notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Megmutatjuk honnan ismerheted fel a hazugságot, A hazugság leleplezése, Ezekből a jelekből ismerheted fel a hazugságot

hirdetes

Honnan tudhatod, hogy hazudnak neked? 7 biztos jel!

helloladies.hu

Bár mindenki becsületesnek mondja magát, sokszor találkozunk mégis hazug emberekkel. Ezt sokszor nehéz kiszűrni, főleg, ha nem annyira ismerjük még az illetőt. De vannak azért kisebb-nagyobb árulkodó jelek, amiből megtudhatod, hogy az adott személy hazudik-e neked. Az alábbi összeállításban a 7 leggyakoribb jelet gyűjtöttem össze, íme:

A hazugság jelei

1.    Apró részletek


Ha van egy személy, akiben nem bízol, mert úgy gondolod, hogy felnagyítja vagy eltúlozza történeteit (tehát valamilyen szinten hazudik), akkor jegyezz meg a meséiből néhány kisebb, apró részletet. Ezeket a jelentéktelen dolgokat később kérdezd vissza: ha kényelmetlenül érzi magát, akkor garantált, hogy hazudott neked – feszeng, mert nem mondott igazat és már nem is emlékszik rá teljesen.


2.    Apró megnyilvánulások


Bár vannak vérbeli hazudozók, sokszor ők is elárulják magukat. Ha nagyon figyelsz, észre lehet venni rajtuk is néhány árulkodó jelet, mint például egy félmosoly vagy lesütött szem. Ezek apró és gyors mozdulatok, de éppen ezért olyan árulkodóak, hiszen csak szinte a másodperc töredékéig láthatók.


3.    Fizikai tünetek


A legtöbben, ha hazudnak, izzadnak. Ám ezt nem lehet így általánosítani, hiszen sok ember van, aki egyébként is jobban izzad az átlagnál. De ha az izzadás már remegéssel, az arc kipirosodásával vagy dadogással is párosul, akkor kezdhetsz gyanakodni!

hirdetes


4.    Szemkontaktus kerülése


Ezzel már nyilván mindenki találkozott. Az az ember, aki hazudik, nem mer a másik szemébe nézni, mert attól fél, hogy elárulja a szeme. De vannak olyan típusú emberek is, akik mélyen a másik szemébe tudnak nézni egy hazugság során, csak hogy nyomatékosítsák azt. Mindenesetre mindkettő kicsit abnormális viselkedésnek tűnhet.


5.    Furcsa testbeszéd


hirdetes
A hazugság egy másik abnormális megnyilvánulása lehet a szokatlan testbeszéd: a hazug ember ilyenkor izeg-mozog, piszkálja a haját vagy ruháját, esetleg tollal játszik. De ahogyan a szemkontaktusnál, úgy itt is van egy másik típus is, aki viszont látszólag nyugodtan, mégis feszesen ül – hazudik, tehát nem érzi jól magát.


6.    Túl sok információ


A hazugok legtöbbször azt gondolják, hogy minél részletesebb egy történet, annál hihetőbb. De ez a sok információ legtöbbször még őket is összezavarja, és általában ekkor jön a lebukás, ugyanis már nem emlékeznek teljesen egy adott sztorira.


7.    A szem mozgása


Figyeld meg az emberek szemét: ha valaki visszaemlékszik valamire, akkor általában felfelé és kicsit balra néz (a balkezesek esetében fordítva van). Aki viszont csak kitalálja a történetet, az pislog, dörzsöli a szemét, vagy oldalra néz…

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

A korai fogszabályzás 5 legnagyobb előnye- ezt minden szülőnek tudnia kellene

2021-11-22

A korai fogszabályzás 5 legnagyobb előnye- ezt minden szülőnek tudnia kellene

Sok gyerekkori probléma megoldására fiatal korban sokkal egyszerűbb és hatásosabb, így van ez a fogakkal is. Nézzük milyen előnyökkel jár a korai fogszabályzás!

Idén végre kipróbálnád a SUP-ozást? – 10 tanács kezdőknek

2022-04-16

Idén végre kipróbálnád a SUP-ozást? – 10 tanács kezdőknek

Eddig minden évben csak nézted, de idén elhatároztad, hogy Te is kipróbáld a SUP-ozást? Összegyűjtöttünk 10 tippet, amiket érdemes megfogadnod kezdő SUPosként!

Ezekre érdemes figyelned, ha Home Office-ban dolgozol!

2021-03-12

Ezekre érdemes figyelned, ha Home Office-ban dolgozol!

A hatékony Home Office nem könnyű feladat! Néhány tanács betartásával, segíthetsz magadon, hogy neked is jobban és hatékonyabban menjen a Home Office!

Íme a megoldás, ha úgy érzed, hogy nagyon száraz a bőröd a téli hónapokban

2022-01-13

Íme a megoldás, ha úgy érzed, hogy nagyon száraz a bőröd a téli hónapokban

A hidegebb éghajlaton élők számára a hideg, száraz téli levegő is okozhat bőr szárazságot. Sajnos ebben telente mi is részesülünk. Vajon mit lehetne tenni ellene?

Csődöt mondott a párod az ágyban? Komoly betegség is állhat a háttérben!

2020-11-20

Csődöt mondott a párod az ágyban? Komoly betegség is állhat a háttérben!

Csődöt mondott a párod az ágyban? Komoly oka is lehet ennek, ezért igen is kell beszélni róla! Mutatjuk mi állhat a potenciazavar hátterében, és mi rá a megoldás.

Ezt az 5 tanácsot fogadd meg, ha smink nélkül is jól akarsz kinézni

2021-09-22

Ezt az 5 tanácsot fogadd meg, ha smink nélkül is jól akarsz kinézni

A legtöbb nő hajlamost azt hinni, hogy sminkelni szinte kötelező, smink nélkül nem lehet jól kinézni. Ez nem igaz, csupán néhány dologra jobban oda kel figyelni!


Csajos Család Érdekességek Fejlesztő Férfi gyerek Tanács