Együtt vagy külön? Hogyan aludjanak az ikrek?

Ikerbabák altatása

helloladies.hu

Az újszülöttek, különösen, ha koraszülöttként jöttek világra (ami az ikrek esetében igen gyakori) a nap túlnyomó részét alvással töltik.

Vannak olyan gyerekek, akik nyugodtan és mélyen alszanak, s nehezen ébrednek fel a külvilág zajaira.  Más babák alvása felszínes, könnyen felriadnak.  Ez a különbség az ikreknél is megjelenik.  Tehát egyáltalán nem biztos, hogy egyforma az alvásuk ritmusa és mélysége.  Az elsőként ébredő testvér gyakran felébresztheti a többieket.

Hogyan altassuk az ikreket?

Elképzelhető, hogy az egyik baba sír, közben a másik (vagy többes ikrek esetén akár az összes többi) édesdeden alszik.  De az is előfordulhat, hogy egymás közelsége nyugtatja meg őket, s így tudnak leginkább aludni.

 

Éppen ezért nagy dilemma, hogy együtt vagy külön aludjanak az ikrek. 


Sokan közös ágyba fektetik őket.

 

Van, aki azt tapasztalja, hogy a külön ágyban alvó ikrek megnyugszanak, ha egymás mellé fektetik őket, hiszen már az anyaméhben is együtt voltak.

 

A szakemberek azt tanácsolják, hogy már a kezdetektől külön fekhelyet biztosítsunk a számukra. De úgy helyezzük el a kiságyakat, hogy ha akarják, láthassák és megérinthessék egymást!

hirdetes

 

 

Más esetekben viszont éppen azt javasolják, hogy egymástól jó messzire fektessék őket, hogy ne zavarják egymást a pihentető alvásban.

 

Ezekre szerintem nincs igazán jó tanács.  Mindenkinek magának kell kitapasztalnia!

 

Saját tapasztalatom


Mi a kezdetektől külön fekhelyet biztosítottunk nekik, de egymás közvetlen közelében.  Ahogy már biztosan tudtak kapaszkodva állni a kiságyban, átmásztak egymáshoz, s összebújva aludtak tovább, vagy játszottak. Így mi már 1 éves koruktól közös ágyba fektettük őket.  Egy pici méretű kétszemélyes ágyat vettünk, aminek az oldalaira korlátot szereltünk, s abban aludtak.  Azóta is együtt alszanak egy ágyban (nemsokára 8 évesek), s ez számukra megnyugtató. Akkor sem hajlandóak egymás nélkül lefeküdni, ha előtte az egész napot átveszekedték.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes
Címlapon Mutatunk néhány igazán különleges, tél inspirálta körmöt!
2018.11.26. Trend és stílus
A legszebb tél inspirálta körmök, amiket imádni fogsz Legújabb cikkek Te tudod, milyen a hormontípusod? Te tudod, milyen a hormontípusod? Csodálatos pasztell körmök
2019.03.21. Trend és stílus
Csodálatos pasztell körmök 11 jel, hogy a kapcsolat a végét járja
2019.03.21. Párkapcsolat
11 jel, hogy a kapcsolat a végét járja
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 242

Átlagos értékelés: 4.7