notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A mézeskalács sütés nem nagy ördöngösség. Mi eláruljuk a titkot hogyan marad puha a tészta sokáig!

hirdetes

A mézeskalács sütésének titka!

helloladies.hu

A mézeskalács sütés nem nagy ördöngösség. Ha biztos akarsz lenni a sikerben, nem kell kutatnod a tuti recept után! Mi eláruljuk a titkot hogyan marad puha a tészta sokáig!

Tuti tipp a mézekalács sütéshez!

Az internet tele van jobbnál-jobb mézeskalács receptekkel. Egyik finomabb mint a másik! Mégis előfordul, hogy bár betartod a hozzávalók adagolását, mégis kemény lesz a tészta sütés után. Sőt, kopog, ropog, és fogat törő keménységgel bír. A jó hír, hogy a recepteddel semmi baj! A rossz, hogy sajnos te rontod el. Miért?

A mézeskalács tészta sütésének titka magában a sütési hőfokban, de leginkább az idejében rejlik! 180 C-fokon süsd, ott, ahol bármilyen lapokból álló sütinek a lapját sütöd. A kulcs az időben rejlik. Ha kissé megemelkedett, pár perc után húzd ki, és ellenőrizd az alját. Ha már enyhén pírt kapott, tudd, hogy 1-2 perc és kész. Ne aggódj, ha túl puhának érzed, ha kihül alaktartó marad, és egyben puha. Egy jó sütő 8-10 perc alatt készre süt egy tepsit, persze ez készülék függő.  A tészta nyújtásánál figyelj arra, hogy minimum 5 mm vastag legyen, mert gyakorta a túl vékonyra nyújtás is eredményezhet kemény sütiket.

hirdetes

 

Egy nagyon régi, bevált mézekalács-recept!

  •  1 kg liszt
  • 30 dkg méz
  • 10 dkg zsír
  • hirdetes
  • 4 db egész tojás
  • 1 cs. fahéj
  • ¼ cs. szódabikarbóna (nagy kiszerelésből)
  • 30 dkg porcukor
  • pici tej az összegyúráshoz!

 

Nem kell semmit összeolvasztani, csak összegyúrni és kész. Ha van időd, pihentesd egy fél napot, ha nincs lehet nyújtani!

Máz:

  • 1 tojásfehérje
  • 30 dkg porcukor
  • pár csepp ecet vagy citromlé

 

Folyamatos habosítás közben kanalanként adagold a porcukrot, majd az ecetet vagy a citromlevet. Zsákba töltve díszíthetsz vele.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Mire figyeljünk 2026-ban honlapkészítésnél?

2025-11-22

Mire figyeljünk 2026-ban honlapkészítésnél?

A honlapkészítés világa soha nem áll meg. Ami néhány éve még korszerűnek számított, ma már gyakran elavult, 2026-ra pedig még inkább átalakul a digitális tér logikája

Hogyan javíthatjuk nőként a kardiovaszkuláris értékeinket?

2025-08-22

Hogyan javíthatjuk nőként a kardiovaszkuláris értékeinket?

Nőként is sokat tehetsz a szívedért: tudatos táplálkozással, mozgással, stresszkezeléssel és rendszeres szűréssel javíthatod kardiovaszkuláris értékeidet.

Travel influencer – 5 tipp, hogy ne csak álom, hanem megvalósítható cél legyen

2025-06-25

Travel influencer – 5 tipp, hogy ne csak álom, hanem megvalósítható cél legyen

Szeretnél travel influencer lenni? Mutatunk 5 tippet, amivel az álomból megvalósítható cél lehet – tartalom, közösség, márkaépítés és együttműködések.

Turizmus kihívások 2025-ben – Így készülj a szezonra!

2025-04-28

Turizmus kihívások 2025-ben – Így készülj a szezonra!

Tudd meg, milyen kihívásokkal néz szembe a turizmus 2025-ben, és hogyan készülhetsz fel sikeresen a szezonra szálloda és turizmus tanácsadással!

Esküvői mosoly villámgyorsan: így segítenek a porcelán héjak

2025-09-15

Esküvői mosoly villámgyorsan: így segítenek a porcelán héjak

Az esküvő legszebb kiegészítője a mosolyod. A porcelán héjak rövid idő alatt varázsolnak természetes, ragyogó fogsort a nagy napodra.

Karrier tanácsok orvosnőknek – Lépj a létra tetejére!

2025-04-25

Karrier tanácsok orvosnőknek – Lépj a létra tetejére!

Karrierépítési tippek orvosnőknek: hogyan érvényesülj nőként az orvosi pályán, és milyen lehetőségeket kínál például egy belgyógyász állás?