notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Így rendezd be a tökéletes feng shui hálószobát

hirdetes

Így rendezd be a tökéletes feng shui hálószobát

helloladies.hu

Egy feng shui szerint berendezett otthon békés és kiegyensúlyozott, és pozitív energiával tölti fel az embert. A hálószobában a feng shui biztosítja, hogy minden éjszakád békésebb legyen, és reggel egy kellemesebb alvásból ébredhess fel.

Így rendezd be a tökéletes feng shui hálószobát

Habár valóban Kínából származik, és hosszú története van, a közhiedelemmel ellenétben a feng shui nem egy ősi lakberendezési koncepció, és nem kapcsolódik egyetlen valláshoz sem. A szavak jelentése valójában „szél víz”.

P.K. Odle, az Amerikai Feng Shui Intézet vezérigazgatója és feng shui tanácsadó szerint „Akárcsak a gravitáció, a feng shui befolyásai minden ember alkotta és természetes környezetben léteznek és kihatnak azokra. Hiszed vagy sem, a te mindennapjaidra is hatással vannak”.

A feng shui nem egy tevékenység, hanem egy olyan dolog, ami mindenütt ott van, mindent átjár, és oly módon befolyásolja a dolgokat, hogy azt nem is gondolnád. Odle szerint minden épületnek saját feng shui energia alaprajza van, ahogyan minden embernek saját DNS szekvenciája is.

A feng shui, mint művészet és tudomány


A feng shui egyrészt művészet, másrészt pedig az akupunktúra testvértudományának tekinthető. Mindkét tudomány évszázadok óta működik, és a Ji Csing című könyvön alapulnak, amely szerint minden energiából áll. A kínai nyelvben a „qi” az univerzális életerő energiát jelképezi, amely folyamatos változásban van.

Odle szerint a feng shui tudományos oldala a hosszú évszázadok óta tesztelt számítási módszereken alapszik, amelyekkel feltárható egy épület titkos feng shui alaprajza. Ezt az alaprajzot az épület mágneses iránya, és az építésének időpontja is befolyásolja.

„Ezeknek a megismételhető energiakombinációknak megjósolható, az épületben élők életére kiható következményei vannak, mert hosszú ideig vannak kitéve ezeknek. És mint ahogy az életben mindennel így van, egy épületben is megtalálható a támogató és káros energiakombinációk keveréke.”

A feng shui művészeti oldala sokkal inkább az energia áramlását biztosító díszítéssel és a bútorozással kapcsolatos. Egy kiegyensúlyozatlan energiájú szoba kihathat az ember egészségére, kapcsolataira, és pénzügyeire is.

Szóval hogyan biztosíthatod az előnyös energiaáramlást hálószobádban? A következő tippek ebben hivatottak segíteni!

hirdetes

Általános tudnivalók a hálószoba feng shuiáról


Egy feng shui hálószoba kialakítását a bútorok és kiegészítők megfelelő elhelyezése alapozza meg. Minden épületnek egy rácsszerű feng shui alaprajza van, hasonlóképpen egy 3x3-as négyzetrácshoz. A feng shui rácsai szélességben és mélységben is három-három részre osztják a belső tereket.

Ezek a rácsok olyanok, mint holmi láthatatlan gerendák, és problémákat okozhatnak a test azon részeiben, amelyek közvetlenül a gerendák alá kerülnek. A feng shuiban éppen ezért nem ajánlatos olyan hálószobában aludni, ahol a mennyezeti gerendák kilátszanak. Ha nincs más választásod, legalább próbáld úgy rendezni a bútorokat, hogy az ágy úgy helyezkedjen el a gerendák alatt, hogy azok ne „szeljék ketté” a testedet alvás közben.

A jó feng shuihoz az is fontos, hogy a hálószobában rend legyen, mert a rendetlenség gátolja az energiaáramlást, még akkor is, ha a bútorok mind a legjobb helyen vannak.

Az ágy elhelyezése egy feng shui hálószobában


hirdetes
Általánosságban érdemes biztosítani, hogy a fejed egy ajtó- és ablakmentes fal előtt legyen, „vagy legalább egy olyan fal előtt, amin egy zárd ablak van, ami nem huzatos”, mondja Odle. „Ez az elhelyezkedés arra való, hogy csökkentse a Qi energia mozgását az ember feje felett a nyugodtabb alvás érdekében.”

Ez azt jelenti, hogy az ágytámla közvetlenül egy fal mellett kell, hogy legyen, habár a padlószegély miatt óhatatlanul is lesz egy pici rés az ágy és a fal mögött. Ha erre nincs lehetőség, akkor legalább próbáld meg csukva tartani az ajtót, vagy maximum néhány centis résnyire nyitva, amikor lefekszel.

Az sem minde, hogy milyen ágyat választ az ember. Egy teljes fa keret, vagy legalább egy teljesen fa ágytámla a legideálisabb ilyen szempontból, míg a többpaneles ágytámlákat, vagy a beépített polcos ágyakat kerülni kell.

A legjobb feng shui színek a hálószobába


A legjobb színek kiválasztásához Odle azt javasolja, hogy kérd ki egy profi véleményét. Általánosságban érdemes elkerülni az elsődleges színeket – főleg a pirosakat, kékeket, lilákat, és a feketét, ezek ugyanis „komoly problémákat okozhatnak a helység feng shui energiáitól függően”, mondja a szakértő.

Ha éppen át- vagy berendezni készülsz egy hálószobát, akkor keress olyan bútorokat, ágyneműt, és kiegészítőket, amelyek semleges színekkel bírnak. Ha egyszerre csak a szoba egy részét akarod/tudod megváltoztatni, akkor cseréld le az ágyneműdet. Igyekezz olyan színeket keresni, amelyek érdekesek, de nem unalmasak.

Tükrök a hálószobában


A feng shui szerint a hálószobában nincs helye tükröknek. Odle magyarázata szerint a tükrök visszaverik a fényt, ami nagyon aktívvá (jang) teszi a szoba energiáját.

„Ez megnehezíti az elalvást a lámpák leoltása után, mert azt várod, hogy a szoba energiái mozdulatlanabbá váljanak, vagyis jinné.”

A hálószobai tükrök egy másik következménye, hogy születési dátumodtól és nemedtől függően aktiválódhat az úgynevezett „magányos párna” irányod. Ez kihathat a kapcsolatokra, meggátolhatja azok továbbhaladását, és egyedül alvást eredményezhet.

Elemi gyógyírek


Egy feng shui hálószoba kialakításához úgynevezett elemi gyógyírekre is szükséged lesz, amelyek afféle kiegészítőként szolgálnak a szoba többi eleme mellé. Ezek az elemi gyógyírek a következők: valamilyen vizes dísz, növények, a tűz színei (piros), és földből vagy fémből készült tárgyak.

Odle szerint nem az a fontos, hogy egyszerre legyen jelen minden elem a szobában, ugyanis ezek szükséges arányainak megállapításához matematikai számítások kellenek.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Házi praktikák ízületi gyulladás és fájdalmak kezelésére

2020-09-22

Házi praktikák ízületi gyulladás és fájdalmak kezelésére

Az ízületi gyulladás, illetve fájdalmak nagyon sok embert érintenek és az orvostudomány egyelőre sajnos csak fájdalomcsillapítókkal tud ellene harcolni. Habár ezek működnek, nyilván nem megoldás és hosszútávon sok mellékhatásuk lehet. Az otthoni gyógymódok, valamint a mozgás is nagyon hatásosak. Bemutatjuk a legjobb módszereket, amik csökkentik a f

A legszebb konyhák, amiket szívesen elfogadnánk otthonra

2020-09-21

A legszebb konyhák, amiket szívesen elfogadnánk otthonra

Az otthonunk egyik központi és legfontosabb eleme a konyha. Szeretnéd átalakítani, vagy csak te is imádod nézegetni az ízléses, stílusos helyiségeket? Mielőtt kiüttetnéd bármelyik falat, vagy lecserélnéd a konyhaszekrényt, mutatunk néhány ötletet az egészen apró kis konyhától kezdve a nagyobbakig több stílusban, hogy inspirálódhass! Jó nézelődést!

Ha modernizálod a lakást, ezt a négy dolgot érdemes berakatnod!

2020-09-25

Ha modernizálod a lakást, ezt a négy dolgot érdemes berakatnod!

Itt az ideje egy kis lakásfelújításnak? Nagyszerű! Mutatok négy dolgot, ami egyetlen korszerű otthonból sem hiányozhat! A te lakásodban is helyet kapnak?

Hangulatos teraszok és erkélyek, amiket imádunk

2020-09-22

Hangulatos teraszok és erkélyek, amiket imádunk

Ma mutatunk néhány ízléses és igazán hangulatos kinti részt, amiből ötletet meríthetsz, legyen akár egy nagyobb teraszod vagy egy kisebb erkélyed. Egy kis kreativitással csodás eredmény érhető el, az alábbi képeket használd bátran inspirációként!

Ezekhez sosem illene hozzányúlnod más házában!

2020-09-21

Ezekhez sosem illene hozzányúlnod más házában!

Ha látogatóba mész valakihez, az alábbi illemszabályokat illik betartani, hogy te és a vendéglátód se kerüljön kellemetlen helyzetbe! Nézzük, mi az, amihez nem kellene nyúlnod!

Módszerek, amikkel sokat tehetsz az egészségedért és 1 percbe telnek

2020-09-15

Módszerek, amikkel sokat tehetsz az egészségedért és 1 percbe telnek

Ha szeretnénk megőrizni az egészségünket, az sok időt vehet igénybe, hosszútávon azonban mindenképp megéri, sőt az apró lépések is sokat számítanak. Vannak dolgok, amikre 60 másodperc is bőven elég és csodákat művelnek a testtel. Itt van néhány módszer, ami sokat tesz az egészségért és kevesebb, mint 1 percbe telik!


Egészség Egészséges életmód Életmód Érdekességek Kreatív Lakberendezés Otthon Tanács