notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Tennivalók ősszel a kinti növényekhez, Kinti növények teleltetése, Kinti növények a lakásban télen

hirdetes

Tippek a kinti növények teleltetéséhez

helloladies.hu

A nyári időszak vége nem jelenti azt, hogy a kinti növényeinknek is annyi. Habár a legtöbb nem élné túl a telet odakint, bent tovább nevelgethetjük őket szobanövényként. Ahogy az éjszakák egyre hűvösebbek, az érzékenyebb növényeket beviheted, kezdve elsősorban azokkal, amiket csak a jó időre vittél ki tavasszal, de egyébként bentiek. Ha a növényeid nem jól bírják a benti létet, más jó alternatívák is vannak. Nézzük mi mindent tehetünk meg azért, hogy kibírják tavaszig szeretett növényeink.

Növények teleltetése

A növények kiválasztása


A sikeres teleltetés a növények kiválasztásánál kezdődik. Nem minden növény viseli jól a benti létet, főleg, ha az otthonod nem elég fényes, meleg, vagy alacsony a páratartalom. Valószínűleg nálad is kevesebb napos hely van a lakásban, mint a kertedben, így el kell döntened, mi az, amit érdemes megtartani és képes leszel-e megadni nekik azt, amire szükségük van.


Habár általában szeretnénk mindent kinti növényt bevinni télre, ez szinte kivitelezhetetlen. Nézd át a listát, és csak azokat tartsd meg, amik minden kritériumnak megfelelnek.

  • Csak az egészséges növényeket tartsd meg. Ha valami egész nyáron szenvedett még a legjobb feltételek mellett is, bent sem lesz jobb a helyzet, úgyhogy mehet a komposztálóba, ne foglalkozz velük.
  • hirdetes
  • Soha ne vigyél be olyan növényeket, amik betegek, vagy amin élősködők vannak. Ne próbáld meggyőzni magad, hogy majd elkülöníted, amíg ismét egészséges nem lesz. A problémák és betegségek ugyanis sokkal jobban és gyorsabban terjednek benti körülmények között, mint a kertben. Nincsenek természetes ragadozói bent a rovaroknak, élősködőknek ezért ideálisan tudnak terjedni, szaporodni, megfertőzve a többi, egészséges növényt is. Minden növényt nézz át mutatja-e valamilyen gond jelét, mielőtt bevinnéd.
  • hirdetes
  • A kedvenc növényeidet helyezd előtérbe, azokat, amiket már évek óta dédelgetsz, vagy valamilyen érzelmi kötődésed van hozzájuk, amik szépek és egészségesek. Persze a drágább darabok is megérik az erőfeszítést, ha van elég helyed. Elsőként ezekkel foglalkozz, számukra biztosítsd az ideális helyet és körülményeket, és ha marad hely, csak akkor törődj a többivel.

A következő oldalon találod a többi tippet!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes