notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Nem lehet tabu a családon belüli erőszak!

hirdetes

Hazánkban minden ötödik nő érintett a családon belüli erőszakban!

Bettina

Családon belüli erőszak nem kis számban fordul elő hazánkban! A legtöbb nő életében legalább egyszer megélt fizikai erőszakot a kapcsolatában. Elrettentő számokról számolunk be.

családon belüli erőszak

Egy felmérés szerint hazánkban minden héten egy nő hal meg családi erőszak következménye miatt, és minden ötödik nő érintett a témában. A nők elleni erőszak világszerte hatalmas nagy probléma, és ezen a jelenlegi Covid-19 járvány nem segített, sőt tovább rontott a helyzeten. 2020-ban a családon belüli erőszak bűncselekmény számának bejelentése, a második hullám következtével 20%-al növekedett. November 25-én van a  Nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja. Ilyenkor kiemelten fontos, hogy felhívjuk az emberek figyelmét erre az itthon is sok nőt érintő problémára. Krízishelyzeteket előzhetőkünk meg, ha az otthonukban rekedt áldozatokkal tudatjuk, hogy van segítség és van hova fordulni ebben a borzasztó helyzetben is. Amíg a világ azon dolgozik, hogy ez a járvány megszűnjön és megtalálja a Covid-19-re a vakcinát, addig sok nő elképzelhetetlen szörnyűségeket él meg otthonában, a bántalmazások száma egyre csak nő és erről a legtöbb esetben a közvetlen környezete, barátok, családtagok, kollégák, ismerősök semmit sem tudnak, és nem is sejtenek semmit. A nők elleni erőszak egyáltalán nem egy újkeletű dolog. Világszerte három nőből egy élete során átél durva testi erőszakot, fizikai vagy lelki bántalmazást, gazdasági vagy egyéb korlátozás formájában. Hazánkban kifejezetten magas a nők bántalmazásának a száma, minden ötödik nő érintett a kapcsolati erőszakban. További felfoghatatlan és elborzasztó szám egy felmérés alapján, hogy Magyarországon minden héten egy nő életét veszti a kapcsolati erőszak miatt. Viszont egy kapcsolatban a legkevesebb erőszaknak sincs helye!!! A legtöbb nő egész élete során nem beszél a testi bántalmazás cselekményéről senkinek, aki meg beszél róla az általában nagyon hosszú idő után. Először össze kell szendie minden erejét és bátorságát hozzá, hogy merjen beszélni a bántalmazásról. Sajnos nagyon gyakori az, hogy olyan emberhez fordul segítségül, aki nem tudja kezelni a problémáját vagy egyáltalán nem is akarja és ezért nem olyan támogatást kap vissza amire számított volna, ami megnyugtatta volna, ami segítség lett volna számára, ezért gyakori, hogy ez az első és utolsó eset, hogy beszél erről. 

hirdetes
hirdetes

Nézd meg, hogy milyen kisfilm készült a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és a Gyermekjóléti Szolgálat megbízásából a Széchenyi 2020 támogatásával a következő oldalon!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Szülés utáni intim problémák: erre készülj fel, hogy ne érjen meglepetés!

2024-02-20

Szülés utáni intim problémák: erre készülj fel, hogy ne érjen meglepetés!

A szülés egy csodálatos és felemelő élmény lehet, de a testünknek és az intim területeinknek is meg kell küzdeniük az új kihívásokkal és változásokkal.

Ezek a jelek utalnak gyerekbántalmazásra, és hogyan segíthetünk mi felnőttek?

2024-02-20

Ezek a jelek utalnak gyerekbántalmazásra, és hogyan segíthetünk mi felnőttek?

A gyerekbántalmazás egy súlyos és elhanyagolt probléma, amely sok gyermeket érint világszerte. Azonban sokszor nehéz felismerni a jeleket. Ezek lehetnek azok:

Mi az a cisztás akné, mik a tünetei és hogyan kezelhető?

2024-02-12

Mi az a cisztás akné, mik a tünetei és hogyan kezelhető?

A cisztás akné egy súlyos és gyakran fájdalmas bőrprobléma, melyet a mélyen fekvő, gyulladt pattanások jelentenek, és amelynek kezelése kihívást jelenthet az érintettek számára.

 Pajzsmirigyzavar várandósság alatt? Így tudod elkerülni!

2024-02-05

Pajzsmirigyzavar várandósság alatt? Így tudod elkerülni!

A várandósság alatti pajzsmirigyproblémák kezelése és a megfelelő vitaminválasztás kiemelten fontos, mivel a nem megfelelő döntések súlyos következményekkel járhatnak.

A Balenciaga Divatház története és az örök elégedetlen Cristóbal

2024-02-01

A Balenciaga Divatház története és az örök elégedetlen Cristóbal

A Balenciaga Divatház története olyan pályát járt be, amely tele van mély érzelmekkel, forradalmi tervezéssel és az örök elégedetlenség által ihletett kreativitással. Ismerjük meg a divatház felemelkedését és azon tervezőjét, aki sosem nyugodott bele a tökéletességbe: Cristóbal Balenciagát.