notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

9 kérdés, ami megváltoztatja az életedet

hirdetes

9 kérdés, ami megváltoztatja az életedet

helloladies.hu

Minden hónap kezdete egyben egy új apró fejezete is az életnek. Nem olyan szembetűnő, mint az újév, de nem is olyan jelentéktelen, mint egy új nap, ezért tökéletes arra, hogy tervezz és fejleszd magad. Hogy a legtöbbet hozd ki a következő hónapból, készíts tervet, hogy jobb legyen, mint az előző. Kifejezetten nehéz kitalálni, hogyan is kezdjünk bele, de segítünk pár kérdéssel, amit minden hónapban tegyél fel magadnak, és megváltoztatja az életedet.

9 kérdés, ami megváltoztatja az életedet

9 kérdés, amit kérdezz meg magadtól minden hónapban, és az életed megváltozik


Milyen volt a múlt hónap?


A rendszeres visszacsatolás nagyon fontos az önfejlesztés szempontjából. Csak úgy tudsz a következő hónapra tervezni, és pozitív változásokat elérni az életedben, ha elemzed, mi történt az előző hónapban. Ha nem teszed, belekerülsz egy körforgásba és ugyanazokat a hibákat követed el újra és újra. Vizsgáld meg a sikereidet és a kudarcaidat is, így rájöhetsz, hogyan ismételd meg, vagy kerüld el őket. Tartsd észben, hogy nem az a cél, hogy rágódjunk a hibákon, csupán annyi, hogy tisztában legyünk velük és elemezzük őket pozitív értelemben.


Ezeket a kérdéseket tedd fel magadnak:

 • Mi történt a múlt hónapban?
 • hirdetes
 • Elértem a céljaimat?
 • Milyen sikereket értem el?
 • Milyen kudarcok értek?
 • Milyen hibákat követtem el, és hogyan tudom megelőzni őket?
 • Ha megint belekerülnék ebbe a helyzetbe, hogy lehetnék jobb?


Körülbelül 30-60 percet kell rászánnod erre minden hónapban.


Mi a minimum?


Mindig a minimum fölé kellene törekednünk, de ha van egy kiindulóállapot, könnyebben kitalálhatod, hogyan tornázd feljebb. Határozd meg mit kell tenned ebben a hónapban azért, hogy elégedettnek és boldognak érezd magad. Mennyit kell félre tenned ahhoz, hogy úgy érezd takarékos voltál? Hány könyvet kell elolvasnod? A minimum szint egyedül tőled függ és ismerve segít a prioritásaidat sorba rendezni.


Van valamilyen esemény, amire készülnöm kellene?


Senki nem akarja, hogy egy fontos esemény váratlanul érje, ezért fontos fejben tartani, így megvédheted magad az utolsó napos rohanástól, ami nagyon stresszessé teszi az életet.

hirdetes
 • Van valamilyen születésnap, évforduló, vagy nagy nap?
 • Lesz valamilyen ünnep? Hogy akarom tölteni?
 • Kell leegyeztetnem találkozót?
 • Milyen fontos eseményt kell észben tartanom?


Hogy akarom érezni magam?


Buta kérdésnek tűnik, de fontos. Az ésszerűség elsődleges szempont, amikor megtervezel egy új hónapot, de az érzéseidet sem kellene figyelmen kívül hagyni. Határozd el, hogy akarod érezni magad, és mik azok a lépések, amik oda vezetnek, hogy ez így is legyen.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Házi praktikák ízületi gyulladás és fájdalmak kezelésére

2020-09-22

Házi praktikák ízületi gyulladás és fájdalmak kezelésére

Az ízületi gyulladás, illetve fájdalmak nagyon sok embert érintenek és az orvostudomány egyelőre sajnos csak fájdalomcsillapítókkal tud ellene harcolni. Habár ezek működnek, nyilván nem megoldás és hosszútávon sok mellékhatásuk lehet. Az otthoni gyógymódok, valamint a mozgás is nagyon hatásosak. Bemutatjuk a legjobb módszereket, amik csökkentik a f

Jelek, hogy a pasid szerint jó eséllyel rossz barátnő vagy

2020-09-22

Jelek, hogy a pasid szerint jó eséllyel rossz barátnő vagy

Habár a férfiaknak is vannak nagyon bosszantó tulajdonságai és néha nagyon idegesítően viselkednek, a nők is csinálnak olyan dolgokat, amikkel az őrületbe kergetik a barátjukat. Fontos, hogy ezeket felismerjük, hiszen vannak jelei annak, hogy nem igazán vagy jó barátnő a szemükben, így dolgozhatsz rajtuk, mielőtt a kapcsolatodba kerülnének.

Ha modernizálod a lakást, ezt a négy dolgot érdemes berakatnod!

2020-09-25

Ha modernizálod a lakást, ezt a négy dolgot érdemes berakatnod!

Itt az ideje egy kis lakásfelújításnak? Nagyszerű! Mutatok négy dolgot, ami egyetlen korszerű otthonból sem hiányozhat! A te lakásodban is helyet kapnak?

Ezekhez sosem illene hozzányúlnod más házában!

2020-09-21

Ezekhez sosem illene hozzányúlnod más házában!

Ha látogatóba mész valakihez, az alábbi illemszabályokat illik betartani, hogy te és a vendéglátód se kerüljön kellemetlen helyzetbe! Nézzük, mi az, amihez nem kellene nyúlnod!

Fogadalmak, amiket magadnak kellene tenned

2020-09-08

Fogadalmak, amiket magadnak kellene tenned

Miért nem tartjuk be a saját magunknak tett ígéreteket? Az újévi fogadalmakat, hogy egészségesebben étkezünk, lefogyunk, megtanulunk egy új nyelvet – olyan hamar megfeledkezünk róluk, hogy már magunkat kinevetjük, mielőtt belekezdenénk...

Az erős nők kerülik ezeket a mérgező kapcsolatokat

2020-09-21

Az erős nők kerülik ezeket a mérgező kapcsolatokat

Egy mérgező kapcsolatnak számtalan formája van és sok ember még csak nincs is tudatában, hogy ő is abban él. Ezek azonban nagy terhet jelentenek, épp ezért az erős nők nem fogadják el őket. Bemutatunk néhány tipikus mérgező kapcsolatot, amiből az erős nők mindig kisétálnak.


Akaraterő Átalakítás Csajos Életmód Érdekességek Fejlesztő Tanács