X Értesülj kedvenc témáidról elsőkézből! Iratkozz fel hírlevelünkre!
https://www.helloladies.hu/ hírlevél feliratkozás

Házi kedvencek a baba közelében

Házi kedvencek a baba közelében

helloladies.hu
hirdetes

Rengeteg családban él kisállat. Gazdijuk el sem tudná képzelni házi kedvence nélkül az életét, de amikor megtudjuk, hogy kisbaba érkezik a családba, fontolóra vesszük a maradását. Jó hírünk van! Nem kell megválni szeretett társunktól, viszont jó, ha néhány szempontot figyelembe veszünk!

Kisbaba

Maradhat


Tudnunk kell, hogy egy kisállattal az élet majd annyit jelent, mint gyermeket nevelni. Egy kiskutya vagy kiscica ugyanarra a szeretetre vágyik, mint gyermekünk. Első körben is mérlegelnünk kell, hogy lesz-e a baba mellett annyi időnk, hogy őt is kivigyük sétálni vagy marad-e idő vele is a közös játékra.

 

Betegségeket terjeszt?


Általánosságban elmondható, hogy egy kisbaba könnyen hozzászokik a házi kedvenc természetes baktériumflórájához. Viszont fontos hangsúlyozni, hogy egy kisállatnak kívülről és belülről is rendben kell lennie, mert több mint 100 féle kiskedvenc által terjesztett betegség létezik.  Esetleg nem árt elvinni egy állatorvoshoz, hogy mi magunk is meggyőződjünk róla és egy-egy betegség kialakulásának esélyét minimalizáljuk. Nem tanácsos kisbaba mellett beteg és elhanyagolt állatot tartani.

 

 

Elfogadja-e a babát?


Ez is attól, függ, hogy milyen a kiskedvenc. Természetesen itt is jelen lehet a féltékenység, így tanácsos már pocakos kortól szokatni a jövevényhez. Felfogja, hogy változás lesz környezetében, ezért egy jól kezelt helyzet, ritkán hoz váratlan dolgokat. Jól bevált módszer lehet, ha megszületik a baba, hogy hazaküldünk egy már vele érintkezett tárgyat a kutyusnak vagy kiscicának. Megszagolja, és már nem is lesz neki olyan ismeretlen a váratlanul hazatoppanó bébi.

hirdetes

 

Játszhat a baba holmijával?


Erről is megoszlanak a vélemények. Rengeteg olyan képet látni az interneten, hogy kisbaba és a házi kedvenc egy tálból lakmározik. Olyat is látni, hogy a kisállat a kisbaba kedvenc rágókáját csócsálja. Nos, ezt mindenki döntse el maga, meddig engedi el a kiskedvencét. Orvosoktól olvasva arra jutottam, hogy ne engedjük a babaholmija közelébe kedvencünk. Tisztába kell lennie azzal, hogy az a babáé. A babaszoba kimondottan tabu kellene, hogy legyen.

hirdetes

 

 

A közös játék


Egy kisállatról hamar kiderül sikerül-e megszoknia a kis jövevényt. A többség azt vallja, hogy gyermeke és kiskedvence jól kijönnek egymással. Az állatka szereti, védi és óvja. Ám ekkor is adódhatnak kellemetlen helyzetet. Sajnos egy kisbabával megértetni, hogy a kisállat nem egy plüss, nem egyszerű feladat. Ekkor nem árt figyelni, és még a lehetséges baj előtt felfüggeszteni az addig cukinak vélt együttlétet.

 

 

Segíti a fejlődésben


Számos kutatás bizonyítja, hogy egy-egy kedvenc, bizony jó hatással lehet a gyermekre. Segítheti a fejlődésben és gondoskodásra tanít.

Ne felejtsük el, hogy egy dolog az, ha gyermek mellé viszünk egy kisállatot, és együtt nőnek fel, és egy másik dolog, ha már egy meglévő cukiság, várja haza a kisjövevényt.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
482 676
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
1 921 559
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 189

Átlagos értékelés: 5.0