notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Heti takarítási feladatok, Heti házimunka beosztás, Mit milyen gyakran kellene takarítani?

hirdetes

Ezeket a házimunkákat hetente kellene csinálni!

helloladies.hu

Van néhány olyan házimunka, amit ugyan elég ritkábban is elvégezhetünk, mint a mosást és mosogatást, de ugyanúgy rendszeresen kell velük foglalkozni. Ha több, mint egy hétig hanyagolod ezeket a feladatokat, akkor kárt is okozhat az otthonodban és ha vére eljutsz oda, hogy megcsináld, nagyon sok munka lesz.

Heti takarítási rutin

Persze a saját körülményeid nagyban befolyásolják, milyen gyakran kell elvégezned ezeket a házimunkákat, egy egyedülállónak például nem kell olyan gyakran porszívóznia, mint egy olyan családnak, ahol 3 gyerek van. Rajtad múlik, hogy hogyan osztod fel ezeket a heti házimunkákat, megcsinálhatsz belőle napi egyet vagy kettőt, de lehet, hogy neked jobban megfelel, ha egy nap alatt csinálod meg mindet, a lényeg, hogy legyen egy rendszered és tudd, hogy mikor mivel kell foglalkoznod.


Porszívózás


Ha hetente porszívózol, akkor nem gyűlik fel a por, ami sok esetben allergiához vezethet, vagy légzési nehézségeket okozhat a családnak és a vendégeknek. Azokat a területeket, ahol nagy a mozgás lehet, hogy kétnaponta kell porszívózni, de a többit elég hetente egyszer. Ráadásul így a szőnyegek, padló is sokkal tovább szép marad. Csupán arra figyelj nagyon, hogy egyetlen egy kis rész se maradjon ki, hogy valóban minden szennyeződést felszívj. A padlót, szőnyegeket, és futószőnyegeket is rendszeresen porszívózni kell, nem elég kirázni.

hirdetes


Portörlés


Ha a különböző felületeken megáll a por az az egészségnek sem tesz jót és nagyon igénytelen hatást is kelt, de ha hetente mindenhol letörlöd a port, akkor nem kell olyan gyakran egy intenzív takarítást csinálnod. Mindig felülről kezd a portörlést, egy porszívóval is felszívhatod a nagyját, vagy egy jó mikroszálas törlőkendővel is nagyon hatékony munkát végezhetsz. Ne felejtsd el a nehezen elérhető helyeket és a falakon található tárgyakat is letörölni.

hirdetes


Helyi tisztítás


Vannak olyan részei az otthonunknak, amiket olyan gyakran használunk, hogy hetente kell vele foglalkozni. Ez a megelőző takarítás a szobákat és egyéb részeket is tisztán tartja, készen arra, hogy használjuk és élvezzük. Íme néhány tárgy, amit hetente kellene tisztítani:

  • Bejárati és erkély/teraszajtó
  • Könyvespolcok, könyvek, magazinok
  • Fürdőszoba
  • Ágynemű
  • Mosogató
  • Töröld le a pultokat és a konyhai berendezéseket
  • Kívülről és belülről is takarítsd ki a mikrót
  • Dobd ki a maradékokat a hűtőből
  • Gyűjts össze és dobj ki minden szemetet
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes