notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk hogyan lesznek a törölközők frissek és illatosak, Miért nem lehet érezni az öblítőt mosás után a törölközőn, Illatos törölköző

hirdetes

Így lesznek a törölközőid mindig frissek és illatosak!

helloladies.hu

Nincs is jobb, mint egy fárasztó nap után venni egy fürdőt vagy zuhanyt és megtörölközni egy illatos törölközővel, hogy igazán felfrissüljünk. Sokan rengeteg öblítőt kipróbáltak már, mégis arra panaszkodnak, hogy nem igazán, vagy csak nagyon kevés ideig érezni az illatát, és nem is gondolnák, hogy a gond nem a termékkel van, hanem magával a törölközővel – pontosabban a rajta lévő baktériumokkal, így elsőként ezektől kell megszabadulni!

Az illatos és friss törölköző titka

Nagyon fontos, hogy a törölközőket tisztán és szárazon tartsuk, hiszen a nedves darabokon a baktériumok is gyorsabban elszaporodnak, ez okozza a dohos, áporodott szagot. Annak érdekében, hogy a törölközőink mindig frissek és illatosak legyenek, csak az alábbi 5 lépést kell követnünk!

  1. Már a mosdással is sokat tehetünk annak érdekében, hogy a törölközők tiszták maradjanak, szappannal alaposan át kell dörzsölnünk azokat a részeket, amik hajlamosabbak az izzadásra, mint a hónalj és lábak. A megfelelő higiénia elengedhetetlen. Vannak – főleg gyerekek –, akik nem tisztálkodnak meg elég alaposan és bármilyen baktérium az izzadtságból vagy a bőrön található olajokból könnyedén átkerül a törölközőre is.
  2. hirdetes
  3. Mindig akaszd fel a törölközőt használat után. Úgy kellene felakasztani, hogy a lehető legnagyobb felületen érintkezzen a levegővel, sose dobd le a földre, vagy tedd a szennyestartóba, fontos, hogy minél hamarabb megszáradjon, így a baktériumok sem szaporodnak olyan gyorsan.
  4. A törölközőket mindig külön mosd. A mosógép is legyen higiénikus, hiszen rengeteg elhalt hámsejt válik le a bőrünkről nap, mint nap, ami végül a ruháinkra, törölközőnkre és a mosógépbe kerül. Mielőtt kimosnád a törölközőket, moss a gépben fehér ruhákat fehérítővel, vagy üresen indítsd el fehérítővel vagy fertőtlenítő mosószerrel, hogy fertőtlenítsd a belsejét.
  5. hirdetes
  6. Érdemes kisebb adagokban mosni (3-4 törölközőt egyszerre) forró vízben, a lehető leghosszabb programon. Használj rendes mosószert és mellé folteltávolítót is, majd ahogy kész rögtön terítsd ki, máskülönben a baktériumok ismét megjelennek rajtuk és teljesen szárítsd meg. Ha még mindig kellemetlen szaga van, az azt jelenti, hogy maradtak baktériumok a mosógépben vagy a törölközőn. Újra indítsd el a gépet fertőtlenítővel, vagy mosd ki még egyszer a törölközőket, hogy megszabadulj a makacs kórokozóktól.
  7. Gyakran mosd a törölközőket, ezeket a lépéseket betartva és ötnél többször ne használj egy törölközőt a mosások között.
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes