notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A mézeskalács sütés nem nagy ördöngösség. Mi eláruljuk a titkot hogyan marad puha a tészta sokáig!

hirdetes

A mézeskalács sütésének titka!

helloladies.hu

A mézeskalács sütés nem nagy ördöngösség. Ha biztos akarsz lenni a sikerben, nem kell kutatnod a tuti recept után! Mi eláruljuk a titkot hogyan marad puha a tészta sokáig!

Tuti tipp a mézekalács sütéshez!

Az internet tele van jobbnál-jobb mézeskalács receptekkel. Egyik finomabb mint a másik! Mégis előfordul, hogy bár betartod a hozzávalók adagolását, mégis kemény lesz a tészta sütés után. Sőt, kopog, ropog, és fogat törő keménységgel bír. A jó hír, hogy a recepteddel semmi baj! A rossz, hogy sajnos te rontod el. Miért?

A mézeskalács tészta sütésének titka magában a sütési hőfokban, de leginkább az idejében rejlik! 180 C-fokon süsd, ott, ahol bármilyen lapokból álló sütinek a lapját sütöd. A kulcs az időben rejlik. Ha kissé megemelkedett, pár perc után húzd ki, és ellenőrizd az alját. Ha már enyhén pírt kapott, tudd, hogy 1-2 perc és kész. Ne aggódj, ha túl puhának érzed, ha kihül alaktartó marad, és egyben puha. Egy jó sütő 8-10 perc alatt készre süt egy tepsit, persze ez készülék függő.  A tészta nyújtásánál figyelj arra, hogy minimum 5 mm vastag legyen, mert gyakorta a túl vékonyra nyújtás is eredményezhet kemény sütiket.

hirdetes

 

Egy nagyon régi, bevált mézekalács-recept!

  •  1 kg liszt
  • 30 dkg méz
  • 10 dkg zsír
  • hirdetes
  • 4 db egész tojás
  • 1 cs. fahéj
  • ¼ cs. szódabikarbóna (nagy kiszerelésből)
  • 30 dkg porcukor
  • pici tej az összegyúráshoz!

 

Nem kell semmit összeolvasztani, csak összegyúrni és kész. Ha van időd, pihentesd egy fél napot, ha nincs lehet nyújtani!

Máz:

  • 1 tojásfehérje
  • 30 dkg porcukor
  • pár csepp ecet vagy citromlé

 

Folyamatos habosítás közben kanalanként adagold a porcukrot, majd az ecetet vagy a citromlevet. Zsákba töltve díszíthetsz vele.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Turizmus kihívások 2025-ben – Így készülj a szezonra!

2025-04-28

Turizmus kihívások 2025-ben – Így készülj a szezonra!

Tudd meg, milyen kihívásokkal néz szembe a turizmus 2025-ben, és hogyan készülhetsz fel sikeresen a szezonra szálloda és turizmus tanácsadással!

Karrier tanácsok orvosnőknek – Lépj a létra tetejére!

2025-04-25

Karrier tanácsok orvosnőknek – Lépj a létra tetejére!

Karrierépítési tippek orvosnőknek: hogyan érvényesülj nőként az orvosi pályán, és milyen lehetőségeket kínál például egy belgyógyász állás?

Mi nem hiányozhat a hoteled marketing stratégiájából 2025-ben?

2025-02-21

Mi nem hiányozhat a hoteled marketing stratégiájából 2025-ben?

A 2025-ös hotel marketing stratégia digitális fejlesztéseket, fenntarthatóságot és személyre szabott vendégélményt igényel. Fedezd fel a Hotelmentők megoldásait!

Miért válaszd az ápolói szakmát 2025-ben?

2025-03-14

Miért válaszd az ápolói szakmát 2025-ben?

Az ápolói szakma 2025-ben stabil megélhetést, fejlődési lehetőségeket és nemzetközi karriert kínál. Ismerd meg, miért érdemes ezt a hivatást választani!

A tökéletes céges évzáró – 5 helyszín, amit mindenki imádni fog

2024-12-10

A tökéletes céges évzáró – 5 helyszín, amit mindenki imádni fog

edezd fel a tökéletes céges évzáró helyszíneit! Wellness hotelek, borászatok és kalandparkok, hogy az évzáró esemény emlékezetes legyen mindenki számára.

5+1 dolog, hogy tökéletes újévi fogadást szervezz!

2024-12-10

5+1 dolog, hogy tökéletes újévi fogadást szervezz!

Hogyan szervezz tökéletes újévi fogadást? Tudd meg, mire figyelj a helyszíntől a dekoráción át a programokig! Tippek és egy remek rendezvényterem ajánlása.