notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

9 kérdés, ami megváltoztatja az életedet

9 kérdés, ami megváltoztatja az életedet

helloladies.hu
hirdetes

Minden hónap kezdete egyben egy új apró fejezete is az életnek. Nem olyan szembetűnő, mint az újév, de nem is olyan jelentéktelen, mint egy új nap, ezért tökéletes arra, hogy tervezz és fejleszd magad. Hogy a legtöbbet hozd ki a következő hónapból, készíts tervet, hogy jobb legyen, mint az előző. Kifejezetten nehéz kitalálni, hogyan is kezdjünk bele, de segítünk pár kérdéssel, amit minden hónapban tegyél fel magadnak, és megváltoztatja az életedet.

9 kérdés, ami megváltoztatja az életedet

9 kérdés, amit kérdezz meg magadtól minden hónapban, és az életed megváltozik


Milyen volt a múlt hónap?


A rendszeres visszacsatolás nagyon fontos az önfejlesztés szempontjából. Csak úgy tudsz a következő hónapra tervezni, és pozitív változásokat elérni az életedben, ha elemzed, mi történt az előző hónapban. Ha nem teszed, belekerülsz egy körforgásba és ugyanazokat a hibákat követed el újra és újra. Vizsgáld meg a sikereidet és a kudarcaidat is, így rájöhetsz, hogyan ismételd meg, vagy kerüld el őket. Tartsd észben, hogy nem az a cél, hogy rágódjunk a hibákon, csupán annyi, hogy tisztában legyünk velük és elemezzük őket pozitív értelemben.


Ezeket a kérdéseket tedd fel magadnak:

 

 • Mi történt a múlt hónapban?
 • hirdetes
 • Elértem a céljaimat?
 • Milyen sikereket értem el?
 • Milyen kudarcok értek?
 • Milyen hibákat követtem el, és hogyan tudom megelőzni őket?
 • Ha megint belekerülnék ebbe a helyzetbe, hogy lehetnék jobb?


Körülbelül 30-60 percet kell rászánnod erre minden hónapban.


Mi a minimum?


Mindig a minimum fölé kellene törekednünk, de ha van egy kiindulóállapot, könnyebben kitalálhatod, hogyan tornázd feljebb. Határozd meg mit kell tenned ebben a hónapban azért, hogy elégedettnek és boldognak érezd magad. Mennyit kell félre tenned ahhoz, hogy úgy érezd takarékos voltál? Hány könyvet kell elolvasnod? A minimum szint egyedül tőled függ és ismerve segít a prioritásaidat sorba rendezni.


Van valamilyen esemény, amire készülnöm kellene?


Senki nem akarja, hogy egy fontos esemény váratlanul érje, ezért fontos fejben tartani, így megvédheted magad az utolsó napos rohanástól, ami nagyon stresszessé teszi az életet.

hirdetes

 

 • Van valamilyen születésnap, évforduló, vagy nagy nap?
 • Lesz valamilyen ünnep? Hogy akarom tölteni?
 • Kell leegyeztetnem találkozót?
 • Milyen fontos eseményt kell észben tartanom?


Hogy akarom érezni magam?


Buta kérdésnek tűnik, de fontos. Az ésszerűség elsődleges szempont, amikor megtervezel egy új hónapot, de az érzéseidet sem kellene figyelmen kívül hagyni. Határozd el, hogy akarod érezni magad, és mik azok a lépések, amik oda vezetnek, hogy ez így is legyen.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

12 dolog, amiről a mai gyerekek semmit nem tudnak

2019-08-23

12 dolog, amiről a mai gyerekek semmit nem tudnak

Manapság a technika szó szerint gyorsabban fejlődik, mint valaha, egyik csodálatos innováció jön a másik után. Izgalmas időszak ez, de be kell ismernünk, hogy azt kívánjuk bárcsak a fiatalabb generáció is tudná, hogy kell térképet olvasni, vagy az enciklopédiából kikeresni valamit. Tegyünk egy sétát a múltba, itt van 12 dolog, amiről a mai gyerekek

Minden, amit érdemes tudni a zárkózott emberekről

2019-08-16

Minden, amit érdemes tudni a zárkózott emberekről

Az introvertált (zárkózott) viselkedést sokan furcsának találják, főleg azok, akiknek épp ellenkező a személyisége. Sok olyan dolog van, amit a legtöbben sose gondolnának az introvertált személyiségről, íme néhány ismeretlen tény róluk.

Ezek a dolgok állítólag tönkre teszik életed legszebb napját

2019-08-14

Ezek a dolgok állítólag tönkre teszik életed legszebb napját

Az esküvőnk életünk egyik legszebb napja, azonban vannak olyan babonák, melyek képesek elátkozni ezt a csodás eseményt! Nem árt ismerned őket!

Az álmok jelentése, amit sosem szabad figyelmen kívül hagyni

2019-08-16

Az álmok jelentése, amit sosem szabad figyelmen kívül hagyni

Az álmaink sokkal többet árulnak el az életünkről, mint hinnénk, nem hiába számítanak érdekes témának már évezredek óta. Az álmok általában az alvás legéberebb szakaszában jönnek, amikor az agy szinte éber állapotban van. Azok, amiket a mélyebb fázisban álmodunk általában kevésbé emlékezetesek és intenzívek. A legtöbb 20-30 percig tart, és ha rögtö

A nyár kihagyhatatlan étele, a garnélás cukkinispagetti

2019-08-13

A nyár kihagyhatatlan étele, a garnélás cukkinispagetti

A cukkini a nyár egyik kedvelt étele, mert amellett, hogy egészséges és finom, rengeteg variációban (és általában gyorsan is) elkészíthető. Most egy olyan receptet mutatunk nektek, amivel egyenesen Olaszországban érezhetjük magunkat, ha elkészítjük ezt az ízletes fogást!

Ezért sürgetik az anyák, hogy álljunk le a

2019-08-13

Ezért sürgetik az anyák, hogy álljunk le a "szőrös gyerekem" kifejezéssel

Hallottad már azt a kifejezést, hogy „szőrös gyerek”? Abban az esetben, ha még nem, ezzel egy ember a háziállatára utal, általában macskára vagy kutyára. Azt sugallja, hogy az a személy úgy gondol az állatára, mint egy gyerekre. Lehet, hogy nagyon sok figyelmet kap, esetleg ajándékot, játékot, amit más a gyerekének venne meg, de nem a háziállatának

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
353 483
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
3 003 650
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 113

Átlagos értékelés: 4.9