notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Nézd meg, hogy hogyan bánj a kéretlen emberekkel!

hirdetes

Hogyan bánjunk a kéretlen emberekkel?

helloladies.hu

Elkerülhetetlen, hogy életünk során néha olyan emberekkel kerüljünk össze, akik egész egyszerűen unszimpatikusak számunkra. Ez lehet egy rokon, egy munkatárs, esetleg egy oktató, vagy bármilyen más személy, akit nem minden esetben kerülhetünk el kedvünk szerint.

Nézd meg, hogy hogyan bánj a kéretlen emberekkel!

Sajnos nem mindig kivitelezhető az ilyen emberektől való elzárkózás, ami egyébként sem tanácsos, hiszen az ember így számos pozitív lehetőségről maradhat le.


 
Ha eddig mindenképpen kitérni próbáltál az ilyen helyzetek elől, akkor itt az ideje egy szemléletváltásnak. A következőkben olyan gondolatokat olvashatsz, amelyeket a legtöbb sikeres ember rendszeresen alkalmaz, valahányszor egy kéretlen személlyel kénytelen találkozni.


Fogadd el, hogy nem jöhetsz ki mindenkivel


Habár a legtöbben szeretnénk mindenkivel jóban lenni, általában ez teljességgel lehetetlen. Az első lépés belátni és elfogadni ezt a tényt. Ez sem azt nem jelenti, hogy te, sem pedig azt, hogy a másik személy rossz ember lenne (legalább is ebből nem következik ez automatikusan).


 
Meglehet, hogy két személy egyszerűen összeférhetetlen viselkedésük váltakozása miatt. Egyesek dominánsabb magatartásúak, mások pedig visszahúzódóbbak. Vannak pozitív gondolkodású optimisták, és a mások által pesszimistábbnak tekintett realisták.


 
Az emberek szívesebben fektetnek erőt és időt az olyan dolgokba, amiket előszeretettel csinálnak. Ha valaki olyannal kerülsz össze, akit nem kifejezetten kedvelsz, akkor kevesebbet teszel majd kettőtök kapcsolatáért. Ez a hanyagság idővel megvetéshez vezethet.


 
Próbálj pozitív dolgokat kihozni azokból, amiket mondanak


Próbálj másképpen tekinteni az emberek viselkedésére. Talán egy munkatársad egyáltalán nem valamilyen hiányosságodat próbálta kiemelni, stb.

hirdetes
 
Még ha a kérdéses személy szándékosan is támad szóban, nem éri meg felhúzni magad rajta, mert ezzel csak saját helyzetedet nehezíted.


 
Tartsd szem előtt saját érzéseidet


Ne feledkezz meg saját érzéseidről – egyedül te vagy az, aki befolyásolhatja, hogy hogyan reagálj egy-egy helyzetre. Az emberek csak akkor idegesíthetnek fel, ha hagyod nekik. Talán sablonosnak hangzik, de ne hagyd, hogy a harag eluralkodjon rajtad.


 
Ha valaki negatívan áll hozzád, akkor ismerd el ezeket az érzéseket és engedd el őket anélkül, hogy reagálnál rájuk. Gyakran egy mosoly és egy bólintás is elég, hogy a helyzet megoldódjon.


Ne vegyél személyeskedésnek mindent, amit mondanak


Egy nézeteltérés gyakran egy egyszerű félreértésből származik csupán. Ha azonban valóban teljesen másképpen vélekedsz valamiről, mint a másik személy, akkor próbáld az ő szemszögéből szemlélni a dolgokat.


 
Próbáld nem túlreagálni ezeket a különbségeket, mert erre gyakran túlreagálás lesz a válasz, ami csak tovább súlyosbítja a helyzetet. Próbálj sokkal inkább az adott témára koncentrálni, ne pedig arra, hogy hogyan reagál a másik.


Ha szükséged van egy kis személyes térre, akkor a legjobb, ha félreállsz, és kifújod magad, hogy kitisztuljanak a gondolataid (éppen úgy, mint ahogy egy olyan asztaltól is felállnál, ahol rajtad kívül mindenki dohányzik).


 
Érzéseidet mindig próbáld nyugodtan kifejezni


hirdetes
Nem csak az számít, hogy mit mondasz, hanem az is, hogy hogyan mondod azt. Ha valakit már nagyon nem tudsz elviselni, és a probléma kezd súlyosabbá válni egyszerű kellemetlenségnél, akkor itt az ideje, hogy megszólalj.


