9 kérdés, ami megváltoztatja az életedet

9 kérdés, ami megváltoztatja az életedet

helloladies.hu
hirdetes

Minden hónap kezdete egyben egy új apró fejezete is az életnek. Nem olyan szembetűnő, mint az újév, de nem is olyan jelentéktelen, mint egy új nap, ezért tökéletes arra, hogy tervezz és fejleszd magad. Hogy a legtöbbet hozd ki a következő hónapból, készíts tervet, hogy jobb legyen, mint az előző. Kifejezetten nehéz kitalálni, hogyan is kezdjünk bele, de segítünk pár kérdéssel, amit minden hónapban tegyél fel magadnak, és megváltoztatja az életedet.

9 kérdés, ami megváltoztatja az életedet

9 kérdés, amit kérdezz meg magadtól minden hónapban, és az életed megváltozik


Milyen volt a múlt hónap?


A rendszeres visszacsatolás nagyon fontos az önfejlesztés szempontjából. Csak úgy tudsz a következő hónapra tervezni, és pozitív változásokat elérni az életedben, ha elemzed, mi történt az előző hónapban. Ha nem teszed, belekerülsz egy körforgásba és ugyanazokat a hibákat követed el újra és újra. Vizsgáld meg a sikereidet és a kudarcaidat is, így rájöhetsz, hogyan ismételd meg, vagy kerüld el őket. Tartsd észben, hogy nem az a cél, hogy rágódjunk a hibákon, csupán annyi, hogy tisztában legyünk velük és elemezzük őket pozitív értelemben.


Ezeket a kérdéseket tedd fel magadnak:

 

 • Mi történt a múlt hónapban?
 • hirdetes
 • Elértem a céljaimat?
 • Milyen sikereket értem el?
 • Milyen kudarcok értek?
 • Milyen hibákat követtem el, és hogyan tudom megelőzni őket?
 • Ha megint belekerülnék ebbe a helyzetbe, hogy lehetnék jobb?


Körülbelül 30-60 percet kell rászánnod erre minden hónapban.


Mi a minimum?


Mindig a minimum fölé kellene törekednünk, de ha van egy kiindulóállapot, könnyebben kitalálhatod, hogyan tornázd feljebb. Határozd meg mit kell tenned ebben a hónapban azért, hogy elégedettnek és boldognak érezd magad. Mennyit kell félre tenned ahhoz, hogy úgy érezd takarékos voltál? Hány könyvet kell elolvasnod? A minimum szint egyedül tőled függ és ismerve segít a prioritásaidat sorba rendezni.


Van valamilyen esemény, amire készülnöm kellene?


Senki nem akarja, hogy egy fontos esemény váratlanul érje, ezért fontos fejben tartani, így megvédheted magad az utolsó napos rohanástól, ami nagyon stresszessé teszi az életet.

hirdetes

 

 • Van valamilyen születésnap, évforduló, vagy nagy nap?
 • Lesz valamilyen ünnep? Hogy akarom tölteni?
 • Kell leegyeztetnem találkozót?
 • Milyen fontos eseményt kell észben tartanom?


Hogy akarom érezni magam?


Buta kérdésnek tűnik, de fontos. Az ésszerűség elsődleges szempont, amikor megtervezel egy új hónapot, de az érzéseidet sem kellene figyelmen kívül hagyni. Határozd el, hogy akarod érezni magad, és mik azok a lépések, amik oda vezetnek, hogy ez így is legyen.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

Gyakori és ijesztő, de ártalmatlan tünetek

2019-05-16

Gyakori és ijesztő, de ártalmatlan tünetek

Hajlamosak vagyunk egyszerű tünetek mögé komoly dolgokat bemagyarázni, pedig sokszor ezek teljesen ártalmatlanok. Mielőtt hagynád, hogy doktor Google meggyőzzön arról, hogy a fejfájásod agydaganat miatt van, nézd meg milyen más megnyugtató magyarázat van erre, és más gyakori tünetekre.

Ezeket a dolgokat elég gyakran mikrózzuk - pedig nem kellene

2019-05-15

Ezeket a dolgokat elég gyakran mikrózzuk - pedig nem kellene

Ha rossz ételeket, tartókat, edényeket, vagy csészéket teszel be a mikróba, attól megbetegedhetsz, kiteszed magad a káros kémiai anyagoknak, sőt még akár tűz is keletkezhet. Kövesd az alábbi tippeket, hogy elkerüld a veszélyes mikrós baleseteket.

Ezek a jelek arra utalnak, hogy telefonfüggő vagy

2019-05-14

Ezek a jelek arra utalnak, hogy telefonfüggő vagy

Biztosan te is ismersz olyan embereket, akikről azt gondolod, hogy telefonfüggők. Manapság egyre gyakoribb jelenség, hogy mindig, minden helyzetben a kezünkben van a telefon, és azt nyomkodjuk ahelyett, hogy másokkal beszélnél, vagy az utat figyelnénk. Még ha nincs is napi 24 órában nálad a telefon, lehet, hogy téged is érint ez a probléma? Az első

Ezek a dolgok idegesítik a bolti dolgozókat

2019-05-13

Ezek a dolgok idegesítik a bolti dolgozókat

Ha valaha dolgoztál már szupermarketben, tisztában vagy vele, milyen nehéz tud lenni. Az igazság az, hogy ellentétben a híres mondással, a vásárlónak nincs mindig igaza, különösen igaz ez az élelmiszerboltokban. Mivel mindenkinek be kell valahol vásárolni, a legkevesebb amit tehetünk, hogy nem nehezítjük a pénztárosok, árufeltöltők, és egyéb áruház

Mindenki átélte már ezeket a kínos pillanatokat

2019-05-13

Mindenki átélte már ezeket a kínos pillanatokat

Amellett, hogy belekeveredhetsz a kellemetlen háborúkba és abba, hogy rajta kapjanak leskelődésen, a közösségi média kínos helyzetek egész új világát nyitja meg előttünk. Elmondjuk, hogy kezeld ezeket.

Ezeket hazudjuk napi szinten mindannyian

2019-05-09

Ezeket hazudjuk napi szinten mindannyian

Valamikor azért hazudunk, hogy szerethetőbbnek tűnjünk. Hazudunk, ha próbálunk hozzáértőnek tűnni. És néha azért hazudunk, mert úgy sokkal könnyebb. Következzen néhány a kedvenc füllentéseinkből.

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
200 179
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
2 177 774
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 113

Átlagos értékelés: 4.9