Egy újdonsült apuka feladatai a családban

Apa lettem, most mi lesz? – haladó tippek kezdő apukáknak

helloladies.hu

Akár közeleg a baba, akár már megérkezett, egy apuka nem feltétlenül tudja egyik napról a másikra, hogy mi minden tartozik az atyai feladatok közé – most felsorolok néhány tippet!

Egy újdonsült apuka feladatai a családban

Szóval, apuka lettél – gratulálok! Az egyetlen gond az, hogy ez az apró pici emberke használati utasítás nélkül érkezett, és összesen csak két dolog biztos: nagyon hangosan tud sírni, de nagyon imádod.

 

Szülőnek lenni életre szóló hivatás, de olyan „munkáról” van szó, amiért a világ legértékesebb fizetését kapja az ember – mosolygást, nevetést és vidám vagy büszke pillanatokat! Ehhez azonban nagyon oda kell tennünk magunkat már a legelső pillanattól kezdve.

 

 

Elsőre talán kissé ijesztő lehet az apaság, de hidd el, ezzel nem vagy egyedül. Biztos vagyok benne, hogy nagyszerű szülő lesz belőled, de soha nem árt néhány jó tanács. Az ösztön ott van benned, és ha ráérzel, egy nap azon kapod rajta magad, hogy profin bánsz a család legújabb tagjával.

 

Most olyan dolgokat sorolok fel neked, amikre nem feltétlenül gondolnál a nagy izgalom és várakozás közepette. Hidd el, hogy ezek is vannak olyan fontosak, mint a pelenkacsere vagy a tej tökéletes előkészítése a cumisüvegbe!

 

 

Hogyan legyünk jó apukák?

 

Nyugalom


Érthető, ha egy kissé feszültnek érzed magad, ha éppen most hagytak ott az orvosok és nővérek a kisbabáddal a kezedben. Törvényszerűen pont ekkor dönt majd úgy, hogy éberebbé válik és sírni kezd – és a szoptatás utáni csuklás is előjöhet. Ilyenkor kell nyugodtnak és kimértnek maradnod, és emlékeztetned partneredet, hogy milyen ügyesek vagytok eddig.

 

Tudd, hogy kihez fordulj kérdéseiddel


Győződj meg róla, hogy minden fontos telefonszám és egyéb elérhetőség is csak egy ujjnyira van, ha bármilyen okból segítségre vagy tanácsra van szükséged. A szakértő orvos, szülész és egészségügyi tanácsadó száma mindig legyen kéznél. A prenatális tanácsadóról a szülés után sem érdemes megfeledkezni.

 

Vedd tele a hűtőt


Vásárolj elegendő tartós hozzávalót, amelyekből gyorsan és egyszerűen dobhatsz össze valami ennivalót. Szokj hozzá, hogy most egy ideig igenis Te leszel a konyhatündér, még ha ez néha nagyon rémisztően is hangzik. Eleinte kihívás lehet, de idővel belejössz majd.

Érdemes összeismerkedni a legközelebbi bevásárlóközpontban a babarészleggel is. Nem akarod SOS helyzetek esetén 20 percig keresni azokat a pelenkákat és törlőkendőket, ugye?

 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
Apa Baba Család gyerek Gyereknevelés Kisbaba Kisfiú Kislány Nevelés