Fogyjunk év elején

Méregtelenítés és fogyás ünnepek után

helloladies.hu

Biztos sokaknak felszaladt pár kiló az ünnepek alatt, bevallom őszintén, hogy én sem a súlyommal és az alakommal foglalkoztam Karácsonykor, sokkal fontosabb volt a család és az, hogy együtt együnk-igyunk. Így most nekem is szükségem van egy kis méregtelenítésre, megmutatom, mit fogok tenni!

Méregtelenítés, fogyás év elején

Méregtelenítsünk! Mi a méregtelenítés lényege?

 

A méregtelenítés lényegében egy olyan tisztítókúra, ami megszabadítja a szervezetünket a felgyülemlett mérgező anyagoktól. A méreganyagok főleg az ételekből és az italokból származik. Igaz a mondás: „az vagy amit megeszel”. Tehát, aki egészségtelen, méreganyagokkal teli ételeket eszik, annak szervezete is lassan átáll a káros működésre. Az italfogyasztás során a legtöbb méreganyag az alkohollal jut a szervezetbe. A sok mérgező anyag lelassítja a máj tisztító funkcióját, így a káros anyagok a vérbe is felszívódnak. Ezért lassul le a metabolizmusunk, ennek a következménye a narancsbőr, a hamar ráncosodó és pattanásos bőr. De olyan komolyabb betegségek, mint a sejtek rákosodása is ide vezethető vissza.

 


A méregtelenítés előnyei

 

A méregtelenítésnek legnagyobb előnye, hogy megtisztítja szervezetünket a méreganyagoktól, és ez által elkerülhetjük a méreganyagoknak a testünkre gyakorolt negatív hatásaitól. Emellett jobb közérzetet teremt és megnövekedik az energiaszint is. Ami még nagyon fontos, hogy kipihentebbek lesznek a szerveink, ezáltal mi is. Méregtelenítés után felszabadultabbak leszünk, és könnyebbnek érezhetjük magunkat. A méreganyagok terhe eltűnik a szervezetből, ezért nem fáradunk ki olyan hamar, és sokkal kisebb az esély a lelki megbetegedésekre, téli és tavaszi fáradtságra egyaránt.Év eleji fogyókúra, de hogyan?

 

 

A fogyókúra terv

 

A fogyókúra általában étkezési szabályozásból és rendszeres mozgásból áll. A fogyókúra terv során, az alábbi kérdésekre kell választ adnunk!

 

  • Milyen ételeket fogunk fogyasztani? (pl.: mindennap megeszek valamilyen gyümölcsöt)
  • Milyen ételek fogyasztását kerüljük? (pl.: naponta egy szelet kenyérnél többet nem eszek)
  • Az evést időben mikor végezzük? (pl.: Este hat után már nem eszek)
  • Milyen mozgást végezzünk? (pl.: aerobic órákra fogok járni)
  • Milyen rendszerességgel fogunk mozogni? (pl.: hetente kétszer mozogni fogok)
  • Mennyi idei mozogjunk? (pl.: egy edzés legalább fél óráig tart)
  •  


Azért fontos leírni a fejünkben lévő ötleteket, mert így nemcsak egy elhatározás marad, hanem egy konkrét terv. Nemcsak a kiinduló tervet készíthetjük el, hanem az eredményeinket is leírhatjuk, fogyókúra naplót is vezethetünk. A fogyókúra tervet bármikor kiegészíthetjük.

 

A motiváló fogyókúra terv


Ha túl nagy követelményeket állítunk fel a fogyókúra terv elkészítése során, akkor hamar belefáradhatunk. A fogyókúra terv akkor fog motiválni, ha teljesíthető követelményeket állapítunk meg. Minden kezdet nehéz, és ha már hozzászoktunk a rendszeres mozgáshoz, a kevesebb ételhez, akkor lehet fokozni a fogyókúrát. Fogyókúra tervet úgy is meghatározhatjuk, hogy havonta egyre több minden kerül bele, vagy szigorodnak a feltételek. Hiszen a hosszútávon hatékony fogyáshoz idő kell.

 

A teljesíthető fogyókúra terv

 

Ha olyan követelményeket írunk le, amiket nagyobb nehézségek nélkül a mindennapokban is tartani tudunk, akkor sikerélményünk lesz. A sikerélmények elérése pedig segít a lelkesedés és a lendület megtartásában. Bár így kevésbé lesz hatékony a fogyókúra, de hosszabb távon így is jobban járunk. A fogyókúra terv alapja, hogy ismerjük a saját korlátainkat, így tudunk olyan tervet összeállítani, amit végig bírunk csinálni. A sikeresen befejezett fogyókúra, mégha nem is fogytunk annyit, mint amennyit szerettük volna, akkor is hatékonyabb. Mivel a fogyásban meghatározó a hozzáállás és a lelki tényezők, ezért sokkal könnyebben vágunk neki egy újabb diétának, fogyókúrának, ha már sikerrel teljesítettünk egyet. Ilyenkor az intenzitást tudjuk növelni, kicsit szigoríthatunk a szabályokon is. A teljesíthető terv megelőzi a csapongást egyik diétából a másikba is. Szervezetünk sokkal kiegyensúlyozottabb lesz, ha egy fogyókúrát csinál végig.


 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
Alakformálás Egészséges életmód Egészséges táplálkozás Fogyás Fogyókúra