notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk milyen okok vezettek oda hogy a koalák a kihalás szélére kerültek, A koalákat a kihalás fenyegeti, Miért vannak veszélyben a koalák

hirdetes

Önkéntesek azért harcolnak, hogy megmentsék a koalákat a kihalástól

helloladies.hu

Az Ausztráliában tomboló tüzek miatt, egyre több a koalákról szóló írás jelenik meg, mivel a tűz jelentős hatással van az egyébként is csökkenő populációra, és a kihalás veszélye nagyon is valóssá vált.

Kihalás szélére kerültek a koalák

Az elmúlt években hirtelen nagy számban csökkent a populációjuk és sokan állítják, hogy a kihalás szélére kerültek, habár a pontos számukat nehéz megbecsülni. Ausztrália egyik ikonikus állata, de mi is sodorta őket a kihalás szélére?


A csökkenő koala populáció okai


Élőhelyük pusztulása


Az elmúlt éveket leginkább a nagyobb szárazságok, tüzek és erdőirtás jellemezte. A koalák ehhez nem tudnak alkalmazkodni, azonban a számuk csökkenéséhez rengeteg ok hozzájárul. Élőhelyeik folyamatosan pusztulnak a klímaváltozás és természeti katasztrófák, valamint a fák kiirtása miatt. Mivel az otthonuk tönkre ment, sokukat autók ütik el, ahogy új élőhelyük keresésére indulnak.


Környezeti és klímaváltozás

hirdetes


A legjelentősebb tényező, ami fontos szerepet játszik számuk folyamatos csökkenésében, a környezet pusztulása mind természetes, mind emberhez kapcsolódó okok miatt. Ezek az állatok legtöbb idejüket a fákon töltik és eukaliptusz leveleket esznek, ami a többi élőlény számára mérgező lenne, ami azt jelenti, hogy az ételt tekintően nincs nagyon versenytársuk. Tápanyagszegény étrendjük miatt, viszont akár 22 órát is aludhatnak egy nap. Elszigetelt populációkban élnek, ahol sok étel van, itt viszont nehezen találják meg maguknak a megfelelő társat, illetve egy-egy területen belül túlságosan elszaporodhatnak.


Mivel arra kényszerülnek, hogy új lakóhelyet találjanak maguknak, több időt töltenek a talajon annak érdekében, hogy új fákat keressenek, ez pedig olyan veszélyeknek teszi ki őket, amikkel normális esetben nem kellene számolniuk – mint az autók és kutyatámadások. Emiatt megnő a stressz szintjük, és különösen fogékonyak a különböző megbetegedésekre is, ami még nehezebbé teszi számukra a túlélést.

hirdetes


A Chlamydia terjedése


Ez a fertőzés komoly hatással van az egészségükre, az anyáról pedig könnyen átragad a fiatal állatokra, vannak olyan populációk is, amikben minden tag fertőzött. Az állatorvosok évek óta küzdenek azzal, hogy megfelelő kezelést találjanak nekik.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

A Föld gyógyul a koronavírus járványnak köszönhetően

2020-04-03

A Föld gyógyul a koronavírus járványnak köszönhetően

A koronavírus számtalan negatív hatással van az életünkre, azonban azt kell mondanunk, hogy a Földnek nagyon is jót tesz, esélyt ad a gyógyulásra - fantasztikus!

Spanyol zenészek az erkélyeiken játszák Céline Dion híres dalát

2020-03-19

Spanyol zenészek az erkélyeiken játszák Céline Dion híres dalát

A spanyolok nem hagyják, hogy a koronavírus kedvüket szegje, zenészek az erkélyeikről játszák közösen a Titanic híres dalát, a My Heart Will Go On-t, Céline Diontól.

A karanténban lévő olaszok együtt énekelnek az üres utcákon át - Csodás és kísérteties videó

2020-03-13

A karanténban lévő olaszok együtt énekelnek az üres utcákon át - Csodás...

Az olaszok karanténban vannak, azonban ez sem akadályozza meg őket abban, hogy együtt énekeljenek az üres utcákon át az ablakaikból. Megható és egyszerre kísérteties videó!

A dalai láma 10 legjobb bölcsessége, melyet érdemes lenne megfontolni!

2020-02-25

A dalai láma 10 legjobb bölcsessége, melyet érdemes lenne megfontolni!

A 14. dalai láma, Tendzin Gyaco, a tibeti emigráns kormány egykori vezetője, aminek a székhelye az indiai Dharamszala. Ő a tibetiek vallási vezetője. A tibeti buddhizmus felfogása szerint az elődei reinkarnációjaként született e világra.

Leckék az életről, amit érdemes megtanulni Kobe Bryant-től!

2020-01-28

Leckék az életről, amit érdemes megtanulni Kobe Bryant-től!

2020 január 26-án Amerika elvesztette egyik legjobb sportolóját, Kobe Bryant tragikus halálát egy helikopter balesetben lelte. Sajnálatos módon vele utazott 13 éves lánya, Gianna “GiGi” Bryant is, aki szintén sportolt, a balesetet senki sem élte túl, összesen kilencen vesztették életüket, köztük több gyermek is (a lány csapattársai).

Amerikai tűzoltók érkeztek Ausztráliába - Megható fogadtatásban volt részük

2020-01-10

Amerikai tűzoltók érkeztek Ausztráliába - Megható fogadtatásban volt részük

Kitörő örömmel és tapssal fogadták az amerikai tűzoltókat Sydney-ben, az ausztrál reptéren, amikor megérkeztek felszerelésükkel a kezükben, hogy segítsenek megfékezni a tomboló tüzet, ami az országban pusztít. -videó

Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
100 751
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
1 524 024
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 1

Átlagos értékelés: 4.0