Itatópohár - Te gondoltad volna mennyire fontos?

Itatópohár - Te gondoltad volna mennyire fontos?

helloladies.hu

Kedves Olvasó! Ez a cikk kicsit személyesebbre sikeredett, mint a többi, de néha alig tudok elvonatkoztatni a saját dolgaimtól. Ezt a cikket az itatópohárról, és annak dilemmájáról írom. Azt hittem, hogy az anyasággal majd minden jönni fog magától, és tudom majd időben, mikor, mire lesz szüksége a kislányomnak. De több fórumot is olvasva lassan rájövök, sok mindent a véletlennek köszönhetek!

Kislány

Több helyen is bogarásztam a témában. Az itatópohár jelentősége soha nem jutott volna eszembe, ezzel nem foglalkoztam. Inkább érdekelt, hogy milyen tálkából kapjon enni a baba, na meg mit. Az, hogy miből igyon? – SOHA.

 

Szerény tudásomból kiindulva azt gondoltam, ennek nincs is nagy jelentősége. Pedig van! Nyugi, kislányomnak nincs ilyen jellegű gondja (szerencse műve), de más édesanyánál bizony találkoztam ezzel a problémával. Én szerencsésnek vallom magam, mivel a pici 5 hónapos koráig szopizott, majd fokozatosan váltottunk tápszerre. (ebbe most nem mennék bele) Születésétől fogva kapott pótló folyadékot, hol vizet, hol teát. Az hogy fél éves kora óta itatópohárra váltottunk, egy szerencse műve. Az egyik drogériában vásároltam, mikor megpillantottam a leányzóm jelenlegi poharát. Csupa kiscsajos volt, így hát megvettem. Az hogy ennek a későbbiekben jelentése lesz, még nem is sejtettem. Szerencsések vagyunk ennek a véletlennek köszönthetően, hiszen ahogy megvettem, ELFOGADTA. Azóta is ebből iszik, néha meg rendes pohárból.

 

Nem úgy, mint a fentiekben említett anyuka. Sajnos az ő esete nem ilyen szerencsés. Ő elejétől fogva tápszert ad a kisfiának, természetesen cumisüvegből. Sajnos ők egy éves koráig, szintén nem foglalkoztak a témával. Túl későn csapott az anyuka az asztalra, és jelentette ki: - Mától itatópoharazunk!

 

Természetesen ez nem ennyire egyszerű. Több helyen is olvastam, hogy ha valaki tápszerezik, akkor is illendő, hogy fél éves kora körül elkezdjük az itatópohárhoz szokatni, mert később gondjaink adódhatnak belőle.

 

 

Tehát Oli nem fogadta el az itatópoharat és már 2 éves. Még mindig ragaszkodik a cumisüvegéhez. Az étkezéssel szerencsére nincsenek bajok, csak lassan oviba megy, és aggódik az édesanya, hogy mi legyen a csemetéjével.

 

Biztosan más anyák is cselekedtek így, és nem lett semmi gond, de ez a cikk most nem nekik íródott. Kivételek mindig vannak! Most a még előtte álló édesanyáknak gyűjtöttük össze segítségül, mit tegyenek, hogy az ilyen hibákat, NE kövessék el!

 

A pohár igazából, a foggal rendelkező kisbabáknak a legelőnyösebb választás. Az itatópohár használatával nem ázik a foga a cukros lében. Ennek használata után a pici, könnyebben elfogadja majd és hozzászokik, a rendes pohár használatához.

 

Lássuk, mikor érdemes az itatópoharat bevezetni! :

 

  • Szopizós babáknál azt szokták mondani, amíg anyatejet eszik, semmilyen pótló folyadékra nincs szüksége. Kivéve nyáron! Náluk a hozzátáplálás kezdetekor, egyből rendes pohárral, vagy itatópohárral próbálkozzunk. Ebből adjuk neki a különböző gyümölcsleveket, vizet és a teákat. Lehetőleg, kerüljük a cumisüveget!

 

  • Tápszeres babák esetében is ajánlott, fél éves kor után bevezetni a különböző poharak használatát. Természetesen a tápszert továbbra is cumisüvegből kapja.

 

Válasszunk poharat!

 

  • Drogériákban és gyógyszertárakban rengetek pohár, itatópohár közül lehet választani. A lehetőségek viszont adottak:
  • Csőrös pohár
  • Sima pohár
  • Kulacsok és üvegek

 

Sok sikert! 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
Anya Anyaság Baba Család gyerek Kisbaba