notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Megmutatjuk honnan ismerheted fel a hazugságot, A hazugság leleplezése, Ezekből a jelekből ismerheted fel a hazugságot

hirdetes

Honnan tudhatod, hogy hazudnak neked? 7 biztos jel!

helloladies.hu

Bár mindenki becsületesnek mondja magát, sokszor találkozunk mégis hazug emberekkel. Ezt sokszor nehéz kiszűrni, főleg, ha nem annyira ismerjük még az illetőt. De vannak azért kisebb-nagyobb árulkodó jelek, amiből megtudhatod, hogy az adott személy hazudik-e neked. Az alábbi összeállításban a 7 leggyakoribb jelet gyűjtöttem össze, íme:

A hazugság jelei

1.    Apró részletek


Ha van egy személy, akiben nem bízol, mert úgy gondolod, hogy felnagyítja vagy eltúlozza történeteit (tehát valamilyen szinten hazudik), akkor jegyezz meg a meséiből néhány kisebb, apró részletet. Ezeket a jelentéktelen dolgokat később kérdezd vissza: ha kényelmetlenül érzi magát, akkor garantált, hogy hazudott neked – feszeng, mert nem mondott igazat és már nem is emlékszik rá teljesen.


2.    Apró megnyilvánulások


Bár vannak vérbeli hazudozók, sokszor ők is elárulják magukat. Ha nagyon figyelsz, észre lehet venni rajtuk is néhány árulkodó jelet, mint például egy félmosoly vagy lesütött szem. Ezek apró és gyors mozdulatok, de éppen ezért olyan árulkodóak, hiszen csak szinte a másodperc töredékéig láthatók.


3.    Fizikai tünetek


A legtöbben, ha hazudnak, izzadnak. Ám ezt nem lehet így általánosítani, hiszen sok ember van, aki egyébként is jobban izzad az átlagnál. De ha az izzadás már remegéssel, az arc kipirosodásával vagy dadogással is párosul, akkor kezdhetsz gyanakodni!

hirdetes


4.    Szemkontaktus kerülése


Ezzel már nyilván mindenki találkozott. Az az ember, aki hazudik, nem mer a másik szemébe nézni, mert attól fél, hogy elárulja a szeme. De vannak olyan típusú emberek is, akik mélyen a másik szemébe tudnak nézni egy hazugság során, csak hogy nyomatékosítsák azt. Mindenesetre mindkettő kicsit abnormális viselkedésnek tűnhet.


5.    Furcsa testbeszéd


hirdetes
A hazugság egy másik abnormális megnyilvánulása lehet a szokatlan testbeszéd: a hazug ember ilyenkor izeg-mozog, piszkálja a haját vagy ruháját, esetleg tollal játszik. De ahogyan a szemkontaktusnál, úgy itt is van egy másik típus is, aki viszont látszólag nyugodtan, mégis feszesen ül – hazudik, tehát nem érzi jól magát.


6.    Túl sok információ


A hazugok legtöbbször azt gondolják, hogy minél részletesebb egy történet, annál hihetőbb. De ez a sok információ legtöbbször még őket is összezavarja, és általában ekkor jön a lebukás, ugyanis már nem emlékeznek teljesen egy adott sztorira.


7.    A szem mozgása


Figyeld meg az emberek szemét: ha valaki visszaemlékszik valamire, akkor általában felfelé és kicsit balra néz (a balkezesek esetében fordítva van). Aki viszont csak kitalálja a történetet, az pislog, dörzsöli a szemét, vagy oldalra néz…

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Szülés utáni intim problémák: erre készülj fel, hogy ne érjen meglepetés!

2024-02-20

Szülés utáni intim problémák: erre készülj fel, hogy ne érjen meglepetés!

A szülés egy csodálatos és felemelő élmény lehet, de a testünknek és az intim területeinknek is meg kell küzdeniük az új kihívásokkal és változásokkal.

Ezek a jelek utalnak gyerekbántalmazásra, és hogyan segíthetünk mi felnőttek?

2024-02-20

Ezek a jelek utalnak gyerekbántalmazásra, és hogyan segíthetünk mi felnőttek?

A gyerekbántalmazás egy súlyos és elhanyagolt probléma, amely sok gyermeket érint világszerte. Azonban sokszor nehéz felismerni a jeleket. Ezek lehetnek azok:

Mi az a cisztás akné, mik a tünetei és hogyan kezelhető?

2024-02-12

Mi az a cisztás akné, mik a tünetei és hogyan kezelhető?

A cisztás akné egy súlyos és gyakran fájdalmas bőrprobléma, melyet a mélyen fekvő, gyulladt pattanások jelentenek, és amelynek kezelése kihívást jelenthet az érintettek számára.

 Pajzsmirigyzavar várandósság alatt? Így tudod elkerülni!

2024-02-05

Pajzsmirigyzavar várandósság alatt? Így tudod elkerülni!

A várandósság alatti pajzsmirigyproblémák kezelése és a megfelelő vitaminválasztás kiemelten fontos, mivel a nem megfelelő döntések súlyos következményekkel járhatnak.

A Balenciaga Divatház története és az örök elégedetlen Cristóbal

2024-02-01

A Balenciaga Divatház története és az örök elégedetlen Cristóbal

A Balenciaga Divatház története olyan pályát járt be, amely tele van mély érzelmekkel, forradalmi tervezéssel és az örök elégedetlenség által ihletett kreativitással. Ismerjük meg a divatház felemelkedését és azon tervezőjét, aki sosem nyugodott bele a tökéletességbe: Cristóbal Balenciagát.