notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

9 tipikus hiba, amit te is elkövetsz naptej használatakor

hirdetes

9 tipikus hiba, amit te is elkövetsz naptej használatakor

helloladies.hu

Nyár van, a strandolások, napozások, kerti sütögetések ideje, viszont, hogy gondtalanul élvezhessük a jó időt, és megvédjük magunkat a kellemetlen leégésektől, esetleg azok veszélyes következményeitől, bemutatjuk a leggyakoribb hibákat és tévhiteket a naptejekkel és azok használatával kapcsolatosan.

9 tipikus hiba, amit te is elkövetsz naptej használatakor

9 hiba, amiről nem is tudod, hogy elköveted


Csak akkor használsz naptejet, ha tudod, hogy kint leszel


A naptej az év 365 napján, napi rutinunk részét kellene, hogy képezze. Az elsőszámú hiba, hogy az emberek csak akkor használják, ha kimennek a vízpartra, vagy hosszabb időt töltenek kint. A káros napsugarak akkor is érhetik a bőrödet, ha vezetsz, vagy az ablak mellett ülsz. Érdekes, hogy a tudósok megfigyelték, hogy a bőrrák általában a test azon felén tűnik fel, amit a Nap ér vezetés közben. Úgyhogy legyen mindig napvédő a táskádban, és olyan testápolót használj, ami legalább 15 faktoros védelemmel rendelkezik, ezzel pedig kend be magad minden zuhanyzás után.

hirdetes


Azt gondolod, ha magasabb fényvédőt használsz, tovább maradhatsz a napon


Ha 50+-os fényvédőt használsz, nyugodtan időzhetsz a napon? Nem. A magasabb faktor egyfajta hamis biztonságérzetet kelt az emberekben, pedig egy 30-as faktor nem jelenti azt, hogy háromszor tovább maradhatsz a napon, mintha csak 10-est használtál volna. Akármit is használsz, legalább két óránként újra fel kell vinni, és még gyakrabban, ha közben vízbe is mentél. 30-asnál kisebb faktorú krémet egyáltalán nem érdemes vásárolni, mert ez blokkolja az UVB sugarak 97%-át, az 50-es pedig 98%-át. Minél nagyobb és nagyobb számot látsz a dobozon, egy bizonyos pont után már nem jelent lényeges különbséget.

hirdetes


Nem használsz elég naptejet


Ha eleget használsz, akkor a nyár folyamán többször is újra kell vásárolnod. Egy golflabda nagyságú mennyiség az ideális, hogy befedje az egész testet, ez azt jelenti, hogy körülbelül 2 deciliternyit kell mindenkinek magára kenni egy hosszú strandolós napon. A legtöbben viszont csak a szükséges mennyiség negyedét-felét használják, ami azt jelenti, hogy a tényleges védelem csak egyharmada annak, ami a címkén van, tehát egy 30-as faktorú krém, csak 10-es védelmet fog nyújtani, ha nem használsz eleget belőle.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Anya Betegség Csajos Család Egészség Életmód Érdekességek Fejlesztő Férfi gyerek Nyár Praktikák Strand Szépségápolás Tanács