Így hozd rendbe unalmas kapcsolatodat

5 tipp, amivel rendbe hozhatod a zátonyra futott kapcsolatodat!

helloladies.hu
hirdetes

A kapcsolatokat nagyon nehéz mindig a maximumon tartani. Sok energia, és odafigyelés kell, hogy hosszútávon is kitartsatok egymás mellett. Azonban mindig vannak hullámvölgyek, amikből van, hogy nagyon nehéz kijönni. Ha a kapcsolatod hullámvölgyben van éppen, megmutatjuk, hogyan tudsz kijönni belőle néhány egyszerű tipp segítségével.

5 tipp, hogy rendbe hozd haldokló párkapcsolatodat

A kapcsolatok, főleg ha már régóta együtt vannak, sajnos tartogatnak kihívásokat. A zátonyra futott kapcsolatok többség még akár megmenthető is lehetne, csak néhány dolgot kell hozzá betartanotok, de sajnos azt is be kell látni, ha már annyira eltávolodtatok, és annyi a probléma, hogy a kapcsolat megmenthetetlen. Ha feltétel nélkül szeretitek egymást, és még mindig úgy gondolod a hosszú idő elteltével is, hogy a párod az igazi, akkor van értelme tenni azért, hogy megmentsd. A hosszabb ideje tartó kapcsolatokban, is mint az élet minden más terültén is vannak hullámvölgyek. Nagyon igaz rá, hogy egyszer fent, és egyszer lent.


Manapság sajnos elterjedt, hogy csak a jóban vannak együtt, és támogatják egymást a párok, pedig a hullámvölgyekben is tenni kéne azért, hogy minél előbb rendbe jöjjön a kapcsolat, és újra élvezhessétek a jó dolgokat. Ha még mindig él a szeretet a párod iránt a szívedben, és valóban úgy gondolod, hogy meg szeretnéd menteni a zátonyra futott kapcsolatodat, akkor olvass tovább. Tippjeink segítségével könnyedén helyre tudod hozni a zátonyra futott kapcsolatodat, csak legyél kitartó, és kreatív. Minden kapcsolat két emberen múlik, ezért ha a rossz irányba tartotok azt is csak ketten együtt tudjátok helyrehozni, de sokat tehetsz azért, hogy párod is úgy gondolja majd, hogy van értelme küzdeni még ezért a szerelemért.

 

1. Ismerd fel, ha baj van


Az első lépé, hogy vedd észre a jeleket. Ha baj van, azt nem fogjátok egyből kimondani, ezért sokan hajlamosak elhesegeteni a jeleket, már pedig mindig vannak jelek. Ha úgy érzed, rossz irányba tartotok, és ha így folytatjátok szakítás lesz a vége, akkor jó irányban jársz. Sokan ott rontják el, hogy hagyják, hogy csak úgy történjenek a dolgok, pedig nagyon sok befolyásod lehet a jövő alakulására. Egy kapcsolatban, mindig oda kell figyelnetek egymásra, és kompromisszumokat kell kötnetek, azonban ha azt látod, rossz irányba tartotok, jó tesz h sokkal jobban odafigyeltek egymásra. Az kapcsolatok alapja a kompromisszum, és a figyelem, ha ez nincs, meg és már nem tudod meg adni a párodnak, akkor sajnos már nem sok esélyetek van.

hirdetes

 

 

 

2. Figyelj jobban oda a párodra


A kapcsolatok többsége azért kerül legtöbbször válságba, mert eltűnik a figyelem, ami pedig az egész együttélés alapja. A szürke hétköznapokban, és az egyre jobban karrierista világban sajnos egyre kevesebbet tudunk odafigyelni olyan nagyon fontos dolgokra, mint a szerelmünk. Így szépen lassan már csak lakótársak lesztek, ami nem túl jó rátok nézve, és minél jobba eltávolodtok annál nehezebb helyrehozni. Ha teheted, ez legyen az első lépés. Több odafigyelés.


Amikor hazajön, kérdezd meg, hogy milyen napja volt, és ne csak úgy alibiből, hanem tényleg érdeklődéssel hallgasd végig. Hidd el ez nagyon jól fog esni neki, és beindul valami újra a kapcsolatotokban, ami nagyon fontos. Ezután avasd be te is az éltedbe, a döntéseidbe, így végre már nem csak lakótársak lesztek. Fontos, hogy időnként tartsatok nagy beszélgetéseket, akár hetente többször is, mert ezzel közelebb kerülhettek egymáshoz, és a kapcsolatotok is szorosabb lehet tőle majd. Fontos, hogy nem egyik pillanatról a másikra fog megtörténni a változás, ezért legyél kitartó, de ne aggódj, ha ezt megteszed érte, akkor tapintható lesz a változás idővel a kapcsolatokban.

 

 

3. Apró kedvességek a mindennapokban


Ha már hosszabb ideje vagytok együtt, akkor valószínűleg nálatok is előfordult már, hogy elfelejtettétek az apró meglepetéseket. Én úgy tartom, hogy az ünnepeinket mi magunk kell, hogy megteremtsük, melyek azért fontosak nagyon az életünkbe, mert ha tartunk ünnepeket, akkor az év 365 napja nem lesz pontosan ugyan olyan. Az ünnepek teszik színessé az életünket, és a kapcsolatokat is, amit nem teljesen szó szerint kell érteni, csak az elvet kell átvenni.

hirdetes


Egy kis figyelmesség mindenkinek jól esik, így ha bele gondolsz neked is, főleg ha személyre szóló. Dobd fel a kapcsolatodat, és a szürke mindennapokat, egy kis aprósággal, ami nagyjából bármi lehet. Egy jól megszervezett esti kis vacsora, vagy egy virág, de a kedvenc csokija is tökéletes választás. A meglepetés, és az ilyen szintű odafigyelés nem pénz kérdése. Viszont nagyon jól fog esni a kedvesednek, hogy figyeltél rá, és időt szántál arra, hogy egy kis aprósággal meglepd, és hidd el az emiatt felszabaduló boldogsághormonok, a kapcsolatotoknak is jót fog tenni.

