notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk, hogy miért nem érdeme eltitkolnod a kapcsolatodat!

Miért nem érdemes eltitkolni kapcsolatodat

helloladies.hu
hirdetes

Nincs igazán jó ok egy kapcsolat eltitkolására. A szerelem akkor a legerősebb, amikor két ember családjaik, barátaik társaságában és más helyzetekben is együtt lehetnek. Persze az ilyen helyzetek mindig kérdezősködéssel kezdődnek, amit aztán némi könnyed viccelődés követ, majd a hír terjedése a szélesebb körökbe. Az egészben a legjobb azonban az elfogadottság érzése.

Bemutatjuk, hogy miért nem érdeme eltitkolnod a kapcsolatodat!

Még a tiltott szerelmeknek is előnyökre válhat a kitálalás – ha emiatt lesz vége a kapcsolatnak, akkor elképzelhető, hogy ennek így is kellett történnie. Lássuk tehát, hogy miért nem éri meg eltitkolni két ember kapcsolatát a hozzájuk közel állók elől.
 


1. A titkolózás megfoszt a szabadságtól


A titkos kapcsolatokban mindkét félnek vigyázniuk kell, hogy ne lássák meg őket együtt, folyamatosan az órájukat kell nézegetniük, és fedősztorikat kell kitalálniuk az együtt töltött idők magyarázatára. Ilyen helyzetekben nem részesülnek egymás 100%-os figyelméből. Óvatosaknak kell lenniük egy-egy telefonhívás során és az emailekre való válaszadáskor is. Ez a folyamatos titkolózás gyakran több energiát igényel, mint egy egészséges, boldog kapcsolat fenntartása. Egyesek azért titkolják párjukat, mert szeretnének megbizonyosodni a kapcsolatuk erősségéről, mielőtt nyilvánosságra hoznák azt, pedig ez pont, hogy megnehezíti a kapcsolat megerősítését.


 
A titkolózás továbbá lehetetlenné teszi a spontán pillanatok megosztását – nem hívhatod fel kedvesedet bármikor, hogy elmondd neki, mennyire szereted, és nem írhatsz neki ilyen üzenetet sem, hacsak nem tudod biztosan, hogy csak ő látja majd. A meglepetések is nehezebbé válnak, hiszen nem bukkanhatsz fel csak úgy kedvesed ajtaja előtt egy gyors látogatásra.

 
2. A kutatások szerint a titkolózás az elkötelezettség hiányára utalhat

hirdetes


Egy olyan ember, akinek titkos kapcsolata van egy másikkal, annak további titkos kapcsolatai lehetnek. Ha az egyik fél rákényszerül titkos kapcsolata felfedésére, a másik bármikor megtagadhatja azt, hiszen eddig senki nem tudott róluk. Ez rendkívül kellemetlen helyzeteket idézhet elő.  Egy párnak sokkal fényesebb közös kilátásai lehetnek, ha barátaik és családtagjaik tudnak kapcsolatukról. Mindkét félben megerősíti az önbizalmat, ha megismerhetik kedvesük szeretteit. Egy 2009-es kutatás szerint pedig kapcsolat van az elkötelezettség hiánya és a titkolózás között – a kutatók rávilágítottak, hogy a titkos kapcsolatban élők közül kevesebben tekintettek magukra és partnerükre párként, és ennek köszönhetően privát együttléteik is kevésbé bontakozhattak ki.

 

3. Egy kis jó tanács mindenkinek segíthet


A párok gyakran éppen azt a tanácsadást kerülik, amikre szükségük van. A tizenévesek például sokszor azért titkolják kapcsolataikat, mert félnek szüleik véleményétől. Nem hallgatnak szüleik ellenvetéseire, különösen akkor, amikor azok logikus alapokra épülnek.  A felnőttek szintén gyakran titkolják kapcsolatukat az ellenszenves családtagok és az előítéletes társaságok elől, de ott vannak még azok a munkahelyek is, ahol nem elfogadott a munkatársak közötti kapcsolatok kialakulása, vagy kimutatása. Ilyenkor a párnak közösen kell meghoznia a döntést, hogy folytatják-e kapcsolatukat nyilvánosan, vagy valamilyen alternatívát próbálnak meg. Bizonyos esetekben megéri türelmesen várni, hogy kijelenthessék éréseiket a nagyvilágnak is.

hirdetes

 

4. A szerelemnek sokat segíthet a baráti támogatás


A családtagok és a barátok a támogatás legfontosabb forrásai. Az ilyen társaságokban eltöltött közös idők során a párok sokat tanulhatnak egymásról, hiszen látni fogják, hogy a másik fél miként bánik más emberekkel, és hogyan reagál bizonyos szituációkra, amik nem alakulnának ki személyesebb körülmények között.  Amikor csak egy emberre kell odafigyelni, akkor sokkal könnyebb megjátszania magát az embernek. Az igazi én akkor kényszerül a felszínre, amikor a párok kevésbé megtervezett helyzetekbe kerülnek. Az emberek néha jól érzik magukat egymással, néha pedig kevésbé érzik azt a bizonyos rezgést – de fontos, hogy többféle helyzetben is próbára tegyék kapcsolatukat, még ha a körülmények ellenük is szólnak.  Mindkét félnek szüksége van valakire, akivel megoszthatja kapcsolati problémáit kedvesén kívül – akire a nehéz helyzetekben támaszkodhat, és akik átsegítik őket a borongós időkön.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Összetört az álom: Szerelem első látásra nem létezik

2019-09-16

Összetört az álom: Szerelem első látásra nem létezik

A szerelem első látásra egy nagyon népszerű romantikus kifejezés. Lehet, hogy néhányan megkérdezték már tőled, hiszel-e benne, és a romantikus vígjátékok forgatókönyvírói ugyanolyan lelkesedéssel járják körbe a témát időről-időre, de szkeptikusként azért vannak kétségeink ezzel kapcsolatban. Rómát sem egy nap alatt építették fel, és egy erős, szere

Ilyen hatással van a testedre fizikailag a szakítás

2019-09-10

Ilyen hatással van a testedre fizikailag a szakítás

Egy romantikus kapcsolat vége a test és az agy számára is nagyon stresszes. A fájdalom egészen mélyre hatol, és lehet, hogy úgy érzed, soha többé nem leszel képes szeretni, de ezek csak az érzelmi tünetei a szakításnak. Csak nagyon kevés ember gondolna úgy egy szakításra, mint pozitív tapasztalatra, hacsak nem ők azok, akik meghozták ezt a döntést.

A bologtalan gyerekkor hatása kapcsolatainkra

2019-09-09

A bologtalan gyerekkor hatása kapcsolatainkra

Szüleink szeretete természetes kellene hogy legyen, és hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy minden szülő szereti a gyerekét, tudja hogyan mutassa ezt ki, és tudja mi kell a gyerekének. Ez azt feltételezi, hogy minden szülő megfontolt, felelősségteljes felnőtté vált, mindenféle múltbeli érzelmi probléma nélkül, ami hatással lenne rá. Sajnos, nem ez a

Nem kötelezi el magát melletted? Hagyd ott!

2019-09-03

Nem kötelezi el magát melletted? Hagyd ott!

Nagyon szuper kilépni a randizás világába, megbocsátani azoknak, akik átvertek és megpróbálni működtetni a dolgokat azzal a makacs sráccal, akin úgy tűnik egyszerűen nem tudsz túljutni. De ha már mindent megtettél, mégsem változik semmi, csak a továbblépés marad az egyetlen opció. itt van, miért jött el az ideje, hogy elengedd azt a srácot, aki nin

Így maradjon meg köztetek a kötődés, még ha nehéz időszakon mentek is át

2019-09-03

Így maradjon meg köztetek a kötődés, még ha nehéz időszakon mentek is át

Ha te, vagy a partnered nehéz időszakon mentek keresztül, nehéz fenntartani a szeretetet és a kötődést, amikor szembe kell néznünk a mindennapi problémákkal, stresszel, és a gondolataink mindig máshol járnak, vagy ha az élet egyszerűen csak összekuszálódott körülöttünk. Mégis, akár eredjen a probléma a kapcsolatból, akár külső oka legyen, lehetsége

Ilyen hatással van a szerelmi életedre, ha zárkózott vagy

2019-09-02

Ilyen hatással van a szerelmi életedre, ha zárkózott vagy

Zárkózottnak lenni azt jelenti, hogy néha másokkal lenni megterhelő számunkra, és szükségünk van egyedül töltött időre is, de nem feltétlenül vagyunk szégyellősek. Lehet, hogy nem szeretünk annyira kimozdulni, mint az extrovertált személyiségű emberek, de mi is élvezzük mások társaságát, csupán magunkra és a gondolatainkra is szeretünk időt szánni.

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
222 770
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
3 344 178
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 99

Átlagos értékelés: 4.8