notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Így teheti tönkre kapcsolatodat az önbizalomhiány

Így teheti tönkre kapcsolatodat az önbizalomhiány

helloladies.hu
hirdetes

Mindannyian emberek vagyunk, és ebből következik, hogy különbségeinktől függetlenül mindannyian éreztük már bizonytalannak magunkat – sokan pedig nap mint nap szembe kell nézzenek ezzel a problémájukkal.

Így teheti tönkre kapcsolatodat az önbizalomhiány

Az önbizonytalanságot nehéz hatékonyan azonosítani és kezelni, de ha egy boldog, sikeres életre vágysz, akkor nem hagyhatod, hogy eluralkodjanak feletted és befolyásolják döntéseidet. Az ilyen elfajuló érzések különösen negatív hatással lehetnek életed több területére, különös tekintettel a párkapcsolatodra. Fontos tehát tudnod, hogy az önbizalomhiány milyen hatással lehet kapcsolatodra, és hogy miként ismerheted fel a jelenség árulkodó jeleit egy kapcsolatban. Nézzük meg ezek közül a leggyakoribbakat!


Nem bízol igazán partneredben

 

Egy kapcsolat sosem lehet egészséges, ha a két fél nem bízik meg egymásban. Ha önbizalomhiányod meggátol abban, hogy teljes bizalmaddal ajándékozd meg partneredet, akkor érzelmileg is nehezen tárulkozol majd ki előtte.


Nem érzed magad igazi nőnek

 

Sajnos sok nő nem érzi magát igazi nőnek, hiszen a sok teendő, a rohanó életmódnak köszönhetően nincs annyi idejük magukra, amennyit szeretnének. Ha szeretnénk egy nagyobb önbizalomlöketet, akkor mindig jó választás beszerezni egy dögös ruhát! Általában a molett hölgyeknek nagy problémát okoz a tökéletes ruha megtalálása, hiszen a boltok kínálata nem túl kedvező számukra. Szerencsére Magyarországon létezik egy márka, ami kifejezetten a telt hölgyek számára készít ruhákat. A Wannabee molett divat elegáns, és nőies ruhákkal várja a telt hölgyeket, így érdemes körülnézned náluk!

hirdetes


Hagyod, hogy negatív gondolataid cselekedetekké váljanak

 

Elkerülhetetlen, hogy olykor-olykor megszülessen egy-két negatív gondolat a fejedben, de ha túl gyakran hagyod, hogy ezek a gondolatok eluralkodjanak rajtad, akkor könnyedén befolyásolhatják tetteidet, veszélybe sodorva ezzel kapcsolatodat. Ha például folyamatosan azt mondogatod magadnak, hogy gyenge vagy és képtelen vagy bármire is, akkor egy idő után ez könnyedén valósággá válhat.

 

A párod exeihez hasonlítgatod magad


Sokan kíváncsian tűnődnek azon, hogy vajon kivel volt a párjuk, mielőtt összejött velük, de ha megállás nélkül hozzájuk hasonlítgatod magad, és azon aggódsz, hogy nem ütöd meg a mércét, akkor biztos lehetsz benne, hogy önbizalomhiányod negatív kihatással van kapcsolatodra. A „Mi van, ha…” kezdetű kérdések tönkre tehetik a kapcsolatokat.

 

A partnerednek rendszeresen meg kell nyugtatnia téged


Nincs azzal semmi baj, ha időnként némi támogatásra van szükséged partneredtől, hiszen az önzetlen segítség a kapcsolatok egyik legnagyobb előnye. Azonban ha szüntelenül arra kéred, hogy megnyugtasson valamivel kapcsolatban (például hogy elég jó-e vagy számára), akkor könnyedén ráunhat erre, ami csak tovább növeli majd önbizalomhiányodat.

 

A partneredre támaszkodsz, hogy azt érezhesd, „elég” vagy


Önmagad elfogadása nem egyik napról a másikra történik, de ha mindig partneredtől várod el a megerősítést, hogy azt érezhesd, elég vagy (elég szép, elég vicces, elég jó társaság, stb.) akkor sosem leszel igazán megelégedve önmagaddal.


Érezhető távolság van köztetek


A kapcsolatok különleges intim közelségbe helyeznek pároddal, amilyet egyetlen más emberrel sem érezhetsz igazán. Megeshet azonban, hogy önbizalomhiányod miatt távolabb helyezed magad kedvesedtől, ami természetesen mind rövid, mind pedig hosszú távon negatív hatással lesz kapcsolatotokra.

 

Túl sokat olvasol ki partnered szavaiból


Ha folyamatosan amiatt aggódsz, hogy partnered mit gondolhat rólad (bármilyen helyzetről vagy kérdésről is legyen szó), és mindig a legrosszabbat feltételezed, akkor önbizalomhiányod súlyosan visszafogja kapcsolatotok előrehaladását.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
229 872
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
698 845
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 103

Átlagos értékelés: 5.0