notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Így csalogasd ki a gyerkőcöt a kertbe!

hirdetes

Így csalogasd ki a gyerkőcöt a kertbe!

Puskás Rékka

Az utóbbi években egyre jellemzőbb, hogy a gyerekek a szabadidejükben otthon leginkább csak valamilyen gép (televízió, számítógép, laptop, tablet, stb.) előtt ülnek naphosszat, hiába szól rájuk a szülő, hogy menjenek ki a kertbe játszani. Nincs kedvük, sok szülő pedig csak puffog, hogy bezzeg, amikor ő volt gyerek, ők miket játszottak kint. Először is, mert nem voltak még ilyen eszközök, másodszor, ezzel a hozzáállással biztosan nem ér célt. Ehelyett inkább azt kell elérni, hogy a gyerkőc maga akarjon kimenni.

Csalogasd ki a gyereket a kertbe!

Szabályozni kell az eszközhasználatot

Méghozzá következetesen, ami nem azt jelenti, hogy – bár eddig szabadon és korlátlanul a kezében lehetett – most hirtelen el kell venni tőle a tabletet, vagy telefont, ami épp a kezében van. Már a legeslegelejétől kezdve, kisbaba korában szabályozni kell, például csak este 6 és 7 között nézhet mesét, vagy csak délutáni elalvás előtt lehet játszani a telefonnal, ugyanis, ha eleve úgy szokja meg, hogy van egy kijelölt időintervallum, amikor bámulhatja a képernyőt, akkor nem fog sem értetlenkedni, sem cirkuszolni, ha nem telhet azzal a napja, hogy bent ül a TV előtt.

És igen, következetes szülőnek lenni bizony piszkosul nehéz, gyakran pedig nem egy hálás szerep, de a gyereknek épp erre a következetességre van szüksége ahhoz, hogy megtanulja a szabályokat, és hogy nem teheti mindig azt, amit csak akar. Akik mindent engednek, azoknak a gyerekei azt fogják leszűrni, hogy bármit megtehetnek következmények nélkül, és hogy nekik ez tulajdonképpen jár, ennélfogva nagyon akaratosak lesznek. Ami kicsi korban még csak-csak aranyos (de inkább nem az), viszont nagyobb korában már komoly problémái lehetnek ebből, és akkor már sokkal nehezebb lesz beépíteni a személyiségébe az általános normákat.

hirdetes

Az újdonság varázsa

Sok gyerek azért sem akar kint játszani, mert már nagyon unják az ottani játékokat, vagy már nem jelentenek nekik kihívást. Ez a probléma áthidalható viszonylag könnyen, például egy új kerti játék beszerzésével. Persze nem kell ezt minden héten megtenni, de hébe-hóba azért igen, hiszen a gyerekek nőnek, változnak, idővel más érdekli őket, más dolgokat élveznek. Jó ötlet lehet a trambulin vásárlás, hiszen, ha van egy nagy tesó, szülői felügyelet mellett már a 2-3 éves is szórakozhat rajta. Különböző méretekben kapható, ezért olyat is lehet választani, amin a nagytestű kamasz, vagy épp a lélekben örök gyerek apuka is kedvére ugrálhat.

Jó minőségű trambulin beszerzése végett a tacticsport.hu oldalon érdemes körülnézni, itt, mert a meglehetősen széles választékban könnyű megtalálni azt a darabot, ami vidámsággal tölti meg a kertet. A trambulinon ugrálásnak több, élettanilag pozitív hatása is van. Átmozgatja az izmokat, miközben rengeteg friss oxigén tódul a tüdőbe, ezáltal az agyba is. Kevésbé terheli az ízületeket, mintha betonon ugrálnának, vagy futnának, ráadásul a trambulin egyhelyben van, így könnyű szemmel tartani. Nem utolsó sorban pedig jól kifárasztja a lurkókat, akik képesek akár órákat is elugrálni, utána pedig jó gyorsan elaludni.

hirdetes

Trambulin vásárlás a gyerekek kedvéért

 

Ne legyen egyedül

Sokszor azért sem szeretnek az udvaron lenni a gyerekek, mert nem igazán van kivel játszaniuk. Persze lehet, hogy a szülők, vagy a nagytesó ott van, de olyan barátja, aki hasonló korban van, nincs. Ezért érdemes lehet elgondolkodni azon, hogyha van egy barátja, akkor gyakran áthívni, például azzal a kikötéssel, hogy „Áthívjuk a barátodat, de kint játszatok a jó levegőn!”. Így a kertben játszható játékok száma megugrik, ráadásul olyan társat kap, akivel egy szinten vannak. Így élvezhetővé válik a fogócska, bújócska, akár szerepjáték, és így a gyerekekben a játék örömének emléke marad meg, amitől sokkal boldogabb gyerekek lesznek.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Sportol a család! – 5 tipp hogyan sportolhattok együtt a gyerekekkel

2022-05-17

Sportol a család! – 5 tipp hogyan sportolhattok együtt a gyerekekkel

Megérkezett a jó idő és hamarosan itt a nyári szünet is, így a gyerekek sokkal több időt igényelnek majd az együttlétre. Így sportoljunk együtt a gyerekekkel!

Legjobb 5 szabadtéri játékötlet, amit minden gyerek imádni fog!

2022-06-17

Legjobb 5 szabadtéri játékötlet, amit minden gyerek imádni fog!

Egyre több kütyü jelenik meg a piacon, amely elöl egy kész rémálom elrángatni a gyerekeket, azonban most összegyűjtöttünk 5 szabadtéri játékot, amit imádnak

A korai fogszabályzás 5 legnagyobb előnye- ezt minden szülőnek tudnia kellene

2021-11-22

A korai fogszabályzás 5 legnagyobb előnye- ezt minden szülőnek tudnia kellene

Sok gyerekkori probléma megoldására fiatal korban sokkal egyszerűbb és hatásosabb, így van ez a fogakkal is. Nézzük milyen előnyökkel jár a korai fogszabályzás!

Ha egyke vagy, biztosan rád is mondták már ezeket a dolgokat...

2020-09-21

Ha egyke vagy, biztosan rád is mondták már ezeket a dolgokat...

Sok ember azt gondolja, hogy az egyedüli gyerekek önzőek, elkényeztetettek és sok sztereotípia él velük kapcsolatban. Azt pedig pontosan tudják azok, akik így nőttek fel, hogy ezeket egyáltalán nem olyan könnyű megdönteni, lássuk tehát, milyen gyakori félreértések van velük kapcsolatban.

Jacuzzi, minden amire szükséged van!

2021-02-11

Jacuzzi, minden amire szükséged van!

Legyen luxus az otthoni pihenésed.Ha van otthon egy jacuzzid, és van otthon egy szaunád akkor mindened meg van amire szükséged lehet a tökéletes kikapcsolódáshoz.

Ennél cukibbat már elképzelni sem lehet: Így nevet Hajdú Péter tündéri kisbabája

2022-11-29

Ennél cukibbat már elképzelni sem lehet: Így nevet Hajdú Péter tündéri...

Hajdú Péter videóját nekünk többször is meg kellett néznünk, mert ez a tündéri babkacaj szinte teljesen elvarázsolt minket! Biztosan a te napodat is feldobja!