notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hogyan válassz alkatodhoz illő ruhát?

hirdetes

Hogyan válassz alkatodhoz illő ruhát?

Fizetett megjelenés

Tanulj meg az alkatodnak megfelelően öltözni, hogy összeállíthasd a tökéletes ruhatárad. A trendek gyorsan változnak, emiatt nem mindig egyértelmű, az adott fazon, szabás nekünk jól áll-e. Hisszük, hogy a divatnak arról is kell szólnia, hogy remekül érezzük magunkat a ruhánkban, és persze a bőrünkben is. Összeállítottunk egy praktikus útmutatót, amely segít megtanulni, hogyan öltözz fel az alkatodnak megfelelően, akár az aktuális trendekből válogatsz, akár a gardróbod régi darabjaiból. Csodás ruhák az answear.hu weboldalon érhetők el. u

Hogyan válassz alkatodhoz illő ruhát?

Milyen a testalkatod?

A vállaid, mellkasod, derekad és csípőd körméretének arányai alapján öt nagy testalkat típust különböztetünk meg: alma, körte, homokóra, fordított háromszög, téglalap.

  • Ha gömbölyded vagy, és nincs derekad, akkor valószínűleg alma alkatú vagy.
  • Ha a csípőd szélesebb, mint a vállad, akkor körte alkatú vagy.
  • Ha a vállad és a csípőd nagyjából azonos körméretű, és karcsú derekad van mellé, akkor a homokóra alkatúak csoportját erősíted.
  • Ha a vállaid szélesebbek a csípődnél, akkor valószínűleg fordított háromszög alkatod van.
  • Ha a vállaid, mellkasod, derekad és csípőd mérete nagyjából azonos, és egyenes a testfelépítésed, akkor téglalap alkatod van.

Az answear.hu oldalon minden testalkat megtalálhatja a tökéletes ruhát.


Mi áll jól a fordított háromszög alkatúaknak?

Ha ilyen alkattal rendelkezel, kerüld a csónaknyakú és az ejtett vállú ruhákat, magas nyakú topokat, nagy gallérokat és a nagyméretű mintákat. Ehelyett olyan ruhadarabokat válassz, amelyek kiemelik az alsótestedet, például egy A-vonalú szoknya vagy egy trapéznadrág. Farmernadrágból a boyfriend fazon áll legjobban ezen az alkaton. 

hirdetes


Mi áll jól a téglalap alkatúaknak? 

Ennél a testalkatnál az a cél, hogy a derék illúzióját megteremtsük. Ha ilyen az alkatod, segítségül hívhatod az öveket, a magas derekú nadrágokat és a megkötős kabátokat. Került az egyenes szabású ruhákat. A lágyabb szövetek jól működnek, a derékra vonzzák a tekintetet. Farmerből középmagas fazont válassz, ami kiemeli a derekad, és dobd fel egy csinos övvel.

Mi áll jól a körte alkatúaknak?

Amennyiben te is a körte alkatúak táborába tartozol, akkor az a cél, hogy a felsőtestedet hangsúlyozd. Ezt úgy érheted el legkönnyebben, ha színes, mintás felsőket választasz. A túl hosszú és túl rövid felsőket kerüld el. Ha méginkább hangsúlyozni szeretnéd a felsőtested, a szivacsbetétes és push up melltartók segítenek ebben. Nadrágból és szoknyából sötétebbet válassz, ez kisebbnek láttatja az alsótested.

hirdetes

Mi áll jól a homokóra alkatúaknak?

Ennél a testalkatnál a derekad akarod hangsúlyozni, hiszen ez a tested legkarcsúbb része. Kerüld el az alaktalan, buggyos szabású ruhákat.

Nadrágból válassz valamilyen zseb nélküli változatot. Az empire szabású ruhák csodálatosan állnak ezen az alkaton.

Mi áll jól az alma alkatúaknak?

Sajnos az alma alkatúaknak nincs könnyű dolga a ruhavásárláskor, és sokan még mindig abban a hibás vélekedésben élnek, hogy túlméretezett felsőkkel kell takargatniuk a nagyobb méretű pocakot. A felsőknek és kabátoknak a szabása legyen egyszerű. Ne legyen hangsúlyos a váll, és ne legyen túldíszített a felsőrész. Egy kicsit lazább blúz és ceruzaszoknya például remek választás. Farmerból az egyenes szabású darabokat keresd, ezek kihangsúlyozzák fantasztikus lábaidat. Felsőből válassz olyat, ami nem tapad a testedre.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes