notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Megmutatjuk honnan ismerheted fel a hazugságot, A hazugság leleplezése, Ezekből a jelekből ismerheted fel a hazugságot

hirdetes

Honnan tudhatod, hogy hazudnak neked? 7 biztos jel!

helloladies.hu

Bár mindenki becsületesnek mondja magát, sokszor találkozunk mégis hazug emberekkel. Ezt sokszor nehéz kiszűrni, főleg, ha nem annyira ismerjük még az illetőt. De vannak azért kisebb-nagyobb árulkodó jelek, amiből megtudhatod, hogy az adott személy hazudik-e neked. Az alábbi összeállításban a 7 leggyakoribb jelet gyűjtöttem össze, íme:

A hazugság jelei

1.    Apró részletek


Ha van egy személy, akiben nem bízol, mert úgy gondolod, hogy felnagyítja vagy eltúlozza történeteit (tehát valamilyen szinten hazudik), akkor jegyezz meg a meséiből néhány kisebb, apró részletet. Ezeket a jelentéktelen dolgokat később kérdezd vissza: ha kényelmetlenül érzi magát, akkor garantált, hogy hazudott neked – feszeng, mert nem mondott igazat és már nem is emlékszik rá teljesen.


2.    Apró megnyilvánulások


Bár vannak vérbeli hazudozók, sokszor ők is elárulják magukat. Ha nagyon figyelsz, észre lehet venni rajtuk is néhány árulkodó jelet, mint például egy félmosoly vagy lesütött szem. Ezek apró és gyors mozdulatok, de éppen ezért olyan árulkodóak, hiszen csak szinte a másodperc töredékéig láthatók.


3.    Fizikai tünetek


A legtöbben, ha hazudnak, izzadnak. Ám ezt nem lehet így általánosítani, hiszen sok ember van, aki egyébként is jobban izzad az átlagnál. De ha az izzadás már remegéssel, az arc kipirosodásával vagy dadogással is párosul, akkor kezdhetsz gyanakodni!

hirdetes


4.    Szemkontaktus kerülése


Ezzel már nyilván mindenki találkozott. Az az ember, aki hazudik, nem mer a másik szemébe nézni, mert attól fél, hogy elárulja a szeme. De vannak olyan típusú emberek is, akik mélyen a másik szemébe tudnak nézni egy hazugság során, csak hogy nyomatékosítsák azt. Mindenesetre mindkettő kicsit abnormális viselkedésnek tűnhet.


5.    Furcsa testbeszéd


hirdetes
A hazugság egy másik abnormális megnyilvánulása lehet a szokatlan testbeszéd: a hazug ember ilyenkor izeg-mozog, piszkálja a haját vagy ruháját, esetleg tollal játszik. De ahogyan a szemkontaktusnál, úgy itt is van egy másik típus is, aki viszont látszólag nyugodtan, mégis feszesen ül – hazudik, tehát nem érzi jól magát.


6.    Túl sok információ


A hazugok legtöbbször azt gondolják, hogy minél részletesebb egy történet, annál hihetőbb. De ez a sok információ legtöbbször még őket is összezavarja, és általában ekkor jön a lebukás, ugyanis már nem emlékeznek teljesen egy adott sztorira.


7.    A szem mozgása


Figyeld meg az emberek szemét: ha valaki visszaemlékszik valamire, akkor általában felfelé és kicsit balra néz (a balkezesek esetében fordítva van). Aki viszont csak kitalálja a történetet, az pislog, dörzsöli a szemét, vagy oldalra néz…

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Így nyűgözd le azt, aki tetszik!

2020-09-14

Így nyűgözd le azt, aki tetszik!

Szerelmes lettél? Vajon ő is ugyanígy érez? Akármennyire is érdekel valaki, lehet, hogy te is félsz megtenni az első lépést, az viszont biztos, hogy le akarod őt nyűgözni. Úgyhogy mit tehetsz, hogy jó értelemben felhívd magadra a figyelmét? Adunk pár tippet!

Ha egyke vagy, biztosan rád is mondták már ezeket a dolgokat...

2020-09-21

Ha egyke vagy, biztosan rád is mondták már ezeket a dolgokat...

Sok ember azt gondolja, hogy az egyedüli gyerekek önzőek, elkényeztetettek és sok sztereotípia él velük kapcsolatban. Azt pedig pontosan tudják azok, akik így nőttek fel, hogy ezeket egyáltalán nem olyan könnyű megdönteni, lássuk tehát, milyen gyakori félreértések van velük kapcsolatban.

Férfiak elmondták, miért csalták meg a barátnőiket

2020-09-15

Férfiak elmondták, miért csalták meg a barátnőiket

Hogy kiderüljön, mi is áll a hűtlenség mögött, megkérdeztem barátokat, ismerősöket, hogy nekik mi okuk volt a megcsalásra. Íme a válaszok.

Jelek, hogy ideje elengedni a múltat!

2020-09-14

Jelek, hogy ideje elengedni a múltat!

Ha van bármi állandó, az a változás. De miből tudhatod, hogy végre ideje szakítani a múlttal és elindulni egy boldogabb élet felé? Ahhoz, hogy boldogok lehessünk, képesnek kell lennünk elengedni a múltban szerzett sebeket, a kapcsolatokat, amik nem működtek és ami a legfontosabb, azt, hogy szinte minden rossz dologért saját magunkat hibáztatjuk.

Módszerek, amikkel sokat tehetsz az egészségedért és 1 percbe telnek

2020-09-15

Módszerek, amikkel sokat tehetsz az egészségedért és 1 percbe telnek

Ha szeretnénk megőrizni az egészségünket, az sok időt vehet igénybe, hosszútávon azonban mindenképp megéri, sőt az apró lépések is sokat számítanak. Vannak dolgok, amikre 60 másodperc is bőven elég és csodákat művelnek a testtel. Itt van néhány módszer, ami sokat tesz az egészségért és kevesebb, mint 1 percbe telik!

A téli esküvők 10 előnye, amiért Ön is átgondolja majd, hogy ne nyáron akarjon férjhez menni!

2020-09-14

A téli esküvők 10 előnye, amiért Ön is átgondolja majd, hogy ne nyáron...

A nyári szertartások is nagyon gyönyörűnek, de megvan a maguk negatív oldala is. Mutatunk 10 jó okot, amiért megéri inkább télen tartani az esküvőjét.


Csajos Család Érdekességek Fejlesztő Férfi gyerek Tanács