notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Így teheti tönkre kapcsolatodat az önbizalomhiány

hirdetes

Így teheti tönkre kapcsolatodat az önbizalomhiány

helloladies.hu

Mindannyian emberek vagyunk, és ebből következik, hogy különbségeinktől függetlenül mindannyian éreztük már bizonytalannak magunkat – sokan pedig nap mint nap szembe kell nézzenek ezzel a problémájukkal.

Így teheti tönkre kapcsolatodat az önbizalomhiány

Az önbizonytalanságot nehéz hatékonyan azonosítani és kezelni, de ha egy boldog, sikeres életre vágysz, akkor nem hagyhatod, hogy eluralkodjanak feletted és befolyásolják döntéseidet. Az ilyen elfajuló érzések különösen negatív hatással lehetnek életed több területére, különös tekintettel a párkapcsolatodra. Fontos tehát tudnod, hogy az önbizalomhiány milyen hatással lehet kapcsolatodra, és hogy miként ismerheted fel a jelenség árulkodó jeleit egy kapcsolatban. Nézzük meg ezek közül a leggyakoribbakat!


Nem bízol igazán partneredben

Egy kapcsolat sosem lehet egészséges, ha a két fél nem bízik meg egymásban. Ha önbizalomhiányod meggátol abban, hogy teljes bizalmaddal ajándékozd meg partneredet, akkor érzelmileg is nehezen tárulkozol majd ki előtte.


Nem érzed magad igazi nőnek

Sajnos sok nő nem érzi magát igazi nőnek, hiszen a sok teendő, a rohanó életmódnak köszönhetően nincs annyi idejük magukra, amennyit szeretnének. Ha szeretnénk egy nagyobb önbizalomlöketet, akkor mindig jó választás beszerezni egy dögös ruhát! Általában a molett hölgyeknek nagy problémát okoz a tökéletes ruha megtalálása, hiszen a boltok kínálata nem túl kedvező számukra. Szerencsére Magyarországon létezik egy márka, ami kifejezetten a telt hölgyek számára készít ruhákat. A Wannabee molett divat elegáns, és nőies ruhákkal várja a telt hölgyeket, így érdemes körülnézned náluk!

hirdetes


Hagyod, hogy negatív gondolataid cselekedetekké váljanak

Elkerülhetetlen, hogy olykor-olykor megszülessen egy-két negatív gondolat a fejedben, de ha túl gyakran hagyod, hogy ezek a gondolatok eluralkodjanak rajtad, akkor könnyedén befolyásolhatják tetteidet, veszélybe sodorva ezzel kapcsolatodat. Ha például folyamatosan azt mondogatod magadnak, hogy gyenge vagy és képtelen vagy bármire is, akkor egy idő után ez könnyedén valósággá válhat.

A párod exeihez hasonlítgatod magad


Sokan kíváncsian tűnődnek azon, hogy vajon kivel volt a párjuk, mielőtt összejött velük, de ha megállás nélkül hozzájuk hasonlítgatod magad, és azon aggódsz, hogy nem ütöd meg a mércét, akkor biztos lehetsz benne, hogy önbizalomhiányod negatív kihatással van kapcsolatodra. A „Mi van, ha…” kezdetű kérdések tönkre tehetik a kapcsolatokat.

A partnerednek rendszeresen meg kell nyugtatnia téged

hirdetes


Nincs azzal semmi baj, ha időnként némi támogatásra van szükséged partneredtől, hiszen az önzetlen segítség a kapcsolatok egyik legnagyobb előnye. Azonban ha szüntelenül arra kéred, hogy megnyugtasson valamivel kapcsolatban (például hogy elég jó-e vagy számára), akkor könnyedén ráunhat erre, ami csak tovább növeli majd önbizalomhiányodat.

