Hetesikrek, akik a mai napig egészségesek

Hetes ikrek ma és régen

helloladies.hu

Az ikerpárok mind a mai napig különös érdeklődéssel találkozhatnak akár babaként, akár fiatal felnőttként, de még idősebb korukban is. Ez főleg akkor igaz, ha egypetéjűek, hiszen két hajszálra egyforma ember mindig felkelti mások figyelmét. Hát még, ha olyan ikrekről van szó, akik heten vannak!

Hetesikrek

A hét kisbaba még 1997-ben született, vagyis most már mindannyian 20 évesek. Ők voltak a világ első hetesikrei, akik mind életben maradtak.


Bobby– és Kenny McCaughey-nek voltaképpen nyolc gyereke van: a legidősebb Mikayla. Őt sorban követi hét fiatalabb testvére: Kelsey, Alexis, Brandon, Natalie, Kenny Jr., Joel és Nathan. A szülők arról is mesélnek a videóban, hogy mennyire követhetetlen és problémás volt az első pár év a gyerekek érkezése után, hiszen álmukban nem gondolták volna, hogy mivel is jár ennyi baba gondozása. És itt most az anyagiakon kívül az idő beosztása is kaotikussá tette az első éveket.

 

Sokszor szorultak segítségre szülőktől, barátoktól, sőt, nem egyszer előfordult, hogy barátaik négyóránként váltották egymást, hogy be tudjanak segíteni nekik, ugyanis enélkül kivitelezhetetlen lett volna ellátni ennyi kisgyereket. Naponta 30 üveg tápszer és 40 darab pelenka fogyott el, ami – ha belegondolunk - embertelen mennyiség. Nem is feltétlenül csak az ára a sok, hanem tényleg az idő. 

 

Akinek van gyereke, tudja jól, hogy legalább az első két év pelenkázással telik, ami azt jelenti, hogy úgy napi öt-hat darab biztosan elfogy, amikor már nem csecsemőről van szó (ugyanis akkor hét-nyolc is simán). Egy pelenkacsere – ha már gyakorlott az ember – maximum 1 perc. Ezt megteszi a szülő napi hatszor. Csak hat perc, az semmi, ugye? Ám ha megszorozzuk héttel, máris ott tartunk, hogy napi háromnegyed óra csak azzal ment el, hogy pelust cseréltünk, és akkor egy perccel számoltunk, nem többel – pedig van, amikor az három is megvan, vagy tizenhárom, amikor nyakig kakis a baba, és komplett ruhacserére szorul.

 

Ha ehhez hozzáadjuk az etetést, ami még két különböző korú gyereknél sem feltétlen megy gördülékenyen, akkor ott tartunk, hogy fizikai képtelenség eleget tenni két szülőnek mindennek. Vagyis mindenképpen muszáj a segítség.

 


Anno és most

 

A most már 20 éves ikrek sokat segítenek a háztartásban, páran dolgoznak is suli mellett, hogy be tudjanak szállni a költségekbe. Természetesen szeretnének saját autót is, de a szülői szabályok szerint csak akkor lehet, ha maguk gyűjtik össze rá a pénzt.

 

A hétköznapok egy ekkora családban teljesen másképpen zajlanak, mint egy – ehhez képest – átlagosnak nevezhető háztartásban. Sok háztartási gépből kettőt kellett vásárolni a szülőknek, de még így is egy héten majdnem húsz alkalommal megy a mosógép, és tetemes mennyiségű élelmiszer is fogy.

 

A gyerekek hamarosan felnőnek, és kirepülnek a családi fészekből, addig viszont még együtt élvezik az életet, mely számukra nem mindennapi kaland.

 

Az alábbi videóban arról mesélnek, hogyan telt eddigi életük, és milyen volt a világ első olyan hetesikreiként létezni, akik mindannyian életben maradtak, és a mai napig egészségesek.

 


 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
Anyaság Család gyerek Gyereknevelés