notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk milyen okok vezettek oda hogy a koalák a kihalás szélére kerültek, A koalákat a kihalás fenyegeti, Miért vannak veszélyben a koalák

hirdetes

Önkéntesek azért harcolnak, hogy megmentsék a koalákat a kihalástól

helloladies.hu

Az Ausztráliában tomboló tüzek miatt, egyre több a koalákról szóló írás jelenik meg, mivel a tűz jelentős hatással van az egyébként is csökkenő populációra, és a kihalás veszélye nagyon is valóssá vált.

Kihalás szélére kerültek a koalák

Az elmúlt években hirtelen nagy számban csökkent a populációjuk és sokan állítják, hogy a kihalás szélére kerültek, habár a pontos számukat nehéz megbecsülni. Ausztrália egyik ikonikus állata, de mi is sodorta őket a kihalás szélére?


A csökkenő koala populáció okai


Élőhelyük pusztulása


Az elmúlt éveket leginkább a nagyobb szárazságok, tüzek és erdőirtás jellemezte. A koalák ehhez nem tudnak alkalmazkodni, azonban a számuk csökkenéséhez rengeteg ok hozzájárul. Élőhelyeik folyamatosan pusztulnak a klímaváltozás és természeti katasztrófák, valamint a fák kiirtása miatt. Mivel az otthonuk tönkre ment, sokukat autók ütik el, ahogy új élőhelyük keresésére indulnak.


Környezeti és klímaváltozás

hirdetes


A legjelentősebb tényező, ami fontos szerepet játszik számuk folyamatos csökkenésében, a környezet pusztulása mind természetes, mind emberhez kapcsolódó okok miatt. Ezek az állatok legtöbb idejüket a fákon töltik és eukaliptusz leveleket esznek, ami a többi élőlény számára mérgező lenne, ami azt jelenti, hogy az ételt tekintően nincs nagyon versenytársuk. Tápanyagszegény étrendjük miatt, viszont akár 22 órát is aludhatnak egy nap. Elszigetelt populációkban élnek, ahol sok étel van, itt viszont nehezen találják meg maguknak a megfelelő társat, illetve egy-egy területen belül túlságosan elszaporodhatnak.


Mivel arra kényszerülnek, hogy új lakóhelyet találjanak maguknak, több időt töltenek a talajon annak érdekében, hogy új fákat keressenek, ez pedig olyan veszélyeknek teszi ki őket, amikkel normális esetben nem kellene számolniuk – mint az autók és kutyatámadások. Emiatt megnő a stressz szintjük, és különösen fogékonyak a különböző megbetegedésekre is, ami még nehezebbé teszi számukra a túlélést.

hirdetes


A Chlamydia terjedése


Ez a fertőzés komoly hatással van az egészségükre, az anyáról pedig könnyen átragad a fiatal állatokra, vannak olyan populációk is, amikben minden tag fertőzött. Az állatorvosok évek óta küzdenek azzal, hogy megfelelő kezelést találjanak nekik.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Október a mellrák hónapja: ezek a hírességek győzték le

2022-10-20

Október a mellrák hónapja: ezek a hírességek győzték le

A nők leggyakoribb ráktípusú megbetegedése a mellrák, fontos felhívni a rendszeres vizsgálatra a figyelmet! Ezek a hírességek már sikeresen legyőzték a rettegett kórt.

Erre az 5 dologra lesz szükséged egy mesébe illő eljegyzési partihoz

2023-06-02

Erre az 5 dologra lesz szükséged egy mesébe illő eljegyzési partihoz

Amikor eljegyzési partit tervez, sok mindent kell követni, azonban van 5 olyan dolog, amikre különösen nagy hangsúlyt kell fektetni, mert nagyon meghatározóak.

Állatok, amik a kihalás szélén állnak

2020-09-14

Állatok, amik a kihalás szélén állnak

Mivel a mindennapjainkban nem találkozunk túl sokféle állattal nem is tudjuk igazán, hogy mennyien milyen nagy veszélyben vannak. Habár átlagemberként korlátozottak a lehetőségeink, hogy segítsünk rajtuk, adományokkal például mégis tehetünk azért, hogy a természetvédők megmentsék őket.

Így ellenőrizd, hogy friss-e még a tojás

2022-10-28

Így ellenőrizd, hogy friss-e még a tojás

Ha már régebben vetted a tojást, és tanácstalan vagy, hogy vajon fel tudod-e még használni, mutatunk egy pár egyszerű praktikát, amivel könnyedén kiderítheted.

Karácsonyi kaktusz gondozása

2022-11-14

Karácsonyi kaktusz gondozása

A karácsonyi kaktusz nagyon hálás növény, csak egy kis odafigyelést igényel. Ha betartod ezt a pár lépést, garantáltan tele lesz virággal karácsonykor!

5 ötlet, amivel fokozhatod a szállodai vendégélményt egy sikeres szállodaüzemeltetésben

2023-04-24

5 ötlet, amivel fokozhatod a szállodai vendégélményt egy sikeres...

Ha ötleteket keresel a szállodai vendégélmény fokozására, akkor jó helyen jársz! Azért vagyunk itt, hogy elmondhassuk, hogyan lesz népszerű a szállodád 2023-ban