notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Így rendezd be a tökéletes feng shui hálószobát

hirdetes

Így rendezd be a tökéletes feng shui hálószobát

helloladies.hu

Egy feng shui szerint berendezett otthon békés és kiegyensúlyozott, és pozitív energiával tölti fel az embert. A hálószobában a feng shui biztosítja, hogy minden éjszakád békésebb legyen, és reggel egy kellemesebb alvásból ébredhess fel.

Így rendezd be a tökéletes feng shui hálószobát

Habár valóban Kínából származik, és hosszú története van, a közhiedelemmel ellenétben a feng shui nem egy ősi lakberendezési koncepció, és nem kapcsolódik egyetlen valláshoz sem. A szavak jelentése valójában „szél víz”.

P.K. Odle, az Amerikai Feng Shui Intézet vezérigazgatója és feng shui tanácsadó szerint „Akárcsak a gravitáció, a feng shui befolyásai minden ember alkotta és természetes környezetben léteznek és kihatnak azokra. Hiszed vagy sem, a te mindennapjaidra is hatással vannak”.

A feng shui nem egy tevékenység, hanem egy olyan dolog, ami mindenütt ott van, mindent átjár, és oly módon befolyásolja a dolgokat, hogy azt nem is gondolnád. Odle szerint minden épületnek saját feng shui energia alaprajza van, ahogyan minden embernek saját DNS szekvenciája is.

A feng shui, mint művészet és tudomány


A feng shui egyrészt művészet, másrészt pedig az akupunktúra testvértudományának tekinthető. Mindkét tudomány évszázadok óta működik, és a Ji Csing című könyvön alapulnak, amely szerint minden energiából áll. A kínai nyelvben a „qi” az univerzális életerő energiát jelképezi, amely folyamatos változásban van.

Odle szerint a feng shui tudományos oldala a hosszú évszázadok óta tesztelt számítási módszereken alapszik, amelyekkel feltárható egy épület titkos feng shui alaprajza. Ezt az alaprajzot az épület mágneses iránya, és az építésének időpontja is befolyásolja.

„Ezeknek a megismételhető energiakombinációknak megjósolható, az épületben élők életére kiható következményei vannak, mert hosszú ideig vannak kitéve ezeknek. És mint ahogy az életben mindennel így van, egy épületben is megtalálható a támogató és káros energiakombinációk keveréke.”

A feng shui művészeti oldala sokkal inkább az energia áramlását biztosító díszítéssel és a bútorozással kapcsolatos. Egy kiegyensúlyozatlan energiájú szoba kihathat az ember egészségére, kapcsolataira, és pénzügyeire is.

Szóval hogyan biztosíthatod az előnyös energiaáramlást hálószobádban? A következő tippek ebben hivatottak segíteni!

hirdetes

Általános tudnivalók a hálószoba feng shuiáról


Egy feng shui hálószoba kialakítását a bútorok és kiegészítők megfelelő elhelyezése alapozza meg. Minden épületnek egy rácsszerű feng shui alaprajza van, hasonlóképpen egy 3x3-as négyzetrácshoz. A feng shui rácsai szélességben és mélységben is három-három részre osztják a belső tereket.

Ezek a rácsok olyanok, mint holmi láthatatlan gerendák, és problémákat okozhatnak a test azon részeiben, amelyek közvetlenül a gerendák alá kerülnek. A feng shuiban éppen ezért nem ajánlatos olyan hálószobában aludni, ahol a mennyezeti gerendák kilátszanak. Ha nincs más választásod, legalább próbáld úgy rendezni a bútorokat, hogy az ágy úgy helyezkedjen el a gerendák alatt, hogy azok ne „szeljék ketté” a testedet alvás közben.

A jó feng shuihoz az is fontos, hogy a hálószobában rend legyen, mert a rendetlenség gátolja az energiaáramlást, még akkor is, ha a bútorok mind a legjobb helyen vannak.

Az ágy elhelyezése egy feng shui hálószobában


hirdetes
Általánosságban érdemes biztosítani, hogy a fejed egy ajtó- és ablakmentes fal előtt legyen, „vagy legalább egy olyan fal előtt, amin egy zárd ablak van, ami nem huzatos”, mondja Odle. „Ez az elhelyezkedés arra való, hogy csökkentse a Qi energia mozgását az ember feje felett a nyugodtabb alvás érdekében.”

Ez azt jelenti, hogy az ágytámla közvetlenül egy fal mellett kell, hogy legyen, habár a padlószegély miatt óhatatlanul is lesz egy pici rés az ágy és a fal mögött. Ha erre nincs lehetőség, akkor legalább próbáld meg csukva tartani az ajtót, vagy maximum néhány centis résnyire nyitva, amikor lefekszel.

Az sem minde, hogy milyen ágyat választ az ember. Egy teljes fa keret, vagy legalább egy teljesen fa ágytámla a legideálisabb ilyen szempontból, míg a többpaneles ágytámlákat, vagy a beépített polcos ágyakat kerülni kell.

A legjobb feng shui színek a hálószobába


A legjobb színek kiválasztásához Odle azt javasolja, hogy kérd ki egy profi véleményét. Általánosságban érdemes elkerülni az elsődleges színeket – főleg a pirosakat, kékeket, lilákat, és a feketét, ezek ugyanis „komoly problémákat okozhatnak a helység feng shui energiáitól függően”, mondja a szakértő.

Ha éppen át- vagy berendezni készülsz egy hálószobát, akkor keress olyan bútorokat, ágyneműt, és kiegészítőket, amelyek semleges színekkel bírnak. Ha egyszerre csak a szoba egy részét akarod/tudod megváltoztatni, akkor cseréld le az ágyneműdet. Igyekezz olyan színeket keresni, amelyek érdekesek, de nem unalmasak.

Tükrök a hálószobában


A feng shui szerint a hálószobában nincs helye tükröknek. Odle magyarázata szerint a tükrök visszaverik a fényt, ami nagyon aktívvá (jang) teszi a szoba energiáját.

„Ez megnehezíti az elalvást a lámpák leoltása után, mert azt várod, hogy a szoba energiái mozdulatlanabbá váljanak, vagyis jinné.”

A hálószobai tükrök egy másik következménye, hogy születési dátumodtól és nemedtől függően aktiválódhat az úgynevezett „magányos párna” irányod. Ez kihathat a kapcsolatokra, meggátolhatja azok továbbhaladását, és egyedül alvást eredményezhet.

Elemi gyógyírek


Egy feng shui hálószoba kialakításához úgynevezett elemi gyógyírekre is szükséged lesz, amelyek afféle kiegészítőként szolgálnak a szoba többi eleme mellé. Ezek az elemi gyógyírek a következők: valamilyen vizes dísz, növények, a tűz színei (piros), és földből vagy fémből készült tárgyak.

Odle szerint nem az a fontos, hogy egyszerre legyen jelen minden elem a szobában, ugyanis ezek szükséges arányainak megállapításához matematikai számítások kellenek.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Egészség Egészséges életmód Életmód Érdekességek Kreatív Lakberendezés Otthon Tanács