Ezért jó a kevesebb smink

Ezért (is) jó a kevesebb smink

helloladies.hu

Ha túl sok smink terméked van, tovább tart amíg elkészülsz. Nem jó móka végig kutatni az egész fiókot, táskát, hogy megtaláld azt, amit használni szeretnél. A zűrzavar mellett, amit okoznak, bizony nem is jók örökké. Egy leegyszerűsített smink rutinnal pénzt takaríthatsz meg, mert nem vásárolsz annyit, vagy a kevesebb termék azt is jelentheti, hogy megengedhetsz minőségibb darabokat is magadnak. Ha nem használsz annyi terméket arcra, az általában a bőrödnek is jót tesz, úgyhogy mindenképp csak nyerhetsz.

Ezért jó a kevesebb smink

Fogadd el magad úgy, ahogy vagy


Sok mindenre, így a sminkelésre is igaz, hogy a kevesebb több. A szépségipar szakértő abban, hogy azt éreztesse velünk, mindenféle termékre szükségünk van. De az igazság az, hogy közel sincs annyira szükségünk, mint amennyit elhitetnek velünk. Te tudod még követni, mennyi mindent kellene használnod? Ahelyett, hogy azon aggódsz, mit kellene viselned, csak azokat válaszd, amiket élvezettel használsz. A legfontosabb, hogy elfogadd a saját szépségedet a tökéletlenségekkel együtt. Semmilyen terméktől sem fogod magad jobban érezni a bőrödben, ha már eleve nincs így. Az, hogy megtanuld szeretni és elfogadni magad, az első lépése egy egyszerűsített smink rutin bevezetésének.


Szép vagy sminkkel és nélküle is

 

A smink lényege, hogy kihangsúlyozza a szépségedet, jobban érezd magad és valami extrát adjon a megjelenésedhez. De csakis azért kellene sminkelni, hogy boldogabbá tegyen, mert neked tetszik ahogy kinézel és ahogy érzed magad vele. Nem pedig azért, hogy elrejtsük, elfedjük azokat a részeket, amikről azt gondoljuk, hogy nem elég jók. Emlékeztesd magad sokszor, hogy úgy vagy szép, ahogy vagy. Ez nagyon fontos és nem halljuk elégszer. Könnyű ezt elfelejteni a photoshoppolt modellek és soha véget nem érő hirdetések világában, amik azt üzenik, hogy mindenfajta termékre szükségünk van ahhoz, hogy szépek legyünk.

Ezért jó a kevesebb smink

Egy példa az egyszerűsítésre


Régen mindig használtam korrektort, színezett hidratálót és púdert is. Gyerekkorom óta pattanásokkal küzdök, ami eléggé zavart. Mostanában rájöttem, hogy nem szeretem, ha túl sok smink van rajtam a hétköznapokon, és valószínűleg a bőrömnek sem tesz jót. Úgyhogy teljesen felhagytam ezek használatával. A bőröm állapota sokat javult, kevesebb pattanás jön ki és reggelente kevesebb időbe telik elkészülni. Bár eleinte rosszul éreztem magam, ha így mentem emberek közé, ez gyorsan elmúlt és rájöttem, senkit nem érdekel hogy van-e rajtam korrektor vagy nincs. Ahelyett, hogy azért használnám a sminket, hogy elrejtsem a hibáimat, inkább arra használom, hogy kihangsúlyozzam az előnyös tulajdonságaimat és valójában nincs is szükség sminkre ahhoz, hogy jól érezzem magam a bőrömben. Ezután sokkal körültekintőbb lettem, hogy milyen termékeket használok. Csak azokat, amik örömet okoznak, ha rajtam vannak. Nem pedig olyanokat amire „szükségem” van vagy „kellene” viselni, hogy eltüntessem a tökéletlenségeimet. Nagyon felszabadító érzés.


Ne engedjünk tehát azoknak a reklámoknak, amik ömlesztik ránk a különböző szépségápolási- és sminktermékeket, hiszen nekik ez a munkájuk. Az a céljuk, hogy elhidd, szükséged van erre az alapozóra és arra a szemfestékre, ha szép akarsz lenni, és azt akarod, hogy az emberek is szépnek lássanak. Csak azért, és annyit sminkelj, hogy saját magadnak örömet okozz vele! Ne másoknak, hanem magadnak akarj megfelelni és ne felejtsd el: az aki szép, az reggel is szép!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
Csajos Életmód Érdekességek Fejlesztő Smink Szépségápolás Tanács