 

 

4. Sok kommunikáció


A kapcsolatokat leginkább a kommunikáció hiánya öli meg, főleg hosszú távon. Az elfojtott problémák, és a meg nem beszél, konfliktusok miatt szépen lassan el kezd hanyatlani a kapcsolat. Egyre jobban eltávolodtok egymástól, míg végül már annyira nagy lesz bennetek a harag a másik fél iránt, hogy már eljuttok odáig, amikor már lehetetlen megbeszélni a dolgokat. Ezért mindig kommunikálj.


Ne hagyd a problémákat megbeszéletlenül. Mindenre próbáljatok meg közösen megoldást találni, mert ha szeretitek egymást ezek a kompromisszumok, nem fog gondot jelenteni. A sok beszélgetéstől ráadásul mindketten úgy fogjátok érezni, hogy megbecsülnek titeket ebben a kapcsolatban, így sokkal szorosabb lehet köztetek a viszony. Ne kövesd el azt a hibát, hogy nem szólsz, ha valami nem tetszik, vagy magadban tartod, ha megbántanak. Ezzel csak a saját életedet keseríted meg, hosszú távon pedig a szerelmeteket is.

 

5. Intimitás


Nagyon sokszor tapasztaljuk a zátonyra futott kapcsolatoknál, hogy az egész az intimitás elhalásával, hiányával kezdődött. Az intimitás nagyon fontos mindkettő fél számára, hiszen ez éltet minket, és ha ez hiányzik a kapcsolatotokból, akkor sajnos sokszor kacsintanak félre az emberek, ami a szerelmetek végéhez vezet. Ne engedd, hogy az intimitás eltűnjön, ami nem is olyan nehéz, mint gondolnád. A szép, dicsérő, és elismerő szavak sokat segíthetnek az intimitás megtartásában. Itt isa lényeg a figyelem, az hogy a másik érezze, hogy figyelsz rá. Ezen kívül sokszor eltűnnek az esti összebújások, az apró szeretetből adott puszik, amik nem nagy dolgok, ezért érdemes nem leszokni róluk az idő múlásával.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

Az erős nők megrémisztik a férfiakat

2019-06-24

Az erős nők megrémisztik a férfiakat

Mitől lesz egy nő erős? Egyéb tényezők mellett a küzdelem, tapasztalat és önzetlenség nagy szerepet játszik abban, hogy valaki megerősödjön. Egy erős nő bírja a fájdalmat, túljut a szívszaggató élményeken, és képes megbocsátani. Egy erős nő megjárta már a mély és veszélyes vizeket és addig tartotta bent a lélegzetét, amíg csak lehetséges. Ez a fajt

Ha rossz a házasság, az a gyereket is tönkreteszi

2019-06-18

Ha rossz a házasság, az a gyereket is tönkreteszi

Valld be őszintén: Szinte állandóan veszekedtek a házastársaddal? Azon kapod magad, hogy ki akarsz szállni, de rájössz, hogy túl nehéz lenne, ezért inkább maradsz? Sajnos ezek nagyon is gyakori helyzetek. Sok ember, akinek boldogtalan a házassága a gyerekek miatt próbál meg együtt maradni, mert ezt érzik a legjobb megoldásnak. Azt gondolják, a gyer

5 fontos kérdés, amire válaszolnotok  kell, mielőtt összeköltöztök

2019-06-13

5 fontos kérdés, amire válaszolnotok kell, mielőtt összeköltöztök

Megvolt az első csók, az első együtt töltött éjszaka, és elég időt töltöttetek már együtt, hogy úgy érezzétek, itt az ideje a következő szintre emelnetek a kapcsolatotokat – összeköltöztök.

10 jel, hogy túl régóta vagy szingli

2019-06-11

10 jel, hogy túl régóta vagy szingli

Összeszedtük azt a 10 leggyakoribb tényt, ami azt bizonyítja, hogy túl régóta vagy egyedül! Talán éppen most van itt az ideje, hogy újra randizni kezdj!

Ezekkel a tippekkel könnyedén csökkentheted az esküvőd költségeit!

2019-01-22

Ezekkel a tippekkel könnyedén csökkentheted az esküvőd költségeit!

Egy esküvő rengeteg költséggel, kiadással jár, amiből könnyedén le tudsz faragni, ha néhány dologra odafigyelsz. Adunk néhány ötletet, amivel könnyedén csökkentheted az esküvőd költségeit!

Miért nem érdemes eltitkolni kapcsolatodat

2019-05-29

Miért nem érdemes eltitkolni kapcsolatodat

Nincs igazán jó ok egy kapcsolat eltitkolására. A szerelem akkor a legerősebb, amikor két ember családjaik, barátaik társaságában és más helyzetekben is együtt lehetnek. Persze az ilyen helyzetek mindig kérdezősködéssel kezdődnek, amit aztán némi könnyed viccelődés követ, majd a hír terjedése a szélesebb körökbe.

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
130 662
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
2 368 068
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 234

Átlagos értékelés: 4.8