notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Mentsd meg kapcsolatod, és kerüld el ezeket a hibákat

hirdetes

Hibák amikkel szépen lassan tönkre teszed a párkapcsolatodat!

helloladies.hu

A mai világban sajnos már több a kudarcba fulladt párkapcsolat és házasság, mint a régi időkben. Sokan gondolkozhatnak rajta, hogy vajon ennek a rossz aránynak mi lehet az oka. Mi összeszedtük azt a 8 hibát, amik szépen, lassan és csöndben gyilkolják meg a harmonikusnak tűnő párkapcsolatotokat. Vigyázz, ne hogy elkövesd ezeket a hibákat!

Ezeket a hibákat ne kövesd el, ha hosszú kapcsolatot akarsz

Azt mondhatjuk, hogy az elmúlt néhány évtizedben a házasságok elvesztették hitelességüket. A szakértők úgy vélik a mai fiatalok sokkal nehezebben köteleződnek el, és a türelmük és az alkalmazkodó képességük is messze elmarad a 20-30 évvel ezelőtti fiatalokéhoz képest. Kereshetnénk az okokat, hogy manapság miért alakítanak ki a fiatalok hosszú távú kapcsolatokat, és miért nem képesek hosszabb távú kompromisszumok megkötésére, de sajnos ezen már nem fogunk tudni változtatni. A sikeres kapcsolatokért mindkét partnernek hűségesnek, elkötelezettnek és kitartónak kell lennie. Az alábbiakban 8 gyakori hibáról mutatunk, amelyek lassan tönkreteszik a kapcsolatotokat. Ha fontos számodra a párod, és a kiegyensúlyozott harmonikus kapcsolatotok, akkor figyelj rá, hogy ezeket soha ne kövesd el.


1. Várni, hogy partnered megváltozik


Mindannyiunknak vannak hibái, és mindenkinek különleges és egyedülálló jelleme van. Apukám mindig azt szokta mondani, ez a legnagyobb hiba, amit egy párkapcsolatban elkövethetek. Szerinte egy ember 20 éves kora után maximum 10 %-ot képes változni, ezért hiú ábránd, ha azt hiszem, jelentősen képes lesz megváltozni. Arról nem is beszélve, hogy a folyamatos kritizálás, és a konfliktusok megmérgezik a kapcsolatot, és sajnos ha van olyan ami számodra elviselhetetlen, akkor nem fogod tudni megállni, hogy ne tedd szóvá.


Ezért olyan párt válassz magadnak, akit legalább 90%-ban el tudsz fogadni, és az olyan partnerrel akinek sok olyan szokása van ami neked nem tetszik inkább még a kezdetekkor szakíts, mert ezzel sok kellemetlenségtől mented meg magad. A szerelem sok mindenre képes, és ezért sokan megígérik, hogy meg fognak tudni változni, de sajnos az esetek nagy részében ez sosem fog összejönni. Fogadd el párodat úgy, ahogy van, ha pedig nem tudod, akkor szépen lassan el fog halni a szerelem köztetek a sok vita miatt.


2. Mindig neked kell győznöd


Általában fontos számunkra saját véleményünk, elveink, és ezekért a legvégsőkig képesek vagyunk harcolni. Ha valóban Ő életed párja nem fog komolyabb nehézséget okozni, engedni neki, hiszen egy-egy ilyen vita nagyon el tud durvulni. Nem tesz jó a kapcsolatotoknak a folyamatos veszekedés. Az ilyen ki nyer viták nem érnek annyit, mint gondolnád, és fölöslegesen mérgezitek vele a kapcsolatotokat. Ha fontos számodra a partnered, akkor nem fog különösebben nagyon gondot okozni, hogy néha ne neked legyen igazad.

hirdetes

3. Ne engedj a kapcsolatodba döntőbírót


Elképesztő, hogy milyen sokszor esünk abba a hibába, hogy kikérjük a kapcsolatunkról a családunk és a barátaink véleményét, pedig ez egy nagy hiba. Ne csináld csak azért, hogy ők is téged igazoljanak, mert őszintén, ha belegondolsz semmi értelme. Ők nem ismerik a párod, nem tudják, hogy pontosan mi történt, ezért csak arra hagyatkozhatnak, amit Te mesélsz nekik, már pedig Te biztosan elfogult leszel saját magaddal szemben, ráadásul hajlamosak vagyunk felnagyítani a problémákat, és magunkat túl jó színben feltüntetni.


A jó kapcsolat titka, hogy nem beszéled ki szerelmedet a háta mögött, hanem megpróbáljátok ketten megoldani a problémáitokat. Nálatok jobban úgy sem fogja tudni senki, és fölösleges ilyen bonyodalmakat, és kavarásokat belevinni a kapcsolatotokba. Ha folyton kibeszéled a kapcsolatotokat, akkor folyton hergeled magad, és így nehéz lesz kibékülni, felejteni, és fenn tartani egy harmonikus kapcsolatot. Ez alól egy kivétel van, ha elmentek ketten együtt egy házassági tanácsadóhoz, aki ténylegesen segíteni fog tudni nektek, és végig képes lesz pártatlan maradni.

