Bemutatjuk, hogy miért nem érdeme eltitkolnod a kapcsolatodat!

Miért nem érdemes eltitkolni kapcsolatodat

helloladies.hu
hirdetes

Nincs igazán jó ok egy kapcsolat eltitkolására. A szerelem akkor a legerősebb, amikor két ember családjaik, barátaik társaságában és más helyzetekben is együtt lehetnek. Persze az ilyen helyzetek mindig kérdezősködéssel kezdődnek, amit aztán némi könnyed viccelődés követ, majd a hír terjedése a szélesebb körökbe. Az egészben a legjobb azonban az elfogadottság érzése.

Bemutatjuk, hogy miért nem érdeme eltitkolnod a kapcsolatodat!

Még a tiltott szerelmeknek is előnyökre válhat a kitálalás – ha emiatt lesz vége a kapcsolatnak, akkor elképzelhető, hogy ennek így is kellett történnie. Lássuk tehát, hogy miért nem éri meg eltitkolni két ember kapcsolatát a hozzájuk közel állók elől.
 


1. A titkolózás megfoszt a szabadságtól


A titkos kapcsolatokban mindkét félnek vigyázniuk kell, hogy ne lássák meg őket együtt, folyamatosan az órájukat kell nézegetniük, és fedősztorikat kell kitalálniuk az együtt töltött idők magyarázatára. Ilyen helyzetekben nem részesülnek egymás 100%-os figyelméből. Óvatosaknak kell lenniük egy-egy telefonhívás során és az emailekre való válaszadáskor is.

 

Ez a folyamatos titkolózás gyakran több energiát igényel, mint egy egészséges, boldog kapcsolat fenntartása. Egyesek azért titkolják párjukat, mert szeretnének megbizonyosodni a kapcsolatuk erősségéről, mielőtt nyilvánosságra hoznák azt, pedig ez pont, hogy megnehezíti a kapcsolat megerősítését.


 
A titkolózás továbbá lehetetlenné teszi a spontán pillanatok megosztását – nem hívhatod fel kedvesedet bármikor, hogy elmondd neki, mennyire szereted, és nem írhatsz neki ilyen üzenetet sem, hacsak nem tudod biztosan, hogy csak ő látja majd. A meglepetések is nehezebbé válnak, hiszen nem bukkanhatsz fel csak úgy kedvesed ajtaja előtt egy gyors látogatásra.


 
2. A kutatások szerint a titkolózás az elkötelezettség hiányára utalhat

hirdetes


Egy olyan ember, akinek titkos kapcsolata van egy másikkal, annak további titkos kapcsolatai lehetnek. Ha az egyik fél rákényszerül titkos kapcsolata felfedésére, a másik bármikor megtagadhatja azt, hiszen eddig senki nem tudott róluk. Ez rendkívül kellemetlen helyzeteket idézhet elő.


 
Egy párnak sokkal fényesebb közös kilátásai lehetnek, ha barátaik és családtagjaik tudnak kapcsolatukról. Mindkét félben megerősíti az önbizalmat, ha megismerhetik kedvesük szeretteit. Egy 2009-es kutatás szerint pedig kapcsolat van az elkötelezettség hiánya és a titkolózás között – a kutatók rávilágítottak, hogy a titkos kapcsolatban élők közül kevesebben tekintettek magukra és partnerükre párként, és ennek köszönhetően privát együttléteik is kevésbé bontakozhattak ki.

 

3. Egy kis jó tanács mindenkinek segíthet


A párok gyakran éppen azt a tanácsadást kerülik, amikre szükségük van. A tizenévesek például sokszor azért titkolják kapcsolataikat, mert félnek szüleik véleményétől. Nem hallgatnak szüleik ellenvetéseire, különösen akkor, amikor azok logikus alapokra épülnek.