A partneredre támaszkodsz, hogy azt érezhesd, „elég” vagy


Önmagad elfogadása nem egyik napról a másikra történik, de ha mindig partneredtől várod el a megerősítést, hogy azt érezhesd, elég vagy (elég szép, elég vicces, elég jó társaság, stb.) akkor sosem leszel igazán megelégedve önmagaddal.


Érezhető távolság van köztetek


A kapcsolatok különleges intim közelségbe helyeznek pároddal, amilyet egyetlen más emberrel sem érezhetsz igazán. Megeshet azonban, hogy önbizalomhiányod miatt távolabb helyezed magad kedvesedtől, ami természetesen mind rövid, mind pedig hosszú távon negatív hatással lesz kapcsolatotokra.

Túl sokat olvasol ki partnered szavaiból


Ha folyamatosan amiatt aggódsz, hogy partnered mit gondolhat rólad (bármilyen helyzetről vagy kérdésről is legyen szó), és mindig a legrosszabbat feltételezed, akkor önbizalomhiányod súlyosan visszafogja kapcsolatotok előrehaladását.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

A top 4 kapcsolatgyilkos

2020-09-07

A top 4 kapcsolatgyilkos

Senki sem tökéletes, így egy párkapcsolat sem az. Az egyik legfontosabb, hogy felismerjük a kapcsolat gyilkos dolgokat és helyrehozzuk őket, mielőtt kicsúsznának az irányításunk alól. Ha mindkét fél hajlandó ebben kivenni a részét, a siker garantált!

Jelek, hogy a pasid szerint jó eséllyel rossz barátnő vagy

2020-09-22

Jelek, hogy a pasid szerint jó eséllyel rossz barátnő vagy

Habár a férfiaknak is vannak nagyon bosszantó tulajdonságai és néha nagyon idegesítően viselkednek, a nők is csinálnak olyan dolgokat, amikkel az őrületbe kergetik a barátjukat. Fontos, hogy ezeket felismerjük, hiszen vannak jelei annak, hogy nem igazán vagy jó barátnő a szemükben, így dolgozhatsz rajtuk, mielőtt a kapcsolatodba kerülnének.

Férfiak elmondták, miért csalták meg a barátnőiket

2020-09-15

Férfiak elmondták, miért csalták meg a barátnőiket

Hogy kiderüljön, mi is áll a hűtlenség mögött, megkérdeztem barátokat, ismerősöket, hogy nekik mi okuk volt a megcsalásra. Íme a válaszok.

Jelek, hogy a pasi csak játszik veled

2020-09-08

Jelek, hogy a pasi csak játszik veled

Az egyik legrosszabb érzés a világon beleszeretni egy férfiba, majd nem sokkal később rájönni, hogy végig komolytalan volt. Ha csak játszik veled, nagyon fájdalmas ráébredni, hogy kettőtöknek teljesen más elképzelése van a kapcsolatotokról. Ezek a dolgok azt mutatják, hogy csak játszik veled és nem érdemes rá több időt vesztegetned!

Az erős nők kerülik ezeket a mérgező kapcsolatokat

2020-09-21

Az erős nők kerülik ezeket a mérgező kapcsolatokat

Egy mérgező kapcsolatnak számtalan formája van és sok ember még csak nincs is tudatában, hogy ő is abban él. Ezek azonban nagy terhet jelentenek, épp ezért az erős nők nem fogadják el őket. Bemutatunk néhány tipikus mérgező kapcsolatot, amiből az erős nők mindig kisétálnak.

Jelek, hogy a volt pasid végleg túl van rajtad

2020-08-25

Jelek, hogy a volt pasid végleg túl van rajtad

Sokszor szakítás után még él bennünk a remény, hogy ismét együtt lehetünk. Teljesen természetes, hogy valaki így érez még akkor is, ha tudja, hogy nem sok értelme lenne. Azonban gyakran mégsem történik meg a kibékülés, ezért fontos, hogy felismerd, hogy a volt barátod továbblépett – örökre.


Család Érdekességek Férfi Párkapcsolat Randi Szerelem