 
Nem mindegy persze, hogy hogyan. Érdemes kimérten és nyugodt stílusban közölni az illetővel, hogy jelenlegi viselkedése vagy megjegyzései zavaróak, és hogy ezt inkább mellőzze a továbbiakban. Ha mást nem is érsz el vele, de legalább egy lehetőséget adsz neki, hogy elmagyarázza, miért csinálja vagy mondja azt, amit éppen.


 
Bizonyos esetekben egy köztes személy segítségét érdemes kérni, aki egyfajta pártatlan közvetítőként vesz részt a beszélgetésben, és objektív szemszögből lát rá a dolgokra.


 
Nem kell mindig felszólalnod


Néha egész a legjobb megoldás simán elengedni a dolgokat. Nem minden helyzet és téma ér annyit, hogy időt és figyelmet fordíts rá. Tedd fel a kérdést magadban: „Tényleg megéri nekem ezzel a valakivel leállnom vitázni?” Az erre elpazarolt idő és erő biztosan hasznosabb lenne bármilyen más, fontosabb feladatodhoz.


 
Amennyiben a helyzet jellegéből adódóan átmeneti, valószínűleg nem éri meg foglalkozni vele. Ha azonban idővel még súlyosabbá válhat, akkor meglehet, hogy érdemes erőt fektetni mielőbbi megoldásába.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Így nyűgözd le azt, aki tetszik!

2020-09-14

Így nyűgözd le azt, aki tetszik!

Szerelmes lettél? Vajon ő is ugyanígy érez? Akármennyire is érdekel valaki, lehet, hogy te is félsz megtenni az első lépést, az viszont biztos, hogy le akarod őt nyűgözni. Úgyhogy mit tehetsz, hogy jó értelemben felhívd magadra a figyelmét? Adunk pár tippet!

Módszerek, amikkel sokat tehetsz az egészségedért és 1 percbe telnek

2020-09-15

Módszerek, amikkel sokat tehetsz az egészségedért és 1 percbe telnek

Ha szeretnénk megőrizni az egészségünket, az sok időt vehet igénybe, hosszútávon azonban mindenképp megéri, sőt az apró lépések is sokat számítanak. Vannak dolgok, amikre 60 másodperc is bőven elég és csodákat művelnek a testtel. Itt van néhány módszer, ami sokat tesz az egészségért és kevesebb, mint 1 percbe telik!

Házi praktikák ízületi gyulladás és fájdalmak kezelésére

2020-09-22

Házi praktikák ízületi gyulladás és fájdalmak kezelésére

Az ízületi gyulladás, illetve fájdalmak nagyon sok embert érintenek és az orvostudomány egyelőre sajnos csak fájdalomcsillapítókkal tud ellene harcolni. Habár ezek működnek, nyilván nem megoldás és hosszútávon sok mellékhatásuk lehet. Az otthoni gyógymódok, valamint a mozgás is nagyon hatásosak. Bemutatjuk a legjobb módszereket, amik csökkentik a f

Jelek, hogy ideje elengedni a múltat!

2020-09-14

Jelek, hogy ideje elengedni a múltat!

Ha van bármi állandó, az a változás. De miből tudhatod, hogy végre ideje szakítani a múlttal és elindulni egy boldogabb élet felé? Ahhoz, hogy boldogok lehessünk, képesnek kell lennünk elengedni a múltban szerzett sebeket, a kapcsolatokat, amik nem működtek és ami a legfontosabb, azt, hogy szinte minden rossz dologért saját magunkat hibáztatjuk.

2020 ősz: A legújabb hajtrendek

2020-09-14

2020 ősz: A legújabb hajtrendek

Nem szépítjük a helyzetet, 2020 ősze elég furcsa lesz, ehhez pedig a divat világa is alkalmazkodott valamennyire, hajszínek terén például idén azok az árnyalatok lesznek igazán menők, amikkel keveset kell fodrászhoz menni és foglalkozni.

Ezeket a színeket ne válaszd az otthonodba!

2020-09-15

Ezeket a színeket ne válaszd az otthonodba!

Egyáltalán nem könnyű az otthonunk különböző részeire megtalálni a tökéletes színt, ráadásul bizonyos színek növelhetik, de csökkenthetik is az értékét. A szakértők szerint ezeknek a színeknek semmi helye a lakásban!


Akaraterő Csajos Érdekességek Fejlesztő Tanács