notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Amerikai fahéjas csiga recept, ami finomabb mint a bolti!

hirdetes

Mitől amerikai a fahéjas csiga? A receptből megtudod!

Bartók Vivien

Én nem szeretem a fahéjat, de a fahéjas csigát egyszerűen imádom! Mikor meglátok egy hosszú listát a hozzávalókról, akkor általában tovább is lapozok, gondolván rengeteg időt igényel. Na meg nincs is itthon ennyi minden. A fahéjas csigánál is ez a helyzet, viszont biztos vagyok benne, hogy ehhez a recepthez találsz mindent a konyhádban!

Házilag elkészíthető péksüti: Amerikai fahéjas csiga recept

Íme az amerikai fahéjas csiga receptje:

HOZZÁVALÓK:

Tésztához:

- 220 ml tej

- 1 darab citrom

- 2 kiskanál cukor

- 25 g vaj

- 350 g búzaliszt

- 150 g finomliszt

- 2 teáskanál őrölt fahéj

- 1 teáskanál só

- 22 g édesítőszer

- 2 darab tojás

- 25 g élesztő

Töltelékhez:

- 120 g vaj

- 1 teáskanál őrölt fahéj

- 20 g édesítőszer

Mázhoz:

- 15 dkg krémsajt (mascarpone)

- 30 g édesítőszer

ELKÉSZÍTÉSE:

1. A 100 ml tejet felmelegítjük, majd beleteszünk egy kiskanál cukrot és az élesztőt. Félretesszük, hogy felfusson.

2. Addig az élesztő felfut, a 120 ml tejbe reszelünk egy kis citromhéját és megmelegítjük. Beledobjuk a 2,5 dkg vajat és addig keverjük, amíg felolvad. Végül félretesszük és hagyjuk kihűlni.

3. Előveszünk egy nagyobb keverőtálat és beleöntjük a búzalisztet, a finomlisztet, a fahéjat, az édesítőt, egy csipetnyi sót, a vajas tejet és az élesztővel felfuttatott tejet, valamint teszünk bele egy egész tojást is.

hirdetes

Érdekelhet: Ha esetleg diétázol, akkor az EXTRA DIÉTÁS kakaóscsiga receptjét mindenképpen próbáld ki! ISTENI!

 

4. Egy fakanállal összekeverjük, majd egy géppel vagy kézzel dagasztjuk körülbelül 10-15 percig.

5. Ha végeztünk a dagasztással, akkor előveszünk egy keverőtálat és beleöntjük a tésztát, majd 2 órán át hagyjuk keleszteni.

6. Amíg a tésztát kelesztjük, elkészítjük a pofonegyszerű tölteléket: Összekeverjük a 120 g vajat, az édesítőt és a fahéjat.

TIPP: Ha nem szereted a fahéjat, akkor próbáld ki a nutellás csiga receptjét ITT!

7. Ha a tészta megkelt, akkor egy lisztezett deszkára helyezzük, kinyújtjuk és megkenjük a fahéjas vajjal.

8. Feltekerjük és egy késsel felvágjuk kis csigákra.

9. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Én szorosan egymás mellé szeretem tenni, de csinálhatod úgyis, hogy a csigák között maradjon egy kis hely. Ezután letakarjuk és egy újabb órán át pihentetjük. Közben a sütőt 170 fokra felvesszük, hogy előmelegedjen.

hirdetes

10. Miután megkeltek a csigák, megkenjük tojássárgájával és mehet is a sütőbe körülbelül 25-30 percre.

11. Miközben sülnek a csigák megcsináljuk a mázat. Azaz összekeverjük a krémsajtot az édesítővel.

12. Ha elkészült, akkor kivesszük a sütőből és megkenjük a csigákat a „mázzal”.

TIPP: 

A máz helyett még egyszerűbb megoldást is választhatunk: Expressz desszert öntetet.

Hidegen, főzés nélkül kell összekeverni a tasakon megadott mennyiségű tejjel és kész is. Gyakorlatilag semmi munkát nem igényel és nagyon finom.

Jó étvágyat az ínycsiklandó falatokhoz!

#maradjotthonfozzmagadnak

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Sikeres fogyás titka: a zöldségfogyasztás! - Íme 2 recept hozzá!

2020-05-28

Sikeres fogyás titka: a zöldségfogyasztás! - Íme 2 recept hozzá!

Minél színesebb a tányérod, annál sikeresebb a diétád! A színek tekintetében széles a választék, szinte bármely zöldségből készíthetünk köretet, levest vagy akár főételt!

Fantasztikus trükk: Távolítsd el a fehér inakat a csirkemellből egy pillanat alatt!

2020-05-25

Fantasztikus trükk: Távolítsd el a fehér inakat a csirkemellből egy...

Egy anyuka videóban mutatja be, hogyan lehet könnyedén eltávolítani a fehér inakat a csirkemellből - és az egész világ imádja ezt az egyszerű és gyors módszert!

Citromos szelet

2020-06-02

Citromos szelet

A citromos szelet tökéletes édesség az édes és savanyú ízek kedvelőinek, egy igazán omlós tészta isteni krémmel a tetején. Az elkészítése sem bonyolult a krém és a tészta szinte egybeolvad a sütőben, a teteje ugyanakkor finom, ropogós lesz, remekül kiegészítik egymást a rétegek.

Készíts egészséges Kombucha teát otthon, egyszerűen!

2020-06-02

Készíts egészséges Kombucha teát otthon, egyszerűen!

A kombucha egy hagyományos kínai ital, ami egyre nagyobb népszerűségnek örvend világszerte. Lassan, de biztosan ez a teakülönlegesség egyre nagyobb teret hódít az egészséges életmódot kedvelők körében, egyre több helyen találkozni vele, viszont elég drága és sokan nem tudják, hogy otthon is könnyedén elkészíthető.

Almás-rebarbarás pite, amiből nem lehet eleget enni!

2020-05-26

Almás-rebarbarás pite, amiből nem lehet eleget enni!

A házilag készített almás pite az egyik legfinomabb desszert, viszont rá kellett jönnünk, hogy rebarbarával párosítva még finomabb! Fontos megjegyezni, hogy a rebarbara leveleit nem szabad elfogyasztani, csak a szárát, az viszont nagyon egészséges! Ha egy csodaszép és ugyanennyire finom édességre vágysz, próbáld ki ezt a receptet – csak imádni lehe

5+1 TIPP a tökéletes smink elkészítéséhez, kezdőknek!

2020-05-29

5+1 TIPP a tökéletes smink elkészítéséhez, kezdőknek!

A tökéletes sminkhez ismerned kell azokat az alapokat, melyek segítségével nem lesz vakolat hatása az alapozónak és a felvitt festéknek. Segítek most 6 egyszerű lépésben!

Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
39 245
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
2 276 721
Család DIY Főzés Konyha Kreatív Praktikák Recept Táplálkozás