Ezeket a dolgokat egy hölgy és egy úriember sohasem tennék meg!

Amit egy hölgy és egy úriember sohasem csinál

helloladies.hu
hirdetes

Szomorú, lassú jelenségnek lehetünk szemtanúi nap mint nap, akármerre nézünk: az úriemberek és hölgyek kultúrája haldoklófélben van. Valamiért feledésbe szorultak azok az értékek, amelyek valaha erényesnek számítottak. Most nem arról lesz szó, hogy hogyan illene viselkedniük azoknak, akik úriembernek vagy éppen hölgynek tartják magukat, mindinkább arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy mi az, amit az ilyen emberek sosem engednének meg maguknak.

Ezeket a dolgokat egy hölgy és egy úriember sohasem tennék meg!

Sznobság


Nem attól lesz előkelő az ember, ha arrogáns, vagy nagyképű. Ne emeld fel az orrod csak azért, mert mások másképpen viselkednek, vagy éppen más életstílust választottak (esetleg abba kényszerültek).

 

Becstelenség


Egy úr vagy egy hölgy sosem hazudik, csal, lop, vagy szeg meg egy ígéretet. Mielőtt bármit is cselekednél, gondolkodj el a lehetséges következményeken, és ne ígérj olyat, amit képtelen vagy betartani.


 
Hiúság


Ne tölts túl sok időt a tükör előtt – a világon sokkal több érdekesebb dolgot is találhatsz saját öltözéked vagy sminked nézegetésénél.

 

Túlzott önkényeztetés


Legyen szó akár az alkoholról, vagy bármilyen más „bűnről”, semmilyen esetben nem érdemes túlzásokba esni. Az ilyen szokások egyébként sem számítanak egészségesnek. Egy úr vagy hölgy életmódja a szerénységről szól. Különösen társaságban nagyon fontos odafigyelni erre.

hirdetes


 
Büszkeség


Egy úr vagy hölgy sosem túl büszke, hogy bocsánatot kérjen rossztetteiért. A személyes fejlődéshez nagyon fontos belátni hibáidat, és sose feledkezz meg róla, hogy néha mindenki melléfog. Ugyan ez a helyzet, ha mások hibáiról van szó – legtöbbször helytálló új esélyt adni valakinek (habár ez sok mindentől függhet).


Felelőtlen viselkedés


Remélhetőleg erre kevesek figyelmét kell külön felhívni, mégis úgy tűnik, hogy egyre kevesebben hagyják maguk mögött a józan eszüket. Ne vegyél részt semmi olyanban, amivel mások testi épségét veszélyeztetheted. A bátorság nem feltétlenül kell, hogy óvatlansággal járjon – tudd, hogy mi a különbség a kettő között.


 
Rágalmazás és visszabeszélés


Ez a szokás ízléstelen és rosszindulatú is egyben, és nincs helye egy kifinomult társaságban. Ha valakivel problémád van, azt vele beszéd meg, de másokat ne vonj bele.

hirdetes


 
Trágár beszéd


Ha már a szóbeli dolgoknál tartunk – a trágár, obszcén kifejezéseknek nincs helyük egy úriember vagy hölgy szótárában. Elég intelligens vagy ahhoz, hogy sokkal tapintatosabban fejezd ki magad, még ha frusztrál is valami. Ha nem kerülhető meg a dolog, akkor legalább figyelj oda rá, hogy ki hallja.


 
Erőszak


Talán magától értetődő, de többek között az különbözteti meg az embereket az állatoktól, hogy képesek vagyunk visszafogni magunkat a fizikai konfrontációtól.


 
Modortalanság


Itt olyan hétköznapi dolgokról van szó, mint az ajtó kinyitása mások előtt, az ülőhely átadása a buszon, és egyéb maguktól értetődő dolgok. Ha valakinek egy ilyen aprósággal kellemesebbé teheted a napját, akkor megéri!


 


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

Az erős nők megrémisztik a férfiakat

2019-06-24

Az erős nők megrémisztik a férfiakat

Mitől lesz egy nő erős? Egyéb tényezők mellett a küzdelem, tapasztalat és önzetlenség nagy szerepet játszik abban, hogy valaki megerősödjön. Egy erős nő bírja a fájdalmat, túljut a szívszaggató élményeken, és képes megbocsátani. Egy erős nő megjárta már a mély és veszélyes vizeket és addig tartotta bent a lélegzetét, amíg csak lehetséges. Ez a fajt

Ha rossz a házasság, az a gyereket is tönkreteszi

2019-06-18

Ha rossz a házasság, az a gyereket is tönkreteszi

Valld be őszintén: Szinte állandóan veszekedtek a házastársaddal? Azon kapod magad, hogy ki akarsz szállni, de rájössz, hogy túl nehéz lenne, ezért inkább maradsz? Sajnos ezek nagyon is gyakori helyzetek. Sok ember, akinek boldogtalan a házassága a gyerekek miatt próbál meg együtt maradni, mert ezt érzik a legjobb megoldásnak. Azt gondolják, a gyer

5 fontos kérdés, amire válaszolnotok  kell, mielőtt összeköltöztök

2019-06-13

5 fontos kérdés, amire válaszolnotok kell, mielőtt összeköltöztök

Megvolt az első csók, az első együtt töltött éjszaka, és elég időt töltöttetek már együtt, hogy úgy érezzétek, itt az ideje a következő szintre emelnetek a kapcsolatotokat – összeköltöztök.

10 jel, hogy túl régóta vagy szingli

2019-06-11

10 jel, hogy túl régóta vagy szingli

Összeszedtük azt a 10 leggyakoribb tényt, ami azt bizonyítja, hogy túl régóta vagy egyedül! Talán éppen most van itt az ideje, hogy újra randizni kezdj!

Ezekkel a tippekkel könnyedén csökkentheted az esküvőd költségeit!

2019-01-22

Ezekkel a tippekkel könnyedén csökkentheted az esküvőd költségeit!

Egy esküvő rengeteg költséggel, kiadással jár, amiből könnyedén le tudsz faragni, ha néhány dologra odafigyelsz. Adunk néhány ötletet, amivel könnyedén csökkentheted az esküvőd költségeit!

Miért nem érdemes eltitkolni kapcsolatodat

2019-05-29

Miért nem érdemes eltitkolni kapcsolatodat

Nincs igazán jó ok egy kapcsolat eltitkolására. A szerelem akkor a legerősebb, amikor két ember családjaik, barátaik társaságában és más helyzetekben is együtt lehetnek. Persze az ilyen helyzetek mindig kérdezősködéssel kezdődnek, amit aztán némi könnyed viccelődés követ, majd a hír terjedése a szélesebb körökbe.

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
130 662
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
2 368 068
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 115

Átlagos értékelés: 5.0