 
A felnőttek szintén gyakran titkolják kapcsolatukat az ellenszenves családtagok és az előítéletes társaságok elől, de ott vannak még azok a munkahelyek is, ahol nem elfogadott a munkatársak közötti kapcsolatok kialakulása, vagy kimutatása. Ilyenkor a párnak közösen kell meghoznia a döntést, hogy folytatják-e kapcsolatukat nyilvánosan, vagy valamilyen alternatívát próbálnak meg. Bizonyos esetekben megéri türelmesen várni, hogy kijelenthessék éréseiket a nagyvilágnak is.

hirdetes

 

4. A szerelemnek sokat segíthet a baráti támogatás


A családtagok és a barátok a támogatás legfontosabb forrásai. Az ilyen társaságokban eltöltött közös idők során a párok sokat tanulhatnak egymásról, hiszen látni fogják, hogy a másik fél miként bánik más emberekkel, és hogyan reagál bizonyos szituációkra, amik nem alakulnának ki személyesebb körülmények között.


 
Amikor csak egy emberre kell odafigyelni, akkor sokkal könnyebb megjátszania magát az embernek. Az igazi én akkor kényszerül a felszínre, amikor a párok kevésbé megtervezett helyzetekbe kerülnek. Az emberek néha jól érzik magukat egymással, néha pedig kevésbé érzik azt a bizonyos rezgést – de fontos, hogy többféle helyzetben is próbára tegyék kapcsolatukat, még ha a körülmények ellenük is szólnak.


 
Mindkét félnek szüksége van valakire, akivel megoszthatja kapcsolati problémáit kedvesén kívül – akire a nehéz helyzetekben támaszkodhat, és akik átsegítik őket a borongós időkön.

 


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

Az erős nők megrémisztik a férfiakat

2019-06-24

Az erős nők megrémisztik a férfiakat

Mitől lesz egy nő erős? Egyéb tényezők mellett a küzdelem, tapasztalat és önzetlenség nagy szerepet játszik abban, hogy valaki megerősödjön. Egy erős nő bírja a fájdalmat, túljut a szívszaggató élményeken, és képes megbocsátani. Egy erős nő megjárta már a mély és veszélyes vizeket és addig tartotta bent a lélegzetét, amíg csak lehetséges. Ez a fajt

Ha rossz a házasság, az a gyereket is tönkreteszi

2019-06-18

Ha rossz a házasság, az a gyereket is tönkreteszi

Valld be őszintén: Szinte állandóan veszekedtek a házastársaddal? Azon kapod magad, hogy ki akarsz szállni, de rájössz, hogy túl nehéz lenne, ezért inkább maradsz? Sajnos ezek nagyon is gyakori helyzetek. Sok ember, akinek boldogtalan a házassága a gyerekek miatt próbál meg együtt maradni, mert ezt érzik a legjobb megoldásnak. Azt gondolják, a gyer

5 fontos kérdés, amire válaszolnotok  kell, mielőtt összeköltöztök

2019-06-13

5 fontos kérdés, amire válaszolnotok kell, mielőtt összeköltöztök

Megvolt az első csók, az első együtt töltött éjszaka, és elég időt töltöttetek már együtt, hogy úgy érezzétek, itt az ideje a következő szintre emelnetek a kapcsolatotokat – összeköltöztök.

10 jel, hogy túl régóta vagy szingli

2019-06-11

10 jel, hogy túl régóta vagy szingli

Összeszedtük azt a 10 leggyakoribb tényt, ami azt bizonyítja, hogy túl régóta vagy egyedül! Talán éppen most van itt az ideje, hogy újra randizni kezdj!

Ezekkel a tippekkel könnyedén csökkentheted az esküvőd költségeit!

2019-01-22

Ezekkel a tippekkel könnyedén csökkentheted az esküvőd költségeit!

Egy esküvő rengeteg költséggel, kiadással jár, amiből könnyedén le tudsz faragni, ha néhány dologra odafigyelsz. Adunk néhány ötletet, amivel könnyedén csökkentheted az esküvőd költségeit!

Amit egy hölgy és egy úriember sohasem csinál

2019-05-29

Amit egy hölgy és egy úriember sohasem csinál

Szomorú, lassú jelenségnek lehetünk szemtanúi nap mint nap, akármerre nézünk: az úriemberek és hölgyek kultúrája haldoklófélben van. Valamiért feledésbe szorultak azok az értékek, amelyek valaha erényesnek számítottak.

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
130 662
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
2 368 068
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 99

Átlagos értékelés: 4.8