 

4. Elfelejtkezni az érzelmekről, intimitásról


A mai rohanó világban hajlamosak vagyunk megfeledkezni a kapcsolat lényegéről, mégpedig arról, hogy szeretjük egymást. Ha ez kikerül a tudatból, akkor nagy a baj, mert akkor elfelejtkezel az apróságokról, amikkel boldoggá tesztek egymás napjait, és szépen lassan elkezdtek távolodni egymástól, amíg végül már csak szimplán lakótársak lesztek. Ezért ha nem akarod, hogy szépen lassan elhalljon a kapcsolatotok, akkor figyelj oda rá, hogy a szeretet ne tűnjön el, ne legyen átlagos, hanem egy húzó erő legyen a kapcsolatotokban.

hirdetes

5. A különbségek nem tisztelése


Az a csodálatos bennünk, emberekben, hogy nagyon különbözőek vagyunk. Sokszor gyönyörködtetnek ezek a különbözőségek, viszont sokszor az idegeinkre mennek. Ha hosszú stabil kapcsolatot szeretnél, akkor tiszteld a másik különbözőségeit, és ne használd vita alapnak. Tudjuk, hogy nehéz sokszor megérteni miért reagál máshogy egy szituációban párod másképp, mint ahogy Te tennéd, de ez az élet szépsége, és inkább próbálj meg így tekinteni rá.

6. Nem fogadod el a hibáit


Hibázni emberi dolog tatja a mondás, és ez nagyon igaz. Nem létezik olyan ember, aki ne hibázna még Te sem. Ezért ha a párod hibázik, és belátja, akkor legyél támogató és megbocsátó. Egy erős egóval rendelkező személynek, de nagyjából mindenkinek nagyon nehéz belátni, ha hibázik, ezért ha megteszi, akkor fogadd el, és állj mellé, ahelyett, hogy még Te is ráteszel egy lapáttal.

7. Kommunikáció hiánya


A legtöbb kapcsolat a kommunikáció hiánya miatt ér véget, ezért ez egy nagyon fontos hiba, ami könnyen javítható. Legyél nyitott arra, amit párod mondani szeretne, és bátran nyílj meg neki, és mond el mit gondolsz, mert egy harmonikus kapcsolat így működik. Ne feledkezzetek meg a közösen töltött időről, mert ez sokat segíthet a még jobb kommunikációban.

8. Vélemény különbségek


Egyszerűen csak fogadd el, hogy mindenkinek szabad akarata, és gondolatai vannak, ezért párodnak is lehet különböző a véleménye a tiédhez képest. Nagy problémákat okoz egy kapcsolatban, ha magadra veszed, és megsértődsz azon, ha valamiben nem egyezik a véleményetek. Ha nagyon eltérőek vagytok, akkor sajnos nem biztos, hogy hosszú közös jövő elé néztek, de ha csak kis apróságokról van szó, akkor megéri nem nagy ügyet csinálni belőle.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Jelek, hogy a pasid szerint jó eséllyel rossz barátnő vagy

2020-09-22

Jelek, hogy a pasid szerint jó eséllyel rossz barátnő vagy

Habár a férfiaknak is vannak nagyon bosszantó tulajdonságai és néha nagyon idegesítően viselkednek, a nők is csinálnak olyan dolgokat, amikkel az őrületbe kergetik a barátjukat. Fontos, hogy ezeket felismerjük, hiszen vannak jelei annak, hogy nem igazán vagy jó barátnő a szemükben, így dolgozhatsz rajtuk, mielőtt a kapcsolatodba kerülnének.

Sztárok, akikről nem is gondolnád, hogy betegek!

2019-11-26

Sztárok, akikről nem is gondolnád, hogy betegek!

Ha esetleg te is bipoláris zavarral küzdesz, tisztában vagy vele, hogy annyira eluralkodhat rajtad, hogy akár átveheti az életed fölött az irányítást. Vannak napok, amikor energikusnak, izgatottnak érzed magad, míg máskor nagyon szomorúnak, fáradtnak, reménytelennek, és szorongsz is? Vagy csak azért olvasod ezt, mert van egy barátod, vagy családtag

Ha modernizálod a lakást, ezt a négy dolgot érdemes berakatnod!

2020-09-25

Ha modernizálod a lakást, ezt a négy dolgot érdemes berakatnod!

Itt az ideje egy kis lakásfelújításnak? Nagyszerű! Mutatok négy dolgot, ami egyetlen korszerű otthonból sem hiányozhat! A te lakásodban is helyet kapnak?

Tippek, hogy elég legyen a ritkább festés is a hajadnak

2020-09-22

Tippek, hogy elég legyen a ritkább festés is a hajadnak

Ha szeretnéd egy kicsit csökkenteni a fodrásznál tett látogatások számát, valamint, hogy tovább bírja a hajszíned, van néhány dolog, amit otthon is megtehetsz!

Ezekhez sosem illene hozzányúlnod más házában!

2020-09-21

Ezekhez sosem illene hozzányúlnod más házában!

Ha látogatóba mész valakihez, az alábbi illemszabályokat illik betartani, hogy te és a vendéglátód se kerüljön kellemetlen helyzetbe! Nézzük, mi az, amihez nem kellene nyúlnod!

Házi praktikák ízületi gyulladás és fájdalmak kezelésére

2020-09-22

Házi praktikák ízületi gyulladás és fájdalmak kezelésére

Az ízületi gyulladás, illetve fájdalmak nagyon sok embert érintenek és az orvostudomány egyelőre sajnos csak fájdalomcsillapítókkal tud ellene harcolni. Habár ezek működnek, nyilván nem megoldás és hosszútávon sok mellékhatásuk lehet. Az otthoni gyógymódok, valamint a mozgás is nagyon hatásosak. Bemutatjuk a legjobb módszereket, amik csökkentik a f


Párkapcsolat Sztárok Tanács