notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Gyermeked álma egy vidám szülinapi zsúr? Segítünk megszervezni!

hirdetes

Gyerek zsúr, de okosan!

helloladies.hu

Minden gyerek álma, a család után a barátaival megünnepelni a születésnapját. Számára nem jelent többet egy izgalmas napnál, de a szülőnek nem kis fejtörést okoz, hogy tökéletes legyen a parti. Most adunk néhány jó ötlet, hogy minden zökkenőmentes legyen!

Hogy teljesen legyen a gyerek-parti olcsó és tuti tippekkel látunk el!

A legfontosabbak!


A legfontosabb, akárcsak bevásárláskor, készítsünk listát az elvégzendő feladatokból. A készülődés apróbb elemeibe nyugodtan vonjuk be az ünnepeltet, hogy minél inkább magáénak érezze azáltal, hogy ő is tesz hozzá valamit. A listaírás előtt néhány szempontot gondolj át, mielőtt belevágsz a nem kevés izgalommal, és munkával járó szervezéshez.

3-6 éves korig, már rendezhetsz bulit, de csak pár meghívottal, mert az aprónép még nagyon szertelen és a figyelem fenntartása nagyon fontos egy nyugodt bulihoz. Épp ezért tanácsos a szülőket is meghívni, akik hiszti esetén bevethetők. A rendezvényünk 2, max. 3 órás legyen, mert az alvásra mégsem rendezkedhetünk be. Hat éves kor felett, belevághatunk a közepébe, akár 10-15 fős bulit is szervezhetünk, s talán már a szülőket is mellőzhetjük, ha érzünk magunkban annyi erőt, hogy elbírunk a gyerekhaddal. Az időpont a születésnaphoz legközelebb eső szombat vagy vasárnap legyen, koradélutáni kezdéssel.

A helyszín kiválasztása a munka függvényével arányos. Ha otthon rendezzük, készüljünk fel, hogy előtte és utána is akad tennivaló bőven. Ha gyorsétteremben, tartjuk, a munka dandárja nem ránk vár, viszont csemeténk talán nem érzi magát kellően magabiztosnak, az megszokott környezet hiányában. Kicsiknél semmiképp se válasszuk ezt a megoldást. A helyszínt kellően tegyük gyerek biztossá, és korlátozzuk a lakás egy kimondott részére, különben lasszóval szedhetjük őket össze. Törékeny és értékes tárgyaknak gyerek partin helye NINCS! Ne azon kelljen rágódnunk, hogy mikor repül egy játék a Herendi porcelán váza felé.

Fontos és alapvető:

A meghívottak listáját bízzuk a gyerekre, de ne engedjük túllépni a létszámhatárt. A meghívó elkészítése, és megírása legyen az ünnepelt feladata, ha már tud írni. Beszéljünk a szülőkkel is, és a buli előtti héten feltétlen fixáljuk a megjelenők számát. Ez fontos a büfé és egyéb darabra rendelt vagy elkészített dolgok miatt. A meghívó elemi tartalmazzák a buli kezdetét, várható végét, (számunkra ez a fellélegzés ideje).

hirdetes

Az enni innivaló széles skáláját felsorakoztathatjuk, kiélhetjük kreativitásunkat a szendvics gyártás terén, vagy rendelhetünk egy megfelelő cégtől is. A fő elem a torta legyen, gyertyát ne felejtsük, a divatos tűzijátékkal együtt. Az étkészlet műanyag, vagy eldobható legyen, a poharakat ovis jellel, vagy névvel lássuk el. Dekoráció alapkelléke a lufi, de számtalan formában és színben lehet papírfüzéreket is kifüggeszteni. Időtől és kedvtől függően bejárat, a befelé vezető út is díszíthető. Itt ugyancsak az ünnepelt hathatós segítségére számíthatunk.

Ha mindenki megérkezett, akkor kezdődhet a vigadalom. A gyertyák elfújása a tortán, és annak elfogyasztásával kezdjünk. Majd közös játék, vagy tánc, 1-2 óra elteltével pedig az uzsonna. Majd a fény az alagút végén, a kis vendégek szélnek eresztése.

Szülinapi parti feladatok listája:

 • Időpont kiválasztása
 • Vendéglista elkészítése a gyermek bevonásával
 • Meghívók közös elkészítése, vagy megírása
 • Meghívók szétosztása, szülőkkel való egyeztetés ovisok esetén (nem tudnak olvasni) kötelező! Megtudni mire kell figyelni az adott gyereknél.
 • Helyszín kiválasztása
 • Dekorációs kellékek beszerzése, vagy ahhoz alapanyagok megvétele, és közös elkészítése
 • Torta megrendelése vagy elkészítése a nagy nap előtti napon
 • hirdetes
 • Bevásárlás az uzsonna elkészítéséhez, lista írása ajánlatos
 • Program, játékok, meghívott előadók (bohóc, arcfestő, bábos) megszervezése, lista, forgatókönyv írása
 • Tesókról gondoskodni, legyen jelen, segítsen, vagy ha kicsi nagyszülők segítségének kérése
 • Némi gyógynövényes nyugtató, vagy erőnövelő beszerzése a nagy napra!!!


Néhány tipp játékidőre a teljesség igénye nélkül:

-Székfoglaló (eggyel kevesebb szék van, mint gyerek, szól a zene, ha megáll, le kell gyorsan ülni, aki állva marad, kiesik, megint elvenni egy széket, zene...)

- Páros tánc lufival (a párok tánc közben a mellkasukkal egy lufit tartanak, hozzáérni nem lehet, akinek legkésőbb esik le a lufi, az nyer)

 - Találós kérdés verseny ( összeírsz 10 kérdést, a jól válaszoló zsákbamacskát húzhat, amit előtte mi készítünk megunt, de ép játékokból)

- Felfújt lufikra ragasztani kell bohóc arcokat. Minden gyereknek jut egy- egy nagy matricás ív és a gyerek díszíti fel velük  bohócnak a  lufit (szem, orr, száj, piros nyakkendő, kéz, láb, stb)

- Fecskendővel gyertya elfújó verseny

- Kiskosárba puha teniszlabdával célba dobó verseny

- A két csapat szemben áll, Egyik csapat feladata a másik megnevettetése, egymáshoz nem érhetnek, csak "hülyéskedhetnek", a másik felnek pedig komolynak kell maradnia

- Összeöntünk egy magas szélű tálcára lapos üveggyöngyöket (lehet kavicsot is) valami nagyobb szemű maggal, pl. kukorica, és melyik csapat tudja gyorsabban szétválogatni

Jó szórakozást!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Dolgok, amiket meg kell tanítanod a gyerekednek ahhoz, hogy kedves ember váljon belőle

2020-07-27

Dolgok, amiket meg kell tanítanod a gyerekednek ahhoz, hogy kedves ember...

A szülők hamar rájönnek, hogy milyen nehéz is a gyereknevelés, a gyerekek ugyanis mindent a szüleiktől tanulnak, azt is, hogy hogyan bánjanak másokkal. Lehet, hogy könnyűnek tűnik kedves gyereket nevelni, de sok szülő elmondhatja, hogy korántsem az. Szerencsére van néhány bevált módszer, ami segít abban, hogy a kedvesség végig kísérje a gyerek egés

Ha egyke vagy, biztosan rád is mondták már ezeket a dolgokat...

2020-09-21

Ha egyke vagy, biztosan rád is mondták már ezeket a dolgokat...

Sok ember azt gondolja, hogy az egyedüli gyerekek önzőek, elkényeztetettek és sok sztereotípia él velük kapcsolatban. Azt pedig pontosan tudják azok, akik így nőttek fel, hogy ezeket egyáltalán nem olyan könnyű megdönteni, lássuk tehát, milyen gyakori félreértések van velük kapcsolatban.

Így készítsd fel a gyerekedet az iskolakezdésre idén!

2020-08-03

Így készítsd fel a gyerekedet az iskolakezdésre idén!

Ha figyelted mostanában a híreket, lehet, hogy a kezdés után néhány hónappal változik meg a helyzet. Mint minden más esetében, itt is a felkészülés a lényeg, és az, hogy megfelelően tájékoztasd a gyerekedet is arról, hogy mire számíthat ebben az évben!

A legszebb konyhák, amiket szívesen elfogadnánk otthonra

2020-09-21

A legszebb konyhák, amiket szívesen elfogadnánk otthonra

Az otthonunk egyik központi és legfontosabb eleme a konyha. Szeretnéd átalakítani, vagy csak te is imádod nézegetni az ízléses, stílusos helyiségeket? Mielőtt kiüttetnéd bármelyik falat, vagy lecserélnéd a konyhaszekrényt, mutatunk néhány ötletet az egészen apró kis konyhától kezdve a nagyobbakig több stílusban, hogy inspirálódhass! Jó nézelődést!

Így csalogasd ki a gyerkőcöt a kertbe!

2020-07-29

Így csalogasd ki a gyerkőcöt a kertbe!

Gyönyörű az idő, de a gyerek nem akar kint játszani a jó levegőn, hanem bent poshad a szobában? Ezzel a módszerrel garantáltan alig tudod majd beparancsolni!

Hangulatos teraszok és erkélyek, amiket imádunk

2020-09-22

Hangulatos teraszok és erkélyek, amiket imádunk

Ma mutatunk néhány ízléses és igazán hangulatos kinti részt, amiből ötletet meríthetsz, legyen akár egy nagyobb teraszod vagy egy kisebb erkélyed. Egy kis kreativitással csodás eredmény érhető el, az alábbi képeket használd bátran inspirációként!


Anyaság Apa Család Érdekességek gyerek Gyereknevelés Kisfiú Kislány Kreatív Praktikák Tanács