őket.


Anyaság gyerek Gyereknevelés Nevelés