notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezeket a dolgokat egy hölgy és egy úriember sohasem tennék meg!

Amit egy hölgy és egy úriember sohasem csinál

helloladies.hu
hirdetes

Szomorú, lassú jelenségnek lehetünk szemtanúi nap mint nap, akármerre nézünk: az úriemberek és hölgyek kultúrája haldoklófélben van. Valamiért feledésbe szorultak azok az értékek, amelyek valaha erényesnek számítottak. Most nem arról lesz szó, hogy hogyan illene viselkedniük azoknak, akik úriembernek vagy éppen hölgynek tartják magukat, mindinkább arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy mi az, amit az ilyen emberek sosem engednének meg maguknak.

Ezeket a dolgokat egy hölgy és egy úriember sohasem tennék meg!

Sznobság


Nem attól lesz előkelő az ember, ha arrogáns, vagy nagyképű. Ne emeld fel az orrod csak azért, mert mások másképpen viselkednek, vagy éppen más életstílust választottak (esetleg abba kényszerültek).

 

Becstelenség


Egy úr vagy egy hölgy sosem hazudik, csal, lop, vagy szeg meg egy ígéretet. Mielőtt bármit is cselekednél, gondolkodj el a lehetséges következményeken, és ne ígérj olyat, amit képtelen vagy betartani.


 
Hiúság


Ne tölts túl sok időt a tükör előtt – a világon sokkal több érdekesebb dolgot is találhatsz saját öltözéked vagy sminked nézegetésénél.

 

Túlzott önkényeztetés


Legyen szó akár az alkoholról, vagy bármilyen más „bűnről”, semmilyen esetben nem érdemes túlzásokba esni. Az ilyen szokások egyébként sem számítanak egészségesnek. Egy úr vagy hölgy életmódja a szerénységről szól. Különösen társaságban nagyon fontos odafigyelni erre.

hirdetes


 
Büszkeség


Egy úr vagy hölgy sosem túl büszke, hogy bocsánatot kérjen rossztetteiért. A személyes fejlődéshez nagyon fontos belátni hibáidat, és sose feledkezz meg róla, hogy néha mindenki melléfog. Ugyan ez a helyzet, ha mások hibáiról van szó – legtöbbször helytálló új esélyt adni valakinek (habár ez sok mindentől függhet).


Felelőtlen viselkedés


Remélhetőleg erre kevesek figyelmét kell külön felhívni, mégis úgy tűnik, hogy egyre kevesebben hagyják maguk mögött a józan eszüket. Ne vegyél részt semmi olyanban, amivel mások testi épségét veszélyeztetheted. A bátorság nem feltétlenül kell, hogy óvatlansággal járjon – tudd, hogy mi a különbség a kettő között.


 
Rágalmazás és visszabeszélés


Ez a szokás ízléstelen és rosszindulatú is egyben, és nincs helye egy kifinomult társaságban. Ha valakivel problémád van, azt vele beszéd meg, de másokat ne vonj bele.

hirdetes


 
Trágár beszéd


Ha már a szóbeli dolgoknál tartunk – a trágár, obszcén kifejezéseknek nincs helyük egy úriember vagy hölgy szótárában. Elég intelligens vagy ahhoz, hogy sokkal tapintatosabban fejezd ki magad, még ha frusztrál is valami. Ha nem kerülhető meg a dolog, akkor legalább figyelj oda rá, hogy ki hallja.


 
Erőszak


Talán magától értetődő, de többek között az különbözteti meg az embereket az állatoktól, hogy képesek vagyunk visszafogni magunkat a fizikai konfrontációtól.


 
Modortalanság


Itt olyan hétköznapi dolgokról van szó, mint az ajtó kinyitása mások előtt, az ülőhely átadása a buszon, és egyéb maguktól értetődő dolgok. Ha valakinek egy ilyen aprósággal kellemesebbé teheted a napját, akkor megéri!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Összetört az álom: Szerelem első látásra nem létezik

2019-09-16

Összetört az álom: Szerelem első látásra nem létezik

A szerelem első látásra egy nagyon népszerű romantikus kifejezés. Lehet, hogy néhányan megkérdezték már tőled, hiszel-e benne, és a romantikus vígjátékok forgatókönyvírói ugyanolyan lelkesedéssel járják körbe a témát időről-időre, de szkeptikusként azért vannak kétségeink ezzel kapcsolatban. Rómát sem egy nap alatt építették fel, és egy erős, szere

Ilyen hatással van a testedre fizikailag a szakítás

2019-09-10

Ilyen hatással van a testedre fizikailag a szakítás

Egy romantikus kapcsolat vége a test és az agy számára is nagyon stresszes. A fájdalom egészen mélyre hatol, és lehet, hogy úgy érzed, soha többé nem leszel képes szeretni, de ezek csak az érzelmi tünetei a szakításnak. Csak nagyon kevés ember gondolna úgy egy szakításra, mint pozitív tapasztalatra, hacsak nem ők azok, akik meghozták ezt a döntést.

A bologtalan gyerekkor hatása kapcsolatainkra

2019-09-09

A bologtalan gyerekkor hatása kapcsolatainkra

Szüleink szeretete természetes kellene hogy legyen, és hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy minden szülő szereti a gyerekét, tudja hogyan mutassa ezt ki, és tudja mi kell a gyerekének. Ez azt feltételezi, hogy minden szülő megfontolt, felelősségteljes felnőtté vált, mindenféle múltbeli érzelmi probléma nélkül, ami hatással lenne rá. Sajnos, nem ez a

Nem kötelezi el magát melletted? Hagyd ott!

2019-09-03

Nem kötelezi el magát melletted? Hagyd ott!

Nagyon szuper kilépni a randizás világába, megbocsátani azoknak, akik átvertek és megpróbálni működtetni a dolgokat azzal a makacs sráccal, akin úgy tűnik egyszerűen nem tudsz túljutni. De ha már mindent megtettél, mégsem változik semmi, csak a továbblépés marad az egyetlen opció. itt van, miért jött el az ideje, hogy elengedd azt a srácot, aki nin

Így maradjon meg köztetek a kötődés, még ha nehéz időszakon mentek is át

2019-09-03

Így maradjon meg köztetek a kötődés, még ha nehéz időszakon mentek is át

Ha te, vagy a partnered nehéz időszakon mentek keresztül, nehéz fenntartani a szeretetet és a kötődést, amikor szembe kell néznünk a mindennapi problémákkal, stresszel, és a gondolataink mindig máshol járnak, vagy ha az élet egyszerűen csak összekuszálódott körülöttünk. Mégis, akár eredjen a probléma a kapcsolatból, akár külső oka legyen, lehetsége

Ilyen hatással van a szerelmi életedre, ha zárkózott vagy

2019-09-02

Ilyen hatással van a szerelmi életedre, ha zárkózott vagy

Zárkózottnak lenni azt jelenti, hogy néha másokkal lenni megterhelő számunkra, és szükségünk van egyedül töltött időre is, de nem feltétlenül vagyunk szégyellősek. Lehet, hogy nem szeretünk annyira kimozdulni, mint az extrovertált személyiségű emberek, de mi is élvezzük mások társaságát, csupán magunkra és a gondolatainkra is szeretünk időt szánni.

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
222 770
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
3 344 178
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 115

Átlagos értékelés: